Pastiri ustali protiv zabrane Misa i Sakramenata

Biskup Athanasius Schneider objavio je da svećenici koji slijede potrebne zdravstvene predostrožnosti i diskreciju prostora “ne moraju slušati svoje nadređene biskupe ili vladu, koji im nalažu da obustave Mise za vjernike i dijeljenje Sakramenata.”
Direktive koje otkazuju sve javne Mise “su samo ljudski zakon; ipak, vrhovni zakon u Crkvi je spasenje duša,” rekao je biskup župe najsvetije Marije u Astanu Kazakhstan, u intervjuu za tradicionalni Katolički list “The Remnant”.
“Svećenici u takvim situacijama moraju biti izuzetno kreativni kako bi omogućili vjernicima, pa čak i maloj grupi, slavljenje Svete Mise i primanje Sakramenata”.
“Takvo je bilo pastoralno ponašanje svih ispovjednika i mučenika u vrijeme progona”, dodao je biskup Schneider.
“Zabrana od strane crkvenih autoriteta, za posjećivanje bolesnih ili umirućih bio bi također razlog za svećeničko odbijanje poslušnosti,” objasnio je biskup Schneider.
Schneider je također prozvao većinu biskupa koji su uveli ove zabrane, “zbog njihove panične i katastrofalne odluke kojom zabranjuju sve Mise za vjernike i zatvaraju Crkve.”
“Takvi biskupi reagirali su više kao da su civilni birokrati, a ne pastiri. U prevelikom fokusiranju na higijenske mjere izgubili su natprirodnu viziju i napustili prioritet vječnog dobra duša.”
“Kvazi patološki strah preplavio je zdrav razum i duhovnu viziju, “objasnio je Schneider.
Pristupanje Misama jednako je važno kao i kupovanje zaliha hrane ili putovanje javnim transportom, ali ukinule su se samo Mise”, rekao je Schneider.
“Garantiram da su u Crkvama, u najmanju ruku iste ili puno bolje higijenske mjere nego u trgovinama ili javnom prijevozu!,” istaknuo je Schneider.

“Na primjer, prije svake Mise moglo bi se dezinficirati sve klupe i vrata, a svatko tko uđe u crkvu dezinficirao bi ruke. I druge slične mjere bi se mogle poduzeti.
Moglo bi se limitirati broj vjernika i povećati broj Misa,” zaključio je biskup Schneider.

Na sličan način i Kardinal Burke je kritizirao otkazivanje Misa za vjernike.

“Jednako kao što smo pronašli načina da si osiguramo hranu i lijekove i druge potrepštine za život za vrijeme ove zaraze, a bez neodgovornog riskiranja širenja zaraze, isto tako možemo pronaći način omogućiti potrebu našeg duhovnog života,” izjavio je ovaj Kardinal.
“Već desetljećima mnogi članovi Crkvene hijerarhije utopljeni su u sekularnost, sebeljublje i svjetovne afere, tako da su postali slijepi za duhovne i vječne stvarnosti.”
Prema njihovim reakcijama mi vidimo da daju više važnosti smrtnom tijelu negoli besmrtnoj duši čovjeka!!!”
“Mnogi biskupi koji su mirno dozvolili ulazak otrovnog virusa heretičkih učenja i praksa, da se širi među njihovim stadom, sada pokušavaju zaštititi vjernike od kontaminacije materijalnim virusom.” kakva ironija zaključuje Kardinal.
Schneider je nazvao pandemiju korona virusom Božanskom intervencijom da kazni i pročisti grješni svijet kao i Crkvu.
Biskup je citirao Otkrivenje: “Imam nekoliko stvari protiv tebe: imaš neke koji šire krivi nauk…da se može jesti hrana žrtvovana idolima i prakticirati seksualna nemoralnost. Stoga pokaj se. Jer ako se ne pokaješ dolazim tebi vrlo brzo i povest ću rat protiv njih mačem svojih usta.”
“Potpuno sam uvjeren da će Krist ponoviti iste ove riječi papi Franji i drugim biskupima koji su dozvolili klanjanje idolu Pachamame i koji dopuštaju seksualne odnose izvan valjanog braka, dozvoljavajući “rastavljenim i ponovno vjenčanim” primanje Svete Pričesti.” rekao je Schneider
“Primanje Svete Pričesti na ruku , praksa je koja se uvela prije 50 godina i dovela, što namjerno što nenamjerno, do obeščašćenja Euharistijskog Tijela Kristovog neviđenih razmjera.
Gotovo 50 godina Hostija se dijelila na ruku i od strane laika, a to je uzrokovalo i krađu hostija što je bilo vrlo alarmantno.
Za mnoge ljude ova praksa dovela je do slabljenja njihove vjere u stvarnu prisutnost Isusa Krista i dovela do toga da Hostiju smatraju svetim kruhom ili simbolom.
Sadašnja situacija, gdje su u mnogim zemljama zabranjene Mise i ne dijeli se više Euharistija, treba se slobodno shvatiti kao Božji poziv za autentičnim euharistijskim obraćenjem cijele Katoličke Crkve”, rekao je na kraju Biskup Schneider.

Ovome dodajemo dio poruke iz Knjige Istine od 30.3.2014. (prije 6 godina) gdje Isus u njoj snažno govori svećenicima:
O jao onima koje je odabrao Gospodin da Mu služe u posljednjim danima, jer oni neće biti budni na Moj Poziv.
Gluhi i slijepi, oni će slijediti razvodnjenu verziju Knjige Moga Oca i umjesto ploda za kojega su pozvani da ga daju, samo truo plod će se izliti iz njihovih usta.
Bahati i drski, oni su zanijekali posredovanja Moje Majke, Njena ukazanja i Njen Poziv da ih okupi, kako bi ih dovela u mudrost Nebeske Hijerarhije, gdje Istina vlada kao Kralj.
Istina ih je mimoišla i umjesto toga da padnu na koljena u čistoj poniznosti pred Prijestoljem Božjim, oni slijede pravila čovjeka – grješnog čovjeka – koji ne poznaje Istinu Obećanja koja je dao Bog Svome narodu.

Nadamo se da će sve više svećenika početi slušati svoga Gospodina i Kralja Isusa Krista, a ne ljude.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *