Papa razbija konzervativne ‘fanatike’ koji doktrinu pretvaraju u ‘ideologiju’

Dok mu prijeti formalna ispravka i dok se očekivao govor dvojice od četvorice kardinala dubia na konferenciji vjernih Katolika svega nekoliko koraka od Svetog Petra, papa Franjo je iskoristio svoje propovijedi u petak ujutro kako bi izgrdio one koji “stvaraju probleme” i “dijele Crkvu”.

Dok su se kardinali Carlo Caffarra i Raymond Burke spremali održati govor na Forumu životu u Rimu, papa Franjo je propovijedao protiv “ljudi koji, bez bilo kakvog poziva, idu uznemiravati kršćansku zajednicu s govorima koji uznemiruju duše.” Zaključio je tražeći “zrelu poslušnost” prema “učenju Pape”.

U blago pritajenoj aluziji na kardinale koji su tražili doktrinalno pojašnjenje od Pape u vezi Amoris Laetitia, Papa je rekao: “Oni su fanatici o stvarima koje nisu jasne, poput onih fanatika koji tamo prolaze, sijući neslaganje kako bi podijeliti kršćansku zajednicu.”

Iako je papa priznao da je “Crkva dužna razjasniti doktrinu”, rekao je da je “problem” i “velika pogreška” kada “doktrina postaje ideologija”.

“Ne smijemo se bojati kad čujemo o mišljenjima ideologa doktrine,” rekao je on. “Crkva ima svoj vlastiti Magisterij, papin Magisterij, biskupe, vijeća, a mi moramo ići zajedno putom koji dolazi iz Isusovog propovijedanja.”

Papa Franjo je sugerirao da su današnji “ideolozi doktrine” slični onima u Apostolskim vremenima koji su se suprotstavili odlukama da se dopusti poganima izbjegavanje obveze obrezivanja.

“Danas pozivam na milost zrele poslušnosti crkvenom učiteljstvu … koje razvija Evanđelje, objašnjava ga svaki put bolje, u vjernosti Petru, biskupima i konačno Duhu Svetom koji vodi i podržava taj proces.”

Franjo je zatražio molitve za “one koji pretvaraju doktrinu u ideologiju, tako da im Gospodin da milost obraćenja jedinstvu Crkve, Duha Svetoga i pravog nauka.”

( Napomena prevoditelja: „Milost“ obraćenja lažnom ekumenizmu, Duha karizmatsko-pentakostalnog (Baalovog) i pravog Franjinog nauka koji je često suprotan Crkvenom Nauku.

Neka Gospodin Bog očuva Svoje vjerne Kardinale, biskupe, svećenike i laike od ovakve „milosti“)

https://www.lifesitenews.com/news/pope-slams-conservative-fanatics-who-make-doctrine-an-ideology

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *