Prijelomne vijesti: Bergoglio sumnja u Trump-ove pro life vrijednosti

Bergoglio je izazvao Trumpa zbog njegovih pro life stavova u svom novom intervjuu, sumnjajući da li je Trump zapravo pro life zbog njegovog imigracijskog stava.

U papinskom avionu 10. 09. Franjo je lritizirao U.S. Predsjednika zbog njegovih planova da zaustavi program Odgođene Akcije Pristizanja Djece (DACA) ilegalnih imigranata, koji dozvoljavaju ilegalno uvedenoj djeci ulazak u zemlju kako bi trajno ostali i prijavili se.

“Čuo sam kako Predsjednik Sjedinjenih Država govori,” rekao je papa Franjo (prijevod i objava iz National Catholic Reporter). “On se prezentira kao pro life čovjek. Da je on dobar pro – lifer, trebao bi shvatiti da je obitelj kolijevka života i da se mora braniti njeno jedinstvo.” Papa Franjo je odgovarao na pitanje Meksičkog novinara.

Prema National Catholic Reporteru Papa Franjo sugerira da “mladi ljudi koji postaju odvojeni od svojih korijena gube nadu u budućnost i mogli bi počiniti suicid. Nije jasno iz njegovog govora da li misli na zemlju iz koje su emigrirali ili na Sjedinjene Države kao njihovu novu zemlju gdje bi pustili korijenje.

Za vrijeme iste press konferencije, Papa Franjo je rekao da postoji moralna odgovornost za ljude da učine što mogu kako bi usporili klimatske promjene. 

“Ako je netko u dvojbi o ovoj temi neka pita znanstvenike. Oni su vrlo jasni.” rekao je Franjo. Nema potrebe niti podsjetiti kako su njegovi najbliskiji znanstvenici podupiratelji abortusa.

2017 u Travnju, Predsjednik Trump potpisao je prvi dio federalnog pro life zakonodavstva u zadnjem desetljeću u Americi !

Ovaj zakon sprječava države da prisilno financiraju tvrtku giganta abortusa Planned Parenthood. On dozvoljava državama da izbace ovu tvrtku iz svog plaćanja.

Kratko nakon što je izabran za Predsjednika Trump je ponovno postavio Policu Meksiko City-ja, koja zabranjuje Americi financiranje grupa za abortuse ili internacionalnih grupa za abortuse kao što je Planned Parenthood.

Također u travnju 2017, Trump je povukao U.S. sredstva iz Populacijskog Fonda Ujedinjenih Naroda, jer oni sudjeluju u režimu prisilnih abortusa u Kini.

Papa Franjo postavlja sumnju u vjeru Predsjednika Trumpa tijekom svog puta. 

Trump je nazvao ovaj komentar “sramotnim”. Papin komentar o zaštiti obitelji, koju naziva kolijevkom života “interesantan” je, jer on (Franjo) u svojoj novoj knjizi daje potporu istospolnim “civilnim zajednicama”, za koju dosadašnja Crkva službeno kaže kako zahtijeva jasnu opoziciju.

Jasno se osjeti jedna doza zavisti iz riječi pape Franje, budući da su kršćani jasno prepoznali pro life opredjeljenje predsjednika Trumpa, što se niti približno ne može reći za papu Franju. Ugostivši konferenciju pro abortus predavača u središtu Vatikana, te svojim brojnim stavovima i riječima, implicira jedan u najmanju ruku indiferentan stav o pro life pitanjima (sjetimo se kako je raspustio sve članove pro life akademije za život u Vatikanu koju je postavio Ivan Pavao II). Osim toga svi drugi, koji jasno izražavaju pro life stavove postaju meta njegove kritike.

Ne smijemo zaboraviti kako ovakav komentar nije u duhu Evanđelja jer on dodatno pogoršava odnose Amerike sa drugim državama uključujući Meksiko.

Postavlja se pitanje da li je doista papa Franjo došao kao glasnik mira.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-pope-francis-questions-trumps-pro-life-values6

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *