Papa ignorira Kongregaciju za imenovanje biskupa – Traži najprogresivnije kandidate

Nije to samo papina egocentričnost, već odluka smjera kretanja. 19. 04.2016. Le Journal de Montreal je citirao Alaina Proklina iz Quibecka, novinara specijaliziranog za religiju, koji ima dobre veze sa svojim zemljacima, citirao je Kardinala Marca Ouelleta, Prefekta kongregacije za biskupe dok je rekao:

„Papa Franjo traži najprogresivnije kandidate.“

To je uznemirujuće jer je zadatak Kardinala Ouelleta u Rimu da predloži imena papi, ali on ih ignorira i izabire skroz druge kandidate.

( Kardinal Oullet i papa Bergoglio 2013.)

Par dana prije pisalo je u La Croix-u:

„Već se događalo da je papa Franjo odbio sva tri imena koja mu je predočio Kardinal Marc Oullet iz Kongregacije za biskupe, (…) i čak je tražio druge preko svojih veza.“

Kako bi tražio „ druge preko svojih veza“, papa, da bi dobio informacije, koristi Isusovački red. Odlučujući faktor za Franju, prema Proklinu, je progresivni stav kandidata, koji mu se mora potvrditi preko pouzdane osobe. Ova potvrda je dovoljna. Papa tada ne treba dokumente i izvještaje, koji mu se dostavljaju preko Kongregacije za biskupe. Preporuka osobe kojoj on vjeruje je dovoljna da bi nekoga proglasio biskupom.

Neki se pitaju zašto Oullet nije smjenjen, kad je već ovako marginaliziran. U revoluciji biskupskih imenovanja jedan Benediktov čovjek stoji na čelu Kongregacije za biskupe. To daje dojam da postoji balans u Kuriji, međutim stvarnost je suprotna.

http://eponymousflower.blogspot.hr/2017/11/pope-ignores-congregation-of-bishops-in.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *