Papina nova knjiga ima uvodnik LGBT i gender aktivistice

U veljači 2016.g. papa Franjo je rekao novinarima u Poljskoj povodom njegova susreta s biskupima za Svjetski dan mladeži da je gender ideologija oblik ideologije kolonizacije:

„ Danas djeca – djeca! – uče u školi da svatko može odabrati svoj spol. Zašto ih se uči ovome? Zato što se pružaju knjige od strane osoba i institucija koje vam daju novac. Ovaj oblik ideološke kolonizacije se također podupire od strane utjecajnih zemalja. I to je strašno!“

U listopadu 2016.g. on je ponovio ovu kritiku osuđujući „indoktrinaciju gender teorije“ ovako govoreći o transgenderizmu:

„ Jedna stvar je kad osoba ima ovakvu tendenciju, ovu opciju pa čak i promjenu spola, ali druga je stvar učiti ovako nešto u školama kako bi se promijenio mentalitet. Ovo ja nazivam ideološkom kolonizacijom“.

Ipak, nova Franjina knjiga o obrazovanju izašla je 28. rujna 2017.g. Naslovljena „Learn to learn. Reflections on Education Issues“ (Imparare ad imparare. Riflessiono sui temi dell’educazione), uvodnik za knjigu napisala je Valeria Fedeli, talijanska ministrica za obrazovanje, znanost i istraživanje, koja je također glasna zagovornica LGBT i gender teorije.

Prema pro-tradicionalnoj obiteljskoj organizaciji Generazione Famiglia, posljednjih godina, Fedeli je bila „ nesumnjivo najupornija i ideološka podupirateljica manipulacije školskim programima svakog reda i stupnja po diktatima gender teorije“, cilj za kojeg organizacija tvrdi da je ona imala obaviti kroz zakonsku regulativu.

Prema Gaypost.it – izdavači koji sebe opisuje kao one koji su sastavljeni od „skupine novinara, blogera, LGBT boraca i običnih ljudi“ s ciljem da zagovaraju „ gay, lezbijke, biseksualce, trans i intersex ljude, njihove obitelji i žene“  – talijanska gay zajednica je njeno imenovanje primila kao „dobru vijest“, podsjećajući da je njen rad poput potpisnice „ za uvod gender edukacije u školama naspram nasilja nad ženama, stereotipima i diskriminacije nad ljudima svih seksualnih orijentacija i gender identiteta“. Gaypost.it navodi da su Katoličke „fundamentalne organizacije“ te koje su se protivile toj inicijativi te da su Fedelino imenovanje nazvale „ruganje narodu“.

I gdje je u svemu tome papa Franjo?

To je poput slučaja Emme Bonino, druge talijanske političarke koja je bila državna najnotornija abortistkinja – koja tvrdi da je izvršila više od 10 000 abortusa u jednoj godini, mnogi od kojih su izvršeni spravom improviziranom od pumpe za bicikle – za koju Franjo smatra da je „ među najvećima današnje Italije“ i svojom osobnom prijateljicom?

U intervjuu za Corriera della Sera, papa je rekao za Bonino:

„ Oni kažu: Ovo je osoba koja razmišlja drugačije od nas (Katolika). Istina, ali nema veze. Mi moramo gledati u ljude, u ono što rade“.

U ovom smislu, vijesti o autorici uvodnika za Franjinu knjigu je u skladu s papinim razmišljanjem, jer je na istoj press konferenciji u listopadu 2016.g. Franjo također ispričao priču o španjolskom paru kojeg je on upoznao na audijenciji 2015.g.:

Suprug je rođen kao djevojčica, ali se uvijek osjećao kao dječak. Kada je ona bila u svojim dvadesetim, rekla je svojoj majci da želi operaciju spola, ali ju je majka molila da to ne radi dok god je ona živa. Kada je umrla njena majka, ona se operirala, rekao je papa. Španjolski biskup, „dobar biskup“, mnogo je vremena provodio „prateći ovog muškarca“, koji se kasnije oženio, rekao je papa. Oni su tražili da dođu u Vatikan i „ ja sam ih primio, a oni su bili vrlo, vrlo sretni“. U gradu gdje je živio muškarac, rekao je on, novi svećenik, da kad bi ga vidio da bi on vikao na njega s nogostupa govoreći mu da će ići u pakao! No kad bi sreo svog starog svećenika, on bi ga upitao: „Koliko dugo je prošlo otkako si se Ispovjedio? Hajde, ispovjedi se tako da se možeš Pričestiti.“

„Shvaćate li?“, upitao je papa novinare. „Život je život i morate prihvaćati stvari kako dolaze. Grijeh je grijeh. A tendencije ili hormonalna neravnoteža stvaraju probleme i vi ne možete reći da je sve isto, pa sad odmorimo. Ne. Prigrlite osobu, proučite situaciju, popratite osobu i integrirajte njega ili nju u zajednicu. To je ono što bi Isus napravio danas.“

Čini se da kada je riječ o ideološkoj kolonizaciji djece koju on kao osuđuje, da je njegova stvarna filozofija zapravo već dobro poznata: „Tko sam ja da sudim?“   

https://onepeterfive.com/popes-new-book-features-preface-by-lgbt-gender-theory-activist/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *