Pro life vođe se zakleli na vjernost Katoličkoj Vjeri, odbijajući slijediti papu Franju

Preko 30 katoličkih pro life i pro family vođa, iz 11 zemalja, potpisali su Zakletvu vjernosti Katoličkoj Vjeri, proglašavajući da odbijaju slijediti “pastire koji su zastranili” u Crkvi danas.

Vođe su objavile zakletvu 12. 12. 2017. te postavili web stranicu sa cjelovitom listom potpisnika www.fidelitypledge.com.

“Ako postoji bilo kakav sukob između riječi i djela bilo kojeg člana Crkvene hijerarhije pa čak i pape osobno, sa naukom koju je Crkva oduvijek učila, ostat ćemo vjerni izvornom učenju Crkve” čita se u zakletvi.

 

Katolička Crkva, “koja uči moralni zakon sa najvećom jasnoćom, prihvatila je zamijeniti ga dvosmislenošću ili naukom direktno suprotnim učenju Krista i prirodnih zakona. Zadnje četiri godine pro life pokret, bori se sa rastućom pomutnjom koja dolazi od onih koji su do jučer bili njegova najveća podrška. Stvorila se revolucija unatrag u Crkvi, mijenjajući fokus sa vječnog Spasenja na materijalni život”, rekao je John Westen, suosnivač i glavni urednik Life Site News-a i jedan od potpisnika ove zakletve.

“Danas, čak i u nekim vjernim Katoličkim mjestima, zabrinutost globalnog zagrijavanja postaje važnija od holokausta nad nevinom dječicom u majčinim utrobama, nezaposlenost mladih važnija od zaštite mladih od seksualnih devijacija i imigracija važnija od evangelizacije,” nastavlja Westen.

Predsjednica Asocijacije Famiglia Domani, Virginia Coda Nunziante, i sedam drugih Talijanskih vođa potpisali su zakletvu. Među njima je Profesor Roberto de Mattei, Predsjednikt Lepanto Foundation. Sedam Američkih pro-life vođa, uključujući i tvorca pro-life filma Bella, Jason Jones su također potpisali.

“Mi se zaklinjemo na potpunu poslušnost hijerarhiji Katoličke Crkve kod legitimnog provođenja njenog autoriteta. Ipak, ništa nas nikada neće uvjeriti ili prisiliti da napustimo ili se suprotstavimo bilo kojem članku Katoličke vjere ili bilo kojoj istini trajno utvrđenoj”, naveli su u svojoj zakletvi.

“Ako bismo se odvojili od Katoličke Vjere, odvojili bismo se od Isusa Krista, sa kojim se želimo ujediniti za cijelu vječnost,” zaključili su.

Potpisnici ove zakletve navode brojne situacije tijekom četiri godine koje su ostale nerazjašnjene ili neodgovorene, počevši od dubie, sinovske korekcije, zatim pisma svećenika Weinandy-ja ( koji je nakon svog pisma dobio otkaz sa mjesta glavnog savjetnika Biskupske Konferencije SAD-a), uz brojne izjave i djela u Vatikanu koja su imala direktni loš učinak na zaštitu nerođenih i obitelji zadnjih godina.

Istaknute vođe laika Katolika naveli su u zakletvi listu “temeljnih moralnih principa” koje oni, potpisnici, trajno prihvaćaju kao nepromjenjivu:

– postoje određena djela koja su intrinzički zla i koja je uvijek zabranjeno činiti.

– direktno ubijanje nevinog ljudskog bića uvijek je teško nemoralno: abortusi, eutanazija i asistirano samoubojstvo su zla djela.

– brak je ekskluzivna i neraskidiva zajednica jednog čovjeka i jedne žene: sva seksualna djela izvan braka, uključujući sve oblike vanbračnih zajednica su intrinzički zla djela i teško vrijeđaju osobe i društvo.

– preljub je teški grijeh, i oni koji žive u preljubu ne mogu primati Sakramente Ispovijedi i Svete Pričesti, sve do vremena kada se ne pokaju i prestanu tako živjeti.

– roditelji su primarni učitelji svoje djece i seksualna edukacija mora se obaviti od strane roditelja ili u određenim okolnostima od strane edukacijskih centara koje kontroliraju roditelji.

– odvajanje prokreativnog i ujedinjujućeg dijela seksualnog čina kontraceptivnim metodama je intrinzički zlo i ima devastirajuće posljedice za obitelj, za društvo i za Crkvu.

– metode umjetne oplodnje su teško nemoralne jer odvajaju prokreaciju od seksualnog čina i u velikoj većini slučajeva, vode direktno uništenju ljudskog života u najranijim stadijima.

– postoje samo dva spola, muško i žensko, od kojih svaki posjeduje komplementarne karakteristike i različitosti koje su za njih primjerene.

– homoseksualna djela su intrinzički zla i nikakav oblik takvog jedinstva između osoba istog spola ne može biti opravdana na bilo koji način.

Svaki od ovih principa, popraćen je citatima visoko rangiranih klerika ili pape Franje, koji su im se direktno suprotstavljali.

“Doista, zadnjih nekoliko godina papa Franjo i Vatikanski autoriteti kapitulirali su “kulturi smrti” podržavajući pro-abortus Održive Razvojne Ciljeve (Sustainable Development Goals) Ujedinjenih Naroda, i promovirajući agendu lobija internacionalne sexualne edukacije, kroz Amoris Laetitia i pornografske edukacijske programe Pontifikalnog Koncila za Obitelj”, rekao je John Smeaton, izvršni direktor Društva za Zaštitu Nerođene Djece.

Smeaton navodi kako “pro-life pokret ne može zakopati glavu u pijesak i ignorirati što se događa na najvišim nivoima Crkve danas”, jer on treba Crkvu kao saveznika u borbi protiv kulture smrti.

“Zbog svega ovoga mi moramo neprestano zahtijevati da naši svećenici i biskupi uče puninu nauka Crkve i da ne surađuju niti na trenutak u raspačavanju grešaka koje su tragično raširene od njegove svetosti pape Franje i drugih visokopozicioniranih članova hijerarhije Crkve” istaknuo je Smeaton. 

https://www.lifesitenews.com/news/pro-life-leaders-pledge-fidelity-to-catholic-teaching-say-they-wont-follow

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *