Potpisnik dubie Kardinal Caffarra umro čekajući Franjino pojašnjenje

6. 9. 2017. god.– Kardinal Carlo Caffarra, jedan od četvorice supotpisnika dubie, umro je sa 79 god., potvrdio je Vatikan.

On je drugi kardinal dubie koji je umro u posljednja dva mjeseca. Njemački Kardinal Joackim Meisner umro je mirno u snu, držeći svoj brevijar dok se pripremao održati Misu.

Dva preostala supotpisnika dubie su Kardinal Raymond Burke 69 god. i Walter Brandmuller 88 god.

Kardinal Caffarra, bivši nadbiskup Bolonje, poslan je od Pape Ivana Pavla II prije više od trideset godina da osnuje institut za brak i obitelj. On je bio vrlo poštovana osoba kada je riječ o životu i obitelji u Vatikanu.

Zajedno sa doktoratom u kanonskom pravu, on je bio specijalist moralne teologije. U svom ranom svećeništvu bio je profesor moralne teologije polaznicima seminara ističući im posebnu pozornost na Crkveni nauk o braku i etici prokreacije. Kasnije je predavao medicinsku etiku u Rimu.

Izabran je za eksperta na sinodi Biskupa o Braku i Obitelji 1980 god., a godinu nakon toga izabran je od Ivana Pavla II osnivačem i predsjednikom Pontifikalnog Instituta za Studije o Braku i Obitelji. Bio je i savjetnik Kongregacije za nauk vjere, te član Kongregacije i Pontifikalnog koncila za Obitelj i Akademije za Život.

2008 god. Caffarra je dao interviju u kojem govori o pismu koji je primio od posljednje vidjelice iz Fatime Sestre Lucije dos Santos, koje se odnosi na konačnu bitku između Boga i Sotone koja će biti na području braka i obitelji. 

2010 god. objavio je doktrinalnu notu u njegovoj Nadbiskupiji Bolonje, u kojoj je napisao da bilo koji Katolik koji odobri istospolni “brak” ne može se više smatrati Katolikom.

Nazvao je papinu pobudnicu Amoris Laetitia “objektivno nejasnom”.

Caffarra je bio jasan da kada nastane pomutnja u interpretiranju papinog teksta, mora se vratiti na kontinuitet Magisterijuma u prošlosti kao svjetlo vodilju. “Po pitanju Nauka i morala, magisterijum ne može sam sebe poništavati”, izjavio je Caffarra.

U Svibnju ove godine kardinal je objavio ono što bi se moglo shvatiti kao plan bitke u kojoj će sudjelovati Crkva. Rekao je kako sotona unosi laži o abortusu i homoseksualnosti u pokušaju da uništi dva najvažnija stupa stvorenja: Ljudsku osobu i bračnu zajednicu između muškarca i žene.

Uzdizanje abortusa na mjesto subjektivnog prava je uništenje prvog stupa. Oplemenjivanje homoseksualnih odnosa koji se izjednačavaju sa brakom je uništenje drugog stupa.

Sotonski krajnji cilj je “stvoriti anti stvorenje” takozvanu “alternativnu kreaciju”, gdje Bog i svaki znak njegove dobrote i ljepote nestaje.

Biti vjerni Isusov sljedbenik u ovim vremenima znači otvoreno i javno svjedočiti istinu Božjeg stvorenja uz dostojanstvo ljudske osobe i braka.

“Onaj koji ne svjedoči na ovaj način je kao vojnik koji bježi u odlučujućem trenutku bitke“.

U Lipnju, Kardinal je javno u ime drugih dubia supotpisnika poslao otvoreno pismo papi Franji u kojem ga – sada to možemo vidjeti – bezuspješno moli za privatnu audijenciju kako bi raspravili ono što on zove “pomutnju i dezorijentaciju ” unutar Crkve nakon objave Amoris Laetitia.

U pismu Kardinal tužnim riječima opisuje raskol Katoličke Crkve – “I tako se događa – kako je bolno to gledati – da ono što je grijeh u Poljskoj smatra se dobrim u Njemačkoj, da ono što je zabranjeno u Filadelfiji dozvoljeno je na Malti.”

Na pitanje novinara što ako se Papa ne odazove njihovom pozivu, Kardinal je odgovorio : “Biti ćemo prisiljeni izdati formalni ispravak krivog učenja pape Franje, nakon čega će on biti obvezan odgovoriti – jednostavno je objasnio Kardinal u ime četvorice supotpisnika.”

Smrt Kardinala Joackima Maisnera i Carla Caffarra neće ništa promijeniti u tijeku događaja, i dalje svi istinski vjernici očekuju odgovor pape Franje. Pa čak i ako svi Kardinali umru  – njihovo pitanje postaje naše pitanje. 

https://www.lifesitenews.com/news/dubia-signer-cardinal-caffarra-dies-at-age-79

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *