Pro life Biskup pobijedio ultra – liberalnog Kardinala Cupicha, za mjesto šefa biskupskog pro life ureda Amerike

Čvrsti pro life Nadbiskup Kansas City-ja, pobijedio je ekstremno liberalnog Kardinala Blase Cupicha, nadbiskupa Čikaga, za mjesto šefa Američkog biskupskog pro life ureda.

Nadbiskup Joseph Naumann je pobijedio u utrci za šefa Američke Konferencije Katoličkih Biskupa za pro life aktivnosti. On je osvojio 54 posto glasova sa 96 biskupa koji su ga podržali.

Glasovanje je također i barometar podrške pape Franje među Američkom hijerarhijom. 

Cupich je poznat kao jedan od najvećih ljevičara prelata u Katoličkoj Crkvi SAD-a.

Za razliku od njega Naumann je raskinuo veze sa raznim udrugama koje promiču abortuse i transgenderizam.

“Glavna stvar je da svi programi za mlade u našim župama prihvate vrline i vrijednosti koje su u skladu sa Katoličkom vjerom”, rekao je Naumann.

“Udruga Djevojčica Izviđača nije više kompatibilan partner u oblikovanju mladih žena u skladu sa Svetim Pismom” rekao je.

Umjesto njih tražio je od župa da kontaktiraju druge djevojačke udruge koje ne promiču abortuse.

Tijekom predsjedničkih izbora 2016 god., Naumann je kritizirao Katoličkog Senatora Tim Kainea zbog njegovih pro abortus stavova, te da je on tradicionalni Demokrat, a  kafeterija Katolik.

U svojoj kritici Kainea, Neumann se dotaknuo mnogih problema o osobnom stavu senatora protiv abortusa, ali onda javno glasanje za politiku abortusa.

“Zašto se senator Kaine suprotstavlja abortusu, ako on ne vjeruje da je to oduzimanje nevinog ljudskog života”?, pitao je Naumann.

Cupich se domogao moći za vrijeme ovog pontifikata. Prije toga on je bio poznat kao biskup koji je tražio od svećenika i seminaraca da se ne mole ispred klinika za abortuse i koji je zaključavao Crkve za vrijeme Uskrsnog trodnevlja kako bi ih spriječio od održavanja Tradicionalnih Latinskih Misa. Župa je bila prisiljena držati liturgiju Velikog Petka na pločnicima.

Cupich je uveo mnoge beznačajne argumente, izjednačavajući intrinzički zla djela kao što je abortus, sa socijalnim stanjima kao što je siromaštvo. 

Kada je Guverner Illinoisa prekršio svoju riječ, da će staviti veto na zakon o financiranju abortusa, Cupich mu je zahvalio za njegov principijelni stav.

Na drugoj strani, svećenici koji su pro life, čestitali su Nadbiskupu Josephu Naumannu na njegovoj pobjedi za predsjednika Biskupskog Komiteta za Pro life aktivnosti.

“Mi ga poznamo i komuniciramo s njim već 25 god, otkad je postao Direktor Nadbiskupskog Pro life Komiteta u Saint Louisu, i on je uvijek bio velika podrška nama, rekao je Pavone – Nacionalni Direktor Svećenika za Život. 

Naumann je govorio protiv pornografije i o ovisnicima o njoj. 

“Iznevjerili smo naš narod, ako ne govorimo o čistoći, kao i pružanju pomoći onima koji nastoje živjeti u njoj”, rekao je Naumann. 

“Kada živimo čistoću mi smo svjedoci naše vjere u svijetu. Čistoća nas također oslobađa od onih stvari koje nas porobljuju i izoliraju i čine tužnima”., rekao je Naumann.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-cupich-naumann-pro-life-vote

Dao dragi Bog i nama hrabrih svećenika, koji će javno upozoriti Katoličke političare da ne mogu primati Svetu Pričest, ako se izjašnjavaju da su za legalizaciju abortusa. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *