Poživio nam Bog biskupa Vladu Košića!

U ovo doba kukavičluka i izdajstva prošle subote napokon dobismo jedno pravo biskupsko svjedočanstvo. Biskup Vlado Košić došao je prve subote na Trg bana Jelačića, kleknuo među molitelje i molio sv. Krunicu.

Da se radi o nekim minulim vremenima rekli bismo, pa što je tu posebno. No, danas kada je zmija visoko podigla svoju ružnu glavu, mnogi zmijski jezici sikću na molitelje na trgovima hrvatskih gradove. Toliko puta smo čuli pozive na zabranu molitve, sotonski mediji bacaju drvlje i kamenje po onima koji javno mole sv. Krunicu, sotonjare i pozemljari pokušavaju omesti molitvu na svaki način. I što je najjadnije– na svojoj strani imaju političare i mnoge javne osobe. Sve je to sotona upregao ne bili zaustavio molitvu i Blaženu Djevicu. Zna on da će mu ona ubrzo smrskati glavu pa koristi svoje sluge da bljuju najogavnije otrove.

Ne treba zaboraviti da se i među hrvatskim prelatima našlo Juda, onih koji su u ova posljednja vremena stali uz pozemljare. Nadali su se da će tako izolirati molitelje na trgovima, da će potaknuti da što više vukova u pastirskoj odori osudi ovu molitvu, kako bi se što prije zatrla.

No, Bog je poslao biskupa Vladu Košića 1. srpnja ove godine da svjedoči kad se drugi biskupi ne usude. I hvala mu na tome! Mi smo u prošlosti bili često kritični prema našim biskupima, pa tako i prema biskupu Košiću. Ali su isto tako mnogi križari molili da Gospodin među hrvatskim biskupima podigne barem jednog koji se ne će bojati i koji će smoći hrabrosti za ono svjedočenje koje ovo vrijeme zahtjeva. Neki su osobito molili za biskupa Košića nadajući se da će nakon nesnalaženja u koroni smoći snage da opet ustane za Boga i hrvatski narod.

To se i dogodilo. Molitelji na Trgu više nisu sami. Sada imaju biskupsku potporu. Ne sumnjamo da će sile zla nakon ovoga čina nahrupiti na biskupa Košića. I već jesu, pokušavaju na biskupa i molitvu nalijepiti etikete zadrtosti, nacionalizma i fašizma, baš kao što to uvijek čine sluge Pakla. Pokušavaju reći kako je to samo jedan biskup (valjda hoće reći da su drugi na njihovoj strani). Ne sumnjamo da će sam lažni prorok upregnuti svoje podanike da ga pritisnu, da mu zagorčuju život. A mi ćemo još žešće Krunicom braniti našega biskupa.

Nebo je na našoj strani i konačna pobjeda.

Gloria Tibi, Domine!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *