Progon Kršćana u svijetu nikada gori u povijesti Kršćanstva

Biskup Jude Arogundade iz Nigerije, ostao je zapanjen toga dana kada je vidio stotine beživotnih tijela svojih vjernika kako leže u Crkvi: 

“Ući u tu Crkvu i vidjeti tolika tijela kako beživotno leže u Crkvi, bila je to najgora stvar koju sam ikada vidio u životu. Nikad prije nisam vidio takvo što.”

Međunarodna katolička dobrotvorna organizacija upozorava svijet zbog neviđenog progona kršćana koji se trenutno odvija diljem svijeta.

Novo izvješće organizacije Aid to the Church in Need (ACN), opisuje užasnu patnju s kojom se kršćani suočavaju samo zato što slijede Isusa. 

Godine 2018. ACN je upozorio da je progon kršćana sada gori nego ikad u povijesti — čak gori nego kada su rimski vladari nastojali uništiti rane kršćane.

Sada, ACN-ov novi izvještaj pod nazivom “Progonjeni i zaboravljeni?” dokumentira porast broja otetih i ubijenih svećenika kao i smrtonosne napade na crkve i to većinom u zemljama u kojima žive većinski vjernici islamske vjeroispovijesti kao i one zemlje u kojima vlada komunistička diktatura.

Tako da je u Africi situacija strašna – posebno u Nigeriji gdje je posljednjih mjeseci više od 7.600 kršćana ubijeno, a tisuće ih je ozlijeđeno.

Tko može zaboraviti masakr katolika na Duhove ranije ove godine u južnoj Nigeriji? Ili kamenovanje kršćanske studentice u sjevernoj Nigeriji koju su muslimani kamenovali do smrti, a potom spalili tvrdeći da je uvrijedila Muhameda?

Primjeri poput ovih pojavljuju se diljem Afrike – u Sudanu, Eritreji i Etiopiji – gdje se posebno gnusan masakr dogodio u povijesnoj crkvi u kojoj se navodno nalazi Kovčeg saveza. Prijavljeno je da je ubijeno sedamsto pedeset ljudi.

Ostale zemlje u kojima se intenzivirao progon kršćana su Afganistan, Pakistan, Burma, Indija i Sjeverna Koreja.

Komunistička Kina nastavlja maltretirati kršćane i druge vjerske skupine koje nisu voljne slijediti partijsku liniju.

Voljeni kardinal Joseph Zen je uhićen u svibnju zbog podrške prosvjednicima koji su se opirali preuzimanju Hong Konga od strane Komunističke Partije Kine (KPK).

Pomoćni pastor u crkvi napadnutoj na nedjelju Duhova rekao je: “Svijet se okrenuo od Nigerije. Događa se genocid, ali nikoga nije briga”, dodavši: “Crkvi koja pati trebaju ljudi koji će govoriti za nas,”.

Prema izvješću ACN-a, u Nigeriji je militantni džihadizam glavni uzrok progona kršćana.

Boko Haram, Islamska država zapadnoafričke provincije, Fulani militanti i kriminalne skupine otimaju i ubijaju kršćane bez ikakve kazne ili posljedica zbog suučesništva vlade.

U Indiji hinduistički ekstremisti sve češće napadaju kršćane – također uz suučesništvo vlade – a policija rijetko istražuje zločine.

Izvor: Church Militant.

U isto vrijeme na drugoj strani u sigurnosti vatikanskih zidina lažni prorok Bergoglio bori se protiv Tradicionalne Mise i “tvrdih, zadrtih katolika koji ne prihvaćaju njegovu agendu Pachamame”, zatim se bori protiv ekološkog zagađenja majke Zemlje, protiv siromaštva, prima i zagovara predstavnike svih mogućih seksualnih izopačenosti, zatim razne šeike i imame, a kardinala Zena nema vremena primiti, kleči na koljenima i ljubi noge tim istim sudanskim vladarima koji nemilice uništavaju kršćane u svojim zemljama, a ne može kleknuti ispred Presvetog, potpisuje izdajničke dogovore sa komunističkom partijom Kine,  pokušava preko svojih famoznih sinoda promijeniti Katolički Nauk Crkve itd….. Za to vrijeme pravi papa Benedikt XVI. živi u prisilnoj izolaciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *