Polonia Semper Fidelis

Katolici u Poljskoj su pokrenuli kampanju usmjerenu prema biskupima zemlje pozivajući ih da “zaštite brak i ostanu vjerni Kristu” prije objavljivanja svojih smjernica o Amoris Laetitia, koje se uskoro očekuju. 

Nazvana Polonia Semper Fidelis (Poljska uvijek vjerna), kampanja poziva Katolike da daju svoj glas u prilog otvorenom pismu predsjedniku Poljske biskupske konferencije, nadbiskupu Stanisławu Gądeckom, u kojem ga pozivaju da “potvrdi učenje Crkve o nerazrješivosti braka i nepristupanju razvedenih i civilno vjenčanih osoba k Svetoj Pričesti. “

(Bog – Čast – Domovina)

“Ne želimo da se interpretacijska konfuzija širi diljem Poljske”, kažu organizatori, na Poljskoj Katoličkoj web stranici Pch24 . “Želimo da pastiri Poljske Crkve potvrde tradicionalna učenja Crkve u vezi s nerazrješivosti braka u službenom dokumentu”.

Oni dodaju da “snažan glas vjernika može postati velika podrška Poljskim biskupima” i pokazati da ono što njihovi biskupi odluče “može postati iskra koja će potaći biskupe u drugim zemljama da potvrde tradicionalna učenja Crkve”.

Poljski biskupi, koji su se čvrsto držali na sinodama o obitelji u skladu s prijašnjom pastoralnom praksom, navodno su planirali objaviti smjernice prošle godine, no kašnjenja su dovela do sumnji na unutarnje podjele.

Polonia Semper Fidelis, je do sada skupila više od 40.000 potpisa ljudi, uključujući i mnoge javne osobe iz svijeta znanosti, kulture i medija

https://www.pch24.pl/kto-sieje-zamet-w-kosciele–przeglad-tygodnia-o-akcji-polonia-semper-fidelis–video,57698,tv.html

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *