Pro-gay biskupi promoviraju homoseksualnu agendu na LGBT “obiteljskoj misi”

San Diego, California – dvojica ljevičarskih Katoličkih biskupa zajedno sa “vjenčanim” homoseksualnim partnerima, slavili su spacijalnu Misu za “obitelji LGBT zajednice” u San Diegu prošlog vikenda. Događaj je slavio 20-tu godišnjicu kontraverznog pisma biskupa SAD-a, o homoseksualnosti, koje je cenzurirano od Vatikana godinu dana nakon objave. Biskup John Dolan, zamjenski biskup u San Diegu predsjedavao je 07. 10. ovoj Misi. 

Misi je koncelebrirao nadbiskup san Diega Robert McElroy i drugih 16 klerika, a održala se u Katoličkoj Crkvi Svetog Ivana Evanđeliste, smještenoj u srcu Hillcresta, povijesnog epicentra homoseksualnosti San Diega.

Prije Mise Dolan je zaželio dobrodošlicu prisutnima, a nakon toga u propovijedi hvalio pismo iz 1997 god. “Uvijek naša Djeca” šireći ruke prema roditeljima i obiteljima homoseksualnih Katolika.

“Vašim roditeljima, nema poricanja vaših sinova i kćeri, kakav god je njihov hod kroz život“, rekao je.

“Oženjeni” homoseksualni partneri Kyle i SnapperEscobar-Humphries rekli su kako posjećuju LGBT MIsu sa svojom djecom od 8 i 9 godina, kako bi ih naučili jednakosti.

“To je važno zato što moja djeca imaju dva gay tate i ja želim da oni razumiju kako je ova Crkva otvorena za svakoga,” rekao je jedan od tata za San Diego Tribune.

Cenzurirano pismo “Uvijek naša Djeca” naslovljeno je Katoličkim roditeljima sa homoseksualnom djecom. Pismo je kritizirano od vjernika Katolika zbog njegovog jezika koji je homoseksualnu orijentaciju nazvao “temeljnom dimenzijom nečije osobnosti”, koja mora biti Bogom dana i trajna.

Vatikan je također zahtijevao da se paragraf koji govori roditeljima da “čekaju i vide” o mogućoj homoseksualnoj orijentaciji i aktivnostima njihovih adolescenata promijeni u “uvijek biti na oprezu o ponašanju njihove djece te intervenirati kada je potrebno”.

Biskup FabianBruskewitz , tadašnji biskup Lincolna, Nebraska, rekao je nakon što je pismo objavljeno, da je ono “vrlo manjkavo i defektno”. Istaknuo je kako je ono temeljeno na lošim savjetima, krivoj teologiji, pogrešnoj znanosti i iskrivljenoj sociologiji.

Dodao je da „dokument nema nikakvu težinu niti autoritet Katolika, kojima bih savjetovao ignorirati ga ili suprotstaviti mu se“.

Bivši homoseksualni Katolik JosephSciambra rekao je kako se Američki biskupi trebaju ispričati Katolicima koji se bore sa istospolnom privlačnošću zbog objavljivanja pisma koje je nazvao “travestijom”.

“Tekst je šokantan zbog svoje loše generalizacije ibezvoljnosti da čak i nakratko uhvati unutarnji očaj i izopačenost modernog gay životnog stila,” napisao je 2016 god. 

“Dokument također otvoreno osuđuje one sa istospolnom privlačnošću na doživotni zatvor unutar homoseksualnosti,” dodao je.

Biskup Dolan je priznao kontroverzu koju je pismo izazvalo.

“Istina je da pismo nije toplo dočekano od mnogih Katolika u SAD-u. Bilo je previše ljevičarski nastrojeno za neke; mada su biskupi tada jasno rekli kako pismo ne raskida moral, čistoću i seksualni razvoj prema tradiciji Crkve. Također je bio za neke desničarski uvredljiv. Ipak 20 god. nakon pisma dijalog i susreti se nastavljaju.”

Događaju su prisustvovali osobe iz javnog života San Diega: Republikanski gradonačelnik KevinFaulconer, član državne uprave Kalifornije otvoreni homoseksualac ToddGloria, gradski povjerenik San Diega i muški transvestit Nicole Murray Ramirez, Demokratski gradski odvjetnik Mara Elliot, Gradski vijećnik ChrisWard, član uprave školskog  okruga KevinBeiser i gradski povjerenik San Diega za ljudske odnose BruceAdams.

LaurenceGreenbank, Katolik koji je prisustvovao događaju i molio krunicu za sudionike, nazvao je LGBT misu organizirani medijski događaj.

“LGBT misa bila je organizirani događaj od strane župe. Vjerujem da je glavna priča, zapravo, kako je biskup preokrenuo slavljenje Sv. Euharistije u medijski događaj, a ne u mjesto molitve. Čitav događaj kao da je sav u koreografiji, sa TV kamerama, VIP osobama, itd. Velika količina novca je potrošena na održavanje ovog događaja.” rekao je za Life Site News.

“Doista je odvratno vidjeti Svetu Euharistiju upotrijebljenu za političku agendu”, dodao je.

Čitav događaj osiguravala je brojna policija: snajperisti, nekoliko policijskih vozila i policajci u civilu.

Vjernici Katolici bili su negativno iznenađeni što biskup Dolan niti jednom riječju nije spomenuo osudu homoseksualnih čina od strane Crkve. 

Ali je zato uperio svoj moralni prst prema onima koji napadaju i lažu one sa kojima se ne slažu.

“I kao što Katekizam izjavljuje; ako laž sama po sebi nije težak grijeh, ona postaje teška povreda vrlinama pravde i milosrđa. Civilni susreti i plodni dijalog, ne može se odbaciti od onih koji održavaju učenja Crkve ili onih koji se bore inkorporirati učenja sa svojim vlastitim životima” rekao je Dolan. 

Nakon Pričesti, muški gay aktivist i transvestit Nicole Murray Ramirez, otišao je do govornice i rekao, da nakon desetljeća života u San Diegu njegove su molitve uslišane od ova dva biskupa-Dolana i McElroy.

Biskupi su tada primili Humanitarnu nagradu od zajednice Hillcrest, koju su zahvalno prihvatili uz pljesak.

https://www.lifesitenews.com/news/u.s.-bishops-celebrate-anniversary-of-vatican-censured-homosexuality-letter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *