Papinska audijencija za pisca koji je optužio kardinale dubie za poticanje “sotonističkog zlostavljanja ” pape

31.08. 2017. god. – Papa Franjo je osigurao dugu, privatnu audijenciju relativno nepoznatom katoličkom piscu koji je mjesec dana ranije osudio sada tri kardinala koji su postavili pitanja dubie papi Franji o pobudnici Amoris Laetitia, tvrdeći kako oni potiču “sotonsko zlostavljanje” pape.

Kardinalima dubie se nikada nije osigurala audijencija sa papom, kako bi se raspravilo o njihovim pitanjima.

Stephenu Walfordu, koji čini se radi puno radno vrijeme kao učitelj klavira i njegovoj cijeloj obitelji osigurano je 45 min. sa papom Franjom, prilikom čega je Walford ponudio darove i primio blagoslov, dok su se njegova djeca veselila i slikala selfije sa papom.

Takvi sastanci su vrlo rijetke privilegije za laike Katolike i čak i za kler, koji u normalnim okolnostima ne mogu vidjeti papu osim kao članovi velikih grupa, prilikom čega mogu izmijeniti nekoliko riječi sa papom.

Walfordov članak, napisan za Vatican Insider, prezentiran je kao otvoreno pismo trima kardinalima dubie koji su postavili seriju pitanja papi Franji, tražeći ga da rasvijetli izjave u njegovoj pobudnici Amoris Laetitia, u kojoj papa izuzima djela preljuba i dozvoljava onima koji žive u preljubničkim zajednicama primanje Svete Pričesti.

U svom otvorenom pismu, Walford „poučava“ kardinale Katoličkom nauku i grdi ih što postaju “primjeri” za “tradicionalne blogove” koji odbijaju papino prihvaćanje Svete Pričesti za preljubnike.

Walford se žali što postoji sve više tradicionalista i konzervativnih Katolika koji vide Kardinale kao standarde za odbijanje ovog papinstva nazivajući to duboko zabrinjavajućim fenomenom.

“Zlostavljanje od mnogih, uključujući onih koji vode web stranice i tradicionalne blogove prema Svetom Ocu i onih koji su mu vjerni, nije ništa drugo nego sotonsko,” rekao je Walford kardinalima.

On savjetuje kardinalima dubie da krenu ukorak s vremenom, tvrdeći kako “moramo shvatiti da u stvarnom svijetu – gdje većina nas laika živi i radi – stari načini obraćenja više ne funkcioniraju.”

“Nemamo izbora nego prihvatiti ljude u njihovim trenutnim situacijama i krenuti od toga. Ne možemo propovijedati pakao ljudima koji smatraju vječnost Raja dosadnom i besmislenom … Ono što ja vidim jest papa istinskog Kršćanskog realizma,” rekao je Walfard kardinalima.

 Walford je autor dvije knjige o katoličkim temama za Angelo press i karakterizira se kao “teolog” u članku Vatican Insidera, mada nije jasno da li on ima bilo kakvo akademsko znanje u teologiji. Čini se da je njegovo puno radno vrijeme – učitelj klavira za privatne studente.

Walford sada ponosno pokazuje svoje fotografije sa papom i svojom obitelji na Twitteru i Facebooku.

“Čestitam!” napisao je jedan svećenik Walfordu na njegovoj stranici. “Čini se da si privukao papino zanimanje…ne može se svatko pohvaliti s tim, niti iz bliza.”

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-gives-private-audience-to-writer-who-accuses-dubia-cardinals-o

Iz ovog teksta je vidljivo kako ignoriranje pojedinih dijelova Biblije kao što je (Otkrivenje, Stari Zavjet, pa čak i Isusovih Riječi prijekora prema njegovim učenicima) od strane Biskupa i Kardinala, dovodi ljude u zabludu o Istini Riječi Božje. Koliko puta smo čuli sa oltara od mnogih svećenika kako je Pakao simbolično mjesto u kojem jednostavno nema Boga. Potpuno se ignoriraju Isusove riječi o Paklu kao mjestu strahovitih tjelesnih, a ne samo duhovnih patnji gdje Isus kaže :”“Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao.”

Zar bi Isus nama lagao ili preformulirajmo da li Isus preuveličava ili “drami” oko nečega što i nije sasvim tako.

Konkretno u ovom slučaju gdje se od Crkve traži prilagođavanje Božje Riječi prema ljudskim željama, još uvijek vrijede uvijek aktualne Isusove riječi Petru tj. papi: “Gubi se od Mene sotono, jer ti nije na pameti što je Božje nego što je ljudsko”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *