Poruke iz Rima i Zagreba: Crkva je zastarjela i neautentična, treba je prilagoditi vremenu u kojem živimo

U 2020. nas očito čekaju novi rušilački pohodi Kristovih izdajnika na Katoličku crkvu. Lažni prorok je u svojoj nedavnoj božićnoj poruci najavio sveopće promjene u Crkvi.

To izlaganje završio je riječima svoga velikog mentora i pokojnog šefa mafije iz St. Gallena kojoj duguje svoj uspon na Petrovu Stolicu:

Crkva je ostala u zaostatku dvjesta godina. Kako to da se ne trgne? Je li nas strah? Bojimo li se umjesto da smo smioni?

Nije trebalo dugo čekati na odjek Bergoglijevog poziva u Hrvatskoj. Zadatak tumačenja što nadređeni žele od nas dobio je dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Prof. dr. sc. Tanjić održao je jučer predavanje „Odrazi europskih duhovnih i religioznih gibanja u Hrvatskoj“ u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati u sklopu kojeg je poručio da Crkva ne može biti autentična u 21. stoljeću sa feudalnim modelom:

Ovakav tip katolicizma koji imamo nastao je i učinio čuda u posttridentinskoj reformi. Ali zašto bi nešto što se dogodilo od 16. do 19. stoljeća bilo normativno za kršćanstvo? Mi kažemo da je normativno ono što se dogodilo u apostolskom vremenu. To ne znači da je to loše, to je dalo veliki doprinos. Ali, moramo reći, taj svijet više ne postoji. Jesmo li mi čuvari toga svijeta, ili smo čuvari evanđelja.

 

Dakle radi se o klasičnom modernističkom pristupu u kojem se odbacuju stoljeća crkvenog Nauka i Tradicije jer kao treba se vratiti na neki izvorni način tumačenja Evanđelja iz apostolskoga doba, koji eto za divno čudo uvijek bude u skladu s modernim vremenima i drugim modernističkim nastojanjima poput protestantizacije, ukidanja celibata, izbjegavanja klečanja pred Presvetim, primanja Pričesti na ruku, sve prominentnije uloge žena u Euharistiji i na koncu u svećenstvu, itd, itd.

Tako i prof. dr. sc. Tanjić našim bogoslovima i široj javnosti prenosi tezu glavnog sanktgalenskog mafijaša da je Crkva nekoliko stoljeća zastarjela i da ne odgovara modernom vremenu.

Uz to njegov govor je prožet citatima lažnoga proroka i tumačenjem Bergoglijevog stava o tome kakva Crkva treba biti. Treba znati da je lažni prorok 2014. godine imenovao prof. dr. sc. Tanjića za člana Međunarodne teološke komisije.

Je li potrebno podsjetiti se da su one crkve koje su nastojale biti u korak s modernim vremenima slavno propale ili su se pretvorile u javne sodome u svećeničkoj odori, poput mnogih protestantskih crkava u Zapadnoj Europi ili katoličanstva u zemljama njemačkog govornog područja?

3 komentara

  1. ivana

    Nazalost iz vrha tj. Vatikana biti ce poslani evangelizatori misionari koji će pričati lažni nauk sve u ime ljubavi toerancije to piše u porukama knjige istine.Biti će to lukavo suptilno napravljeno u ime modernizma u crkvi kao tzv novi vjetar jer će mnogi tako na to gledati.A to će voditi mnoge u ponor.Hvala Bogu za veliki dar UPOZORENJA zadnji čin milosrdne Ljubavi Boga Oca za svaku dušu.Svi će spoznati Istinu i mnogi će se obratiti nažalost ne svi.

  2. Robert Ivanović

    Što li ćeš još čuti od ovih suvremenih teologa. Pa zar ne zna rektor da crkva ne smije ugađati ljudima nego Bogu. Mudri postadoše ludi u svom umovanju. Bože me prosti al Bog lakše podnosi onog izgubljenog koji ga psuje, nego nadutog teologa koji prića o njemu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *