Papa Franjo nagradio tvorca zaklade Sigurnih abortusa, papinskom počasti

Bivša ministrica Vanjske trgovine i razvojne suradnje u Nizozemskoj počašćena je od pape Franje sa titulom Zapovjednika konjaničkog reda Svetog Gregory-ja Velikog. Lepanto Institut potvrdio je 22, prosinca 2017 god., da je Ploumen doista primila tu nagradu. U kratkom video klipu Ploumen pokazuje medalju i govori kako ju je primila od pape Franje.

Ispod videa, kratki je prijevod razgovora sa Ploumen:

„I ovdje je višestoljetna nagrada koju Lilianne Ploumen promatra, koju je osvojila 2017, i odakle je došla?

Ploumen- Da, ovo je visoka čast iz Vatikana, od pape.

– od Pape.

Ploumen – Krasno.

 – Da.

Ploumen- To je Zapovjednik reda Svetog Gregory-ja.

 – I to unatoč tome što ste pro abortus?

Ploumen – Da možete provjeriti.“

No međutim reći za Lilianne Ploumen samo to da je pro abortus, znači zapravo ekstremno podcijeniti skandaloznu stvarnost njenog aktivizma.

U siječnju prošle godine, nakon što je Predsjednik Trump potpisao Mexico City Policy, (Izvršno naređenje koje zabranjuje Amerikancima financiranje internacionalnih organizacija koje smatraju da je abortus opcija za planiranje obitelji), Ploumen je osnovala novu nevladinu udrugu imenom pod Ona Odlučuje, kako bi omogućila veliki priljev novca svim onim organizacijama koje više neće primati sredstva od Sjedinjenih Država. Osim toga Polica Mexico City automatski zabranjuje Sjedinjenim Državama financiranje internacionalnih organizacija koje obavljaju ili promoviraju abortuse.

Osvćući se na Mexico City Policy kao na globalnu smetnju, Ploumen je izjavila kako su namjere udruge Ona Odlučuje, nastaviti pružanje podrške postojećim programima koje vode organizacije kao što su Populacijska zaklada UN (UNPFA), Internacionalna Federacija Planned Parenthood i Marie Stopes International.

Samo do Srpnja 2017 god. Ploumenina zaklada skupila je preko 300 milijuna dolara.

Iste godine Ploumen je napisala članak za Financial Times: “Američka regresivna politika o abortusima predstavlja pošast za prava žena i djevojaka, a s kojim se ostatak svijeta mora suočiti.”

Ironično, samo prije nekoliko dana, Ploumen je nagrađena Machiavellijevom Nagradom za njenu kampanju sigurnih abortusa. 

Ne treba niti spomenuti kako uopće nije bitno to da je od 2004-2007 god., Ploumen bila direktor Programa i Ravnatelj Odbora za CORDAID, Nizozemsku Katoličku agenciju za pomoć, koja je uhvaćena kako financira Planned Parenthood i širenje kontracepcije.

Ali, anti-katoličke aktivnosti Ploumen, nisu samo ograničene na abortuse. U Listopadu 2017 god., Ploumen je sudjelovala u LGBTI središnjici Ujedinjenih naroda. I kao prvi govornik događaja, Ploumen je istaknula da su LGBTI prava i ljudska prava, te “ne možemo biti zadovoljni jer danas u više od 70 zemalja, homoseksualnost je kriminalizirana… Stigma protiv LGBT ljudi se nastavlja po cijelom svijetu”.

Zatim ona ide i korak dalje. U borbi protiv Katoličkih vrijednosti, 2014 god. Ploumen obustavlja pomoć Ugandi, samo zato što je donijela zakon o zabrani sodomije i istospolnog “braka”. 

(Podsjetimo, Uganda je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, a ujedno i većinski Katolička zemlja, u kojoj kontinuirano djeluju misionari iz Hrvatske i cijeloga svijeta.)

U Veljači, 2010 god., Ploumen je pozvala LGBT aktiviste da prekinu Misu u Katedrali Svetog Ivana Krstitelja, noseći ružičaste trokute sa riječima “Isus ne isključuje nikoga”.

Papinski Konjanički red Sv. Gregoryja Velikog ustanovljen je listopada 1831 god., od Pape Gregoryja XVI. Čast članstva ovog reda, iskazuje se onim osobama, koji su to zaslužili svojim radom i služenjem Svetoj Stolici i Rimskoj Katoličkoj Crkvi, kroz njihov veliki trud i nesebičnu potporu Svetoj Stolici i svojim primjerom u njihovim zajednicama.

Nama ostaje samo gledati Lilianne Ploumen, kako koristeći se Katoličkom Crkvom i Svetom Stolicom, daje svesrdnu pomoć homoseksualizmu, abortusima i kontracepciji, a zbog toga prima i nagradu od pape Franje.

https://onepeterfive.com/pope-francis-awards-architect-safe-abortion-fund-pontifical-honor/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *