Poljaci časte utamničenu Mary Wagner na njezin rođendan ispred kanadskog veleposlanstva

Varšava, 12. veljače 2018. – Samo zato što zatvorena pro-life junakinja Mary Wagner slavi svoj rođendan u kanadskom zatvoru ne znači da je zaboravljena. Njeni prijatelji i podupiratelji u Poljskoj označili su njen rođendan prosvjedujući ispred kanadskog veleposlanstva u Varšavi od podneva do 14 sati danas. Događaj je uključivao molitvu, govore i rođendanske čestitke za Wagner.

Przemysław Sycz iz Poljske Zaklade Pravo na život rekao je za LifeSiteNews da je “oko 50” prosvjednika sudjelovalo u mirnoj demonstraciji. Nosili su znakove na engleskom i poljskom jeziku.

Jedan veliki plakat imao je fotografiju Wagner koja se moli s naslovom “Mary Wagner, zarobljenik savjesti, progonjena zbog spašavanje djece; ne sramiš li se Kanado? “

Događaju je prethodila posebna Misa u crkvi Svetog Aleksandra u Varšavi, gdje su vjernici molili za zarobljenu ženu.

U siječnju je Poljska Katolička novina Gość Niedzielny (“Nedjeljni gost”) potaknula čitatelje da pošalju Wagnerovoj čestitke kojima joj žele sretan rođendan. Wagner, 44, uhićena je 8. prosinca u ženskoj klinici za njegu u Torontu nakon što su ona i prijatelj ušli u centar za pobačaj s crvenim ružama i pokušali uvjeriti žene da odaberu život za svoju nerođenu djecu.

Wagner je optužena za zločin i dva slučaja kršenja uvjetne osude. Bila je u zatvoru od njezina uhićenja jer se nije složila s jamstvom, po kojemu je ona trebala ostati daleko od centara za pobačaj.

Ona će sama sebe braniti na suđenju, koje je postavljeno za 5. ožujka i 7. ožujka, a održat će se na 1000 Finch Avenue Westu u Torontu.

Wagner je nekoliko puta bila zatvorena zbog životnog svjedočenja od svog prvog uhićenja 1999. godine. Bila je narodni junak u Poljskoj otkad je vijest o njezinoj zatvorskoj kazni u 2012 godini stigla tu vrlo živahnu zemlju i dočekali su je kao heroja u 2014. godini kad je bila u posjetu Poljskoj. Mnogi poljaci nalaze Kanadski stav prema pobačaju šokirajućim, a neki povlače paralele između Kanadskih pobačaja i Njemačkih koncentracijskih logora izgrađenih u okupiranoj Poljskoj.

“Službene optužbe postavljene protiv naše junakinje sliče na biznis“ napisao je novinar Paweł Heliński u Pressmania.pl “U nacističkoj Njemačkoj bilo je moguće vidjeti slične optužbe – na primjer, kada bi netko ometao proces proizvodnje sapuna od ostataka tijela žrtava koncentracijskog logora.”

https://www.lifesitenews.com/news/poles-honor-jailed-pro-life-heroine-mary-wagner-on-her-birthday-by-picketin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *