Primus Croatorum

Dražen Kutleša, dosadašnji biskup porečko pulski, je imenovan nadbiskupom koadjutorom splitsko-makarskim.

Postavljen je novi biskup, koji je kako čujemo dobar administrator, koji ne voli propovijedati. Iako se malo zna o njegovom djelovanju, njegov životopis je obećavajući, s obzirom da dolazi iz Sarajevske teološke škole a ne iz Zagrebačke. Davno se još u svećeničkim krugovima govorilo da Zagreb odgaja gospodu svećenike, a Sarajevo svećenike za pastoral. Jako dobro je da smo ovoga biskupa dobili za vrijeme Benedikta XVI, pa njegova legalnost nije upitna.

Da razumijete o čemu govorim, legalnost npr. biskupa Uzinića, koji postaje biskup u vladavini lažnog proroka je jako upitna. Mnogi se s pravom pitaju jesu li su oni biskupi koji su zaređeni za vrijeme lažnog proroka u biti biskupi. Isto pitanje, ali na potenciju se odnosi na kardinale. Gledajući djela čikaškog kardinala Chupica, prijatelja našeg Uzinića i bivše „srednji prst“ predsjednice, može se zaključiti da je on anti kardinal. Isto tako Uzinić je izbljuvao cijelu listu anti katoličkih tvrdnji u svome biskupstvu, da bi on u zdravim okolnostima već bio maknut u nekakav samostan, da ide u pokori i postu tražiti svoj put obraćenja. Ovako smo imali njegov famozni intervju za vrijeme lockdowna, intervju koji je ostao visjeti u zraku medijskog prostora, a dao ga ju HRT-u.

Srž ovoga intervjua je bio da je salata za čovjekov život bitnija od Euharistije. Tako je nekako biskup pokušao objasniti zašto su trgovine otvorene, a crkve zaključane. Dobio se dojam da biskup Mate govori u ime svih biskupa, jer ga nitko od njih nije opovrgao, a svi su zaključali crkve, uključujući i biskupa Kutlešu.

Dakle, da se vratimo na temu, Kutleša se sigurno nije do sada pokazao kao biskup prorok, koji bi Hrvatskoj danas bio egzistencijalno potreban.

Jedini koji je bio na tom tragu je bio biskup Perić koji je smijenjen zajedno sa Barišićem, na čije mjesto dolazi Kutleša.

Postavlja se pitanje, ako je smijenio biskupa proroka u Mostaru, zašto je lažni prorok imao potrebu smijeniti biskupa Barišića, ako je on bio mainstream biskup. Odgovor je jednostavan, zbog proroka svećenika.

Lažni prorok je pokušao ubiti dvije muhe jednim udarcem, reklo bi se u narodu i obezglaviti Katoličku vjeru u Hrvata.

Time je lažni prorok napao samu srž hrvatske vjere, pojam o kojemu je mene osobno poučio pokojni nadbiskup Jurić, a to je „Primus Croatorum“.

Što to znači, onaj koga zanima neka sam istražuje povijest hrvatske crkve, ali jedno je sigurno da je upravo u ovoj Metropoliji, bilo jako puno svećenika koji su ignorirali lockdown lažnog proroka i Antikrista, a bila su barem trojica koja su se medijski eksponirala i ustali protiv zaključavanja Misa.

Jedan od njih je kako znamo fizički obranio svoju župu od cijele horde masonerije, svjetovne i crkvene, te od njihove „milicije“, te izdržao do kraja.

Druga dvojica su u medijima svaki na svoj način prokazali golog cara. Ovo je temeljni razlog zašto je Barišić srušen i tu je postavljen činovnik kojega ćemo promatrati pod povećalom.

Najviše od svega, što u ovoj priči ne miriše na dobro, je činjenica da je u zadnjoj posjeti hrvatskih biskupa Vatikanu, upravo njega Kutlešu primio lažni prorok osobno u privatni posjet. Osim njega primio je jedino Bozanića, što je bilo i očekivano.

Mnogi su zbog toga mislili da lažni prorok priprema Kutlešu za napad na Zagrebački Kaptol. Međutim realno gledajući, Kaptol je već davno pao.

Lažni prorok je očito sa biskupom Kutlešom ciljao na zauzimanje posljednje neosvojene utvrde vjere u Hrvatskoj, a to je Primus Croatorum.

Dragi naš biskupe Kutleša, sjeti se ugovora Hrvata i Svetog Petra, koji sada s Neba stoluje istom Katoličkom Crkvom i upravo vojuje protiv lažnog proroka uništavatelja koji je okupirao Vatikan. Ti možeš biti kvisling, nisi ni prvi ni jedini koji su ustali protiv svoje vjere i naroda.

Možeš pokušati, ali nećeš uspjeti, jer iako si legalan, slično Plenkoviću, nemaš legitimitet.   

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *