Pismo Tosattiju: “Bojim se da smo u posljednjim vremenima”

Dragi prijatelji, neprijatelji i svi drugi čitatelji, jutros sam mislio da ću imati slobodan dan. Zatim je stigla poruka od “Velikog Igrača”, koja mi je, moram priznati, doista oduzela dah zbog tona i zato što znam da je “Veliki Igrač” štošta u životu vidio i nije netko koga je lako impresionirati. Čitajte dalje …

Dragi Tosatti,

Vezano za ono što ću ti ovaj put napisati nije mi namjera da te nasmije. Ne samo da me ostavilo bez riječi –iako me u ovom pontifikatu više ništa ne iznenađuje – no ovaj put sam uplašen. Ubrzanje u posljednjih nekoliko dana je iznenađujuće, kao da se [pontifikat] suočava s rokom i ne želi izgubiti vrijeme cjepidlačenjem kroz diplomatičan pristup. Nakon dugotrajnog govorenja stvari koje su se nejasno tumačile, sada smo prešli na izjave koje ne trebaju interpretaciju, jer su to objave rata Katoličkoj vjeri, Isusu Kristu i Bezgrešnoj Djevici. Prvo, izjave o poštovanju Martina Luthera (posljednja od strane nadbiskupa Brune Fortea 30. Listopada.), zatim izjave teologa kojeg favorizira papa (Andrea Grillo), koji objašnjava (bez ikakvog ispravka od strane Svete Stolice) da”transupstancijacija nije dogma”, zatim iznenađujuće i uznemirujuće javno ispravljanje kardinala Saraha koje je izdao papa, te napokon i konferencija o približavanju Crkve i slobodnog zidarstva (12. studenog u Siracusu [na Siciliji] s velikim meštrima, prelatom, i biskupom Nota, čiji plakat prikazuje poremećenog Krista koji drži šestar, simbol slobodnog zidarstva.

Svakako, nakon što je kardinal [Gianfranco] Ravasi [predsjednik Papinskog vijeća za kulturu] izrazio potrebu za približavanjem s našom “masonskom braćom”, ne bismo se trebali iznenaditi, no Ravasi je Ravasi, kada ne govori aramejski i starogrčki, i uvijek je moguće da je nešto rekao bez razumijevanja onoga što je doista mislio ….

No sada me straši prvenstveno brzi slijed događaja, kao da se približavamo vremenskom roku (To je vizija Lava XIII? Proročanstva La Salettea? Svete Brigite? Gospe od Akite? Sv. Vincenta Ferrera?)

Što bismo onda trebali očekivati ​​kao sljedeći potez? Trebamo li zamisliti da će sljedeće “približavanje” biti s primamljivom zmijom Knjige Postanka kojoj se trebamo ispričati, “opravdavajući” njene “dobre namjere” donošenja znanja Adamu i Evi? Trebamo li, dakle, prigovoriti sv. Mihaelu Arkanđelu što ju je izbacio iz Raja? Hoćemo li možda tražiti od Presvete Marije da se ispriča zbog toga što joj je zgazila glavu? Ili čak zamoliti Isusa da se ispriča, jer nije bio otvoren za vrijeme iskušenja u pustinji kako bi imao multikulturalni i pluralistički dijalog sa sotonom što bi im bilo korisno?

Dragi Tosatti, nećete to vjerovati, ali počinjem se stvarno bojati. Ponovno sam molio molitvu egzorcizma sv. Mihaelu Arhanđelu koju je napisao papa Lav XIII. (moljenu na kraju Svete Mise do 1964. godine kada je neobjašnjivo “izbrisana”). Pitam se hoću li imati snage poduzeti akciju bez ikakve pomoći moje Svete Rimske Katoličke Apostolske Crkve, osjećajući da se svakim danom sve više usmjerava protiv Evanđelja i Istine koju me je učila. Kardinali i biskupi koji i dalje vjeruju u istinu Kristovu, trebali bi nešto učiniti brzo! Bojim se da smo u posljednjim vremenima, dragi Tosatti. Ja jesam “Veliki Igrač”, ali sam prestrašen …

Napomena urednika: gornje pismo izvorno je objavljeno na Stilumu Curaeu, blogu vatikansite MarcaTosattija, 29. 10. 2017., a ovdje je prevedeno našim čitateljima uz dopuštenje. To je prvi put da smo čuli za “konferenciju o približavanju Crkve i slobodnog zidarstva” koja se najavila u studenom. Iako smo u prošlosti izvijestili o “mišljenjima kardinala [Gianfranca] Ravasia [Predsjednika Papinskog vijeća za kulturu] o potrebi za približavanjem s našom “slobodnozidarskom braćom”, možemo poštovati sarkazam autora pisma kad kaže: “Ravasi je Ravasi, kada ne govori aramejski i starogrčki, i uvijek je moguće da je nešto rekao bez razumijevanja onoga što je doista mislio…”

U kontekstu vijesti o ovoj nadolazećoj “konferenciji približavanja”, ovdje se čini prikladnim podsjetiti na relevantnu osudu masonerije koju je izdao Lav XIII u svojoj enciklici “HumanumGenus” objavljenoj 20. travnja 1884:

2.) … Međutim, u ovom razdoblju, čini se da se sljedbenici zla udružuju i bore ujedinjenom žestinom, vođeni ili potpomognuti snažno organiziranom i raširenom udrugom zvanom slobodni zidari. Više ne taje svoje ciljeve, već se hrabro podižu protiv samoga Boga. Planiraju javno i otvoreno propast uništenja Svete Crkve, a to je s namjerom da se kršćanskim narodima, ako je moguće, posvuda oduzmu blagoslovi koje smo dobili od Isusa Krista, našeg Spasitelja. Ožalošćeni ovim zlima, ograničeni smo ljubavlju koja nagovara naše srce da često vapi Bogu: ” Jer evo, neprijatelji Tvoji bjesne; oholo dižu glavu mrzitelji Tvoji. Narodu Tvojemu na štetu kuju osnove; dogovaraju se proti štićenicima Tvojim. Ovako govore: “Dođite, istrijebit ćemo ih između naroda, da nitko više ne spominje ime Izraelovo!”(2)

3.) U toliko žurnoj krizi, uz tako žestok i prijetvoran napad na kršćansko ime, naša je dužnost upozoriti na opasnost, obilježiti tko su protivnici i uz svu našu moć oduprijeti se njihovim planovima i sredstvima, kako ne bi propali oni, čije nam je spasenje posvećeno i da povjereno nam Kraljevstvo Isusa Krista ne stoji, nego da se može povećati sve većim rastom širom svijeta.

https://onepeterfive.com/letter-to-tosatti-i-fear-we-are-in-the-end-times/

Napomena: „Veliki Igrač“ je visokorangirani Vatikanski dužnosnik (najvjerojatnije Kardinal), koji preko Tosattija već neko vrijeme iznosi tajne informacije o događajima u Vatikanu, koji se naknadno pokažu istinitima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *