Poziv Njemačkim biskupima da odbace kardinala Marxa sa čela Njemačke biskupske konferencije

Dvojica poznatih i uvaženih novinara, Talijanski novinar Marco Tosatti i Njemački novinar Mathias von Gersdorff sada su pozvali ili papu ili Njemačku biskupsku konferenciju da javno odgovore na sasvim heterodoksne ideje kardinala Marxa koji je također član papinog savjetničkog vijeća Devet kardinala. 

Tosatti sada pita gdje je “Rim u svemu tome”.

On dodaje: “Zbunjenost je stvorio onaj tko treba dati upute i jasnoću, a koji na najvišoj razini ima obvezu govoriti, ostaje šutljiv.” Papa je ovdje pozvan na svoju dužnost.

Mathias von Gersdorff rješava problem u svojoj zemlji, Njemačkoj. Poziva Njemačke biskupe da odbace kardinala Marxa iz njegova predsjedništva kada se za nekoliko dana sastanu na svoju proljetnu skupštinu. On vrlo snažno kaže: “Jedina razumna reakcija Njemačkih biskupa trebala bi biti razrješenje kardinala Reinharda Marxa sa dužnosti predsjednika Njemačke biskupske konferencije!”

Zahvaljujemo tim Katolicima za njihovu intelektualnu otvorenost i jasnoću, a mi ovdje objavljujemo članak Mathiasa von Gersdorffa na novu inicijativu kardinala Marxa.

Proljetna skupština Njemačkih biskupa: Biskupi trebaju odbaciti kardinala Marxa sa čela Njemačke biskupske konferencije

Mathias von Gersdorff

Njemački progresivizam tjera vjernike u neprestane strahove. Prvo, biskup Franz-Josef Bode predložio je blagoslov homoseksualnih veza. Potom je slijedilo pismo kardinala Marxa sa čela biskupske konferencije u kojoj pohvaljuje rad Donum Vitae (organizacije koja savjetuje trudnice, a zatim im daje certifikat savjetovanja koji omogućuje legalni pobačaj u Njemačkoj).

Konačno, kardinal pozdravlja ideju blagoslova homoseksualnih parova “u pojedinim slučajevima”.

Čini se da ništa više nije sveto za njemački progresivizam. Vjernici moraju živjeti u stalnom očekivanju novog napada na Crkveno učenje o vjeri i moralu.

Međutim, ne samo da su te inicijative zabrinjavajuće, već zabrinjava i šutnja Njemačkog episkopata.

Već u povodu prve izjave Bodea, nekoliko biskupa trebalo je prosvjedovati. Ipak, možda su smatrali Bodeov angažmanom za homoseksualce, samo kao njegov novi pokušaj da ugodi lijevom tisku. Biskup Bode već duže vrijeme pokuša privući pažnju medija uz pomoć dobro usmjerenih kršenja tabua.

Ali inicijativa kardinala Marxa u korist homo agende prelila je čašu!

Katolička Crkva u Njemačkoj skandalizira vjernike diljem svijeta svojim konstantnim napadima protiv vjere i tradicionalnog učenja. 

Te neprihvatljive uvrede konačno moraju prestati.

Jedina razumna reakcija Njemačkih biskupa trebala bi biti razrješenje kardinala Reinharda Marxa sa mjesta predsjednika Njemačke biskupske konferencije!

Na taj način, Katolička Crkva bi mogla konačno pokazati da ovdje, Katolička vjera i Katolički magisterij još uvijek imaju neku vrijednost, i da ih se ne može stalno ugnjetavati.

Njemačka, nekad zemlja koja je slala misionare u čitav svijet, postala je stalni uzrok napada na Katoličku vjeru.

Biskupi moraju pokazati Univerzalnoj Crkvi da se u Njemačkoj Katolička vjera cijeni i vrednuje. Otpuštanjem kardinala Reinharda Marxa na predstojećoj proljetnoj skupštini Njemačkih biskupa u Ingolstadtu (19. i 22. veljače 2018.), napravio bi se prvi dobar korak.

https://onepeterfive.com/commentators-on-homosexual-blessing-scandal-call-for-correction-or-dismissal-of-cardinal-marx/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *