Pro LGBT svećenici postaju sve glasniji, a pravovjerni svećenici su progonjeni

MOTHERWELL, Scotland, 20. 7. 2018 – Svećenik koji je punio naslovnice zbog podupiranje uvođenja rodne teorije u katoličke škole, sada je napao vjernog svećenika koji odbija paliti tamjan pred carom LGBT-a.

Paul Morton, dugogodišnji župnik „Svete Nevjeste“ Rimokatoličke crkve u Motherwellu, objavio je “otvoreno pismo” Glasgowskom ocu Marku Morrisu na “Sv. Bride’s RC “na Facebook stranici, prozivajući ga za njegov stav prema Glasgowskom LGBT Pride.

Morris je upravo odbačen kao katolički kapelan na Glasgowskom kaledonskom sveučilištu nakon što je svoju krunicu molio kao naknada za ono što je njegov župni oglas nazvao “čistim prijestupom protiv Boga,  a to je Pride Glasgow”.

(Velečasni Morris)

“Sada ćete znati da je vaša inicijativa duboko povrijedila i mnoge naše katoličke ljude koji se identificiraju kao LGBT i mnoge druge”, napisao je na Facebooku, pod kratkim uvodom za čitatelje koji nisu znali o krunici oca Morrisa.

“Pretpostavljam da ste to učinili jer ste došli do negativnog mišljenja o Prideu, a možda i članovima LGBT zajednice”, nastavio je Morton. “Trebali biste znati da svatko ne dijeli vaše stavove o ovom događaju ili o LGBT ljudima. Mnogi su posebno došli vidjeti Pride kao događaj koji je i kulturno oslobađajući i radosni trenutak u životima ljudi koji se na taj način identificiraju.”

Morton je Morrisu rekao da riskira “dublje otuđenje našeg katoličkog naroda i šire zajednice”.

“Nije moje da donosim presudu o vašoj odluci [da molite krunicu za naknadu], ali ako jest, rekao bih da je to bila bolesna misao i bolestan savjet”, rekao je svećenik Motherwella.

Tvrdio je da se molitve za naknadu mole “samo u najozbiljnijim okolnostima”.

(Morton tijekom kampanje za uvođenje rodne ideologije u škole)

Mortonov post, kojemu su njegovi čitatelji odgovarali pohvalama, objavljen je u četvrtak. Nestao je u petak poslijepodne, zajedno sa Facebook stranicom Crkve Svete Nevjeste.

https://www.lifesitenews.com/news/pro-lgbt-catholic-priest-blasts-brother-priest-for-opposing-gay-pride

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *