Prečasni Fulton Sheen iznosi 12 trikova koje će upotrijebiti Antikrist kako bi uništio Kršćane

Rečeno je da će najveći trik koji će sotona izvesti biti uvjeriti ljude da on ne postoji. Na sličan način, najveći trik koji će Antikrist izvesti, biti će uvjeriti čovjeka da je on spasitelj svijeta, a ne uništavatelj, prema snažnoj radio propovijedi Prečasnog Sluge Božjeg Nadbiskupa Fulton Sheena iz 1947 god., koja je objavljena na youtubu. 

Kao i sotona čiji je zaštitni znak izokrenuti istinu pa prodati grijeh, tako će i Antikrist, prema Sheenu, izokrenuti umove ljudske, kako bi ih natjerao da povjeruju da je on “Veliki humanitarac” koji će govoriti „mir, prosperitet i izobilje”.

I dok je Sheenov opis Antikrista bio prije gotovo 70 godina, on ipak više odgovara našem vremenu nego njegovom. Njegova proročka poruka je apsolutno ključna za svakog iskrenog Kršćanina koji traži da bude vjeran Kristu do samog kraja. On kaže:

Antikrist se neće tako zvati, inače on ne bi imao sljedbenike. On neće nositi crvene haljine, niti bljuvati sumpor, niti nositi koplje, niti mahati zašiljenim repom kao Mephistopheles u Faustu. 

Nigdje u Svetom Pismu ne nalazimo garanciju za popularni mit o đavlu kao klaunu obučenom u crveno. Prije će biti opis palog anđela i princa ovog svijeta, čiji je posao reći nam da ne postoji drugi svijet. Njegova logika je jednostavna. Ako nema neba nema niti pakla, ako nema pakla, nema grijeha, ako nema grijeha nema suda, a ako nema suda zlo je dobro, a dobro je zlo.

Ali pored svih ovih opisa, Naš Gospodin nam kaže da će on biti toliko nalik na Njega osobno, kako bi zaveo i izabrane.

Znakovi Antikrista:

 1. Doći će prerušen u velikog humanitarca: govorit će mir, prosperitet i izobilje, ali ne kao sredstva koja će dovesti do Boga, nego kao svrha samima sebi.
 2. On će pisati knjige o novoj ideji Boga, kako bi pristajala načinu na koji ljudi žive.
 3. On će uvesti vjeru u astrologiju, kako bi okrivio zvijezde, a ne čovjekovu volju za naše grijehe.
 4. On će odmaknuti krivnju psihološki, kao u suzbijanje seksa, a ljude posramiti ako nisu širokoumni i liberalni.
 5. On će identificirati toleranciju sa indiferencijom na dobro i zlo.
 6. On će ubrzati mnoge razvode pod krinkom da je drugi partner bitan.
 7. On će povećati ljubav za ljubav, a smanjiti ljubav za osobu.
 8. On će prizvati religiju da uništi religiju.
 9. On će čak i pričati o Kristu i reći da je on bio najveći čovjek koji je ikad živio.
 10.  Njegova misija, on će reći, biti će da oslobodi čovjeka od služenja praznovjerju i fašizmu, kojeg nikada neće definirati.
 1. U sjeni sve njegove tzv. ljubavi za čovječanstvo i njegovog laskavog govora o slobodi i jednakosti, on će imati jednu veliku tajnu, koju neće reći nikome: on neće vjerovati u Boga. I zato što će njegova religija biti bratstvo bez očinstva Boga, on će prevariti čak i izabrane.
 2. On će ustanoviti protu Crkvu, koja će oponašati pravu Crkvu, jer on đavao jest oponašatelj Boga. Biti će mistično tijelo antikrista, koje će izvana naličiti na mistično tijelo Kristovo. U očajničkoj želji za Bogom on će poticati modernog čovjeka u njegovoj samoći i frustraciji, da sve više i više gladuje za članstvom u njegovoj zajednici koja će dati čovjeku posebnu svrhu, bez bilo kakve potrebe za osobnim pokajanjem i bez osobne krivnje. Ovo su dani u kojima će se đavlu dati posebno dugačko uže.

Sheen izjavljuje kako se on brine zbog Antikrista ne zbog preživljavanja Katoličke Crkve, nego zbog uništenja koje će Antikrist donijeti na one koji nemaju vjere.

“Nikad prije u povijesti nije postojao tako jak argument za potrebu Kršćanstva, jer čovjek sada otkriva jad i bijedu koja se sa ratovima i revolucijama povećava proporcionalno sa zanemarivanjem Kršćanstva. 

“Kao kršćani moramo shvatiti da trenutak krize nije i trenutak očaja, nego prilike. Rođeni smo u krizi, u porazu – Raspeća. Jednom kada prepoznamo da smo pod Božanskim gnjevom, postajemo podobni za Božansko Milosrđe.” 

Što Katolici moraju učiniti da prežive dan zla:

 1. Katolici trebaju podići svoju vjeru, objesiti Križ u svojim domovima da ih podsjeti da imaju križ nositi.
 2. Okupiti obitelj zajedno svaku večer kako bi molili krunicu.
 3. Ići na Misu svakodnevno.
 4. Ispuniti Sveti Sat u prisutnosti Euharistijskog Gospodina, posebno u župama gdje su pastori svjesni potreba svijeta te stoga provode službu pokore.
 5. Oni koji imaju vjeru neka budu u stanju milosti, a oni koji nemaju ni jedno ni drugo bolje da što prije nađu, jer u nadolazećem vremenu biti će samo jedan način kako da zaustavite svoja klimava koljena, a to je spustiti se na njih i moliti.
 6. Molite Sv. Mihaelu Arkanđelu: O Mihaele Prince Jutra, koji si pobijedio Lucifera, koji se želio učiniti bogom. Kada je svijet jednom napuknuo zbog podsmjeha u Nebu, uzdigao si se i gurnuo dolje sa sedmog neba, ponos koji je želio gledati s visoka Svemogućega. 
 7. Molite Našoj Gospi, govoreći joj : Tebi je kao Ženi dana moć da slomiš glavu zmiji, koja je lagala čovjeku da će biti kao bog. Neka Ti, koja si našla Krista kada se izgubio na tri dana, ponovno ga nađeš za naš svijet koji ga je izgubio. Daj našim praznim riječima Riječ. Gospo, u ovim mračnim vremenima upali naše svjetiljke. Vrati nam natrag svijetlo svijeta, da svjetlo može sjati, čak i u danima tame.

https://www.lifesitenews.com/opinion/12-tricks-anti-christ-will-use-to-destroy-christians

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *