Povratak svrgnutog Pape

Dok mnogi „mudrijaši“ u Crkvi još uvijek spekuliraju o besmislenosti i neutemeljenosti vjerovanja u Benediktovo papinstvo, poput bjeline papinske odjeće koju on i dalje svakodnevno i revnosno nosi, jedna stvar je neupitna: Benedikt se kroz obranu celibata u knjizi „Iz dubine naših srca“ vratio na prvu crtu bojišnice za Katoličku crkvu u ovim posljednjim vremenima.

I ne samo to, tim potezom učinio je dva bitna koraka:

  • ponovno je zauzeo mjesto najviše crkvene vlasti koja u Ime Krista nedvosmisleno tumači istinski i nepromijenjeni Magisterij kojeg su pape prije njega vjerno čuvali i prenosili budućim generacijama duša;
  • zadao je bolan udarac zvjeri u njenom nastojanju da razori Katoličku crkvu.

 

Koliko god sile pakla pokušavale osujetiti, blatiti, marginalizirati i poniziti autore knjige „Iz dubine naših srca“, riječi pape Benedikta gromoglasno su odjeknule posrnulim Vatikanom.

Do te mjere da se i lažni prorok Begoglio itekako uplašio tih riječi, jer to nisu samo riječi Josepha Ratzingera, nego su to riječi tisućljetne Katoličke crkve, riječi Nauka Isusa Krista.

Od tih riječi Bergoglio je zateturao na putu svoje revolucije, ustuknuo i zakukuljio pobudnicu Querida Amazonia, i tako razočarao svoje saveznike revolucionare. Sada Bergoglio na sve načine pokušava povratiti svoj crkveni autoritet i prikazati se kao da je neutralan u onome što se prikazuje kao sukob crkvenih progresivaca i tradicionalista:

  • odjednom se piše o tome kako se žali da ga napadaju progresivni kardinali koji su razočarani pobudnicom;
  • piše se o tome kako je „zabrinut“ jer su mediji ljuti na „njega“ što „nije dovoljno hrabar“;
  • odjednom se pojavljuju priče kako Vatikan šalje delegaciju u kontrolu modernističkih samostanskih zajednica (nakon što su godinama uništavali kontemplativne tradicionalističke redove poput Franjevaca Bezgrješne koji su se prvi našli na udaru);
  • u medije je plasirana vijest da je lažni prorok ljut na gay aktivista isusovca Jamesa Martina, koji je do tada bio heroj progresivne agende u SAD-u i svijetu.

Ova cijela farsa pomno skrojenih bergolijanskih odnosa s javnošću i naracije o „pravome papi“ sada je kulminirala u priči o Bergoglijevom čudu! Naime u medije se ovih dana pušta vijest da je stanoviti glumac imenom Philippe Naudin, nakon što je poljubio lažnoga proroka prohodao, mada je bio u kolicima od djetinjstva.

Ovaj pomno razrađeni PR pristup kojim Bergoglio nastoji prikazati kao da „skreće udesno“ poput zakukuljene Querida Amazonije svakako donosi velike novosti u dosadašnjem nezaustavljivom stupanju bergolijanske revolucije i pokazuje pravu snagu i utjecaj riječi pape Benedikta.

Da je riječ o prekretnici na vrhu Crkve govori i izvještaj poznatoga vatikaniste Marca Tosattija o tvrdnji „vrlo visokog“ vatikanskog prelata kako Ratzinger osjeća da je „Papa“ i da „nije u mirovni“. Isti izvor tvrdi kako je Benedikt objavio knjigu „Iz dubine naših srca“ kako bi načinio ovaj manifest.

I dok crkveni „filozofi“ još uvijek dvoje je li bila legitimna Benediktova ostavka i koja je korist od vjerovanja u Benediktovo papinstvo, istina je uvijek bistra i jednostavna: Kristov vikar na zemlji je onaj i samo onaj koji jasno i nedvosmisleno naviješta Kristov Nauk vjernom puku, kako je to Crkva naučavala stoljećima.

Sve drugo je od đavla.

One Comment

  1. TOMISLAV

    Jedna ispravka: Phillippe nije čudesno ozdravio nakon poljupca u čelo Argentinca, već mnogo ranije i to ozdravljenje on opisuje kao Božje čudo. Iz montiranog naslova u novinama može se pogrešno zaključiti da je za to zaslužan lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *