Papa Franjo nezadovoljan tradicionalnom Crkvom u Hrvatskoj

Kao što smo vidjeli, vijest o mogućoj smjeni Kardinala Bozanića odjeknula je u gotovo svim medijima Hrvatske. Govorilo se o raznim, mogućim razlozima, te o eventualnom Bozanićevom nasljedniku. 

Jedan od razloga navodi se i nemogućnost ujedinjenja Katolika i Pravoslavaca na ovim prostorima pod sadašnjim protektoratom Hrvatske, a što bi poslužilo čvršćem odgovoru na islamsku migraciju u Europi.

Potpuno krivo!

Svima koji iole prate trenutačna zbivanja u Vatikanu, jasno je da papa Franjo radi upravo suprotno. 

On proziva i oštro kritizira sve Europske članice, kao i druge zemlje npr. Ameriku zbog zabrane primanja migranata. 

Osim toga papa Franjo je jedan od najaktivnijih zagovaratelja islama, a što je jasno dokazao kada je udomio tri izbjegličke obitelji- sve tri islamske vjeroispovijesti (niti jedan kršćanin) , iz ratnih područja Sirije. Znamo da su Kršćani najugroženiji na tom području.

Zatim neki spominju i financijski skandal oko Dalije – zemljišta u Istri, kao jedan od razloga za smjenu Bozanića. 

No i to je potpuno neosnovano, budući da smo nedavno pisali o financijskim skandalima Vatikana, koji nisu spriječili Franjine miljenike, ne samo da zadrže stare položaje, nego budu i unaprijeđeni.

Ostaje još samo jedan, jasno dokazani i logični razlog, potpuno očit iz svih dosadašnjih Franjinih poteza u svom kontroverznom pontifikatu, a to je: postavljanje liberalnog Kardinala na čelo naše male Hrvatske, koji bi trebao zatrti tisućljetnu Katoličku tradiciju Hrvatske.

Sjetimo se koga je sve unaprijedio papa Franjo i imenovao Kardinalima (svi liberali), a koga je uklonio sa dosadašnjih pozicija u Kongregacijama Vatikana (kardinali koji su branili tradiciju vjere).

Prema tome ako do sada i nismo bili sigurni na čijoj je strani Kardinal Bozanić,. treba ga poduprijeti, u slučaju smjene, ako ni zbog čega, a ono zbog toga, jer ga smjenjuje pravi neprijatelj Kristove Katoličke Crkve – „papa Franjo“.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *