Progon pravovjernih: Lažni prorok raskolio vjerni ostatak

Svaki totalitarni režim brutalno se obračunava s onima koji se usude javno proturječiti. Najčešće se radi o okrutnom javnom kažnjavanju, poput javnih smaknuća ili jednostavno obavijesti javnosti da su pojedinci bili smaknuti ili na drugi način teško kažnjeni zbog njihovih „grijeha“ prema vladajućoj strukturi. Tako se održava vladavina straha i ono što je najbitnije, tako režim šalje jasnu poruku svim neistomišljenicima što se događa s onima koji se usude proturječiti. Iznimke ovog pravila su vrlo istaknute i popularne vođe oporbe, koje režim ne smije javno smaknuti da ne budu viđeni kao mučenici i da ne nastane javna pobuna protiv režima. S njima se obračunava perfidno i u tajnosti, izvan pogleda javnosti. To je nekad prolazio kardinal Stepinac, a danas prolazi papa Benedikt.

Ovaj poduži uvod, kojeg većina nas dobro pamti iz bivšeg režima je dobar podsjetnik na sve što se događa danas. Naime, nakon što je papa Benedikt odlučio prekinuti šutnju i podigao glas protiv uništavatelja Crkve putem knjige „Iz dubine naših srca“, ohrabrili su se i drugi biskupi i progovorili protiv neprijatelja Crkve. Istodobno, uslijedio je snažni odgovor režima.

Hrabri svjedoci protiv uzurpatora

Nadbiskup Jan Paweł Lenga, koji je služio kao biskup Karagande u Kazahstanu odbio je spominjati ime lažnoga proroka prilikom slavljenja Svete Mise. Nadbiskup Lenga, naime, smatra da Bergoglio nije papa, nego da je papa još uvijek Benedikt. Za nadbiskupa Lengu Bergoglio je uzurpator i heretik.

Nadbiskup Lenga

Nadbiskupu Lengi dao je potporu američki biskup Rene Henry Gracida, slijedećom objavom:

Postoji nekoliko navodno pravovjernih web stranica koje tvrde da je Franjo Milosrdni istinski papa. Možda i je [papa] neke druge crkve ili kulta, ali nije sada niti je ikada bio papa Katoličke Crkve.

 

Biskup Gracida

Na odgovor režima nije trebalo dugo čekati. Nadbiskup Lenga uskoro je suspendiran. Zabranjeno mu je slavljene Svete Mise, propovijedanje i svi nastupi u medijima. Ovu zabranu je proveo poljski biskup Wiesław Mering. Meringu su ovakve sovjetske metode vjerojatno poznate iz komunističkih vremena, jer mnogi Poljaci tvrde da je Mering služio kao agent u komunističkoj tajnoj službi. U isto vrijeme suspendirani je nadbiskup Lenga bio progonjen od strane sovjetskog režima i sličnih komunističkih agenata.

No, Lenga je hrabro odgovorio na pokušaj da ga se ušutka:

Krist mi je putem Crkve dao ovlasti naviještati istinu i da tako činim dok god sam živ.

Neću se pokoravati degradaciji od strane onih čije su vlastite izjave i postupci zapleteni u herezu i sektaštvo.

S kojim se pravom oni pozivaju na ono što pripada Crkvi kada se sami toga ne drže?

 

Vezano za komunistički progon Crkve, čitateljima našeg portala zasigurno je poznata Bergoglijeva izdaja Katoličke crkve u Kini koji ju je tajnim paktom Vatikana i Pekinga na pladnju servirao crvenom zmaju. O strašnim posljedicama toga pakta često je u javnosti upozoravao kardinal Joseph Zen iz Hong Konga. Zen je u rujnu prošle godine na ovu temu uputio pismo svim kardinalima. Osobito ga je smetao pokušaj Bergoglijevih aparatčika da pod svaku cijenu prikažu kontinuitet lažnoga proroka sa djelovanjem papa Ivana Pavla II i pape Benedikta XVI:

Gadi mi se što često izjavljuju da je ono što rade u kontinuitetu s mislima prethodnog pape, dok je istina suprotna.

Ovaj tjedan došao je odgovor kardinala Giovannija Battiste Rea, kojeg je lažni prorok prije oko mjesec dana postavio za dekana Kardinalskog zbora.

U gesti bez presedana, Re je kao njegov prvi službeni čin (protokoliran pod brojem 1/2020), uputio dopis svim kardinalima upozoravajući ih na kardinala Zena, diskreditirajući Zenovo pismo iz rujna prošle godine. Re je na taj način zatražio od braće kardinala da se suprotstave kardinalu Zenu i da ga izoliraju, kao odgovor na njegovu kritiku režimu.

Poput nadbiskupa Lenga, ni kardinal Zen se nije dao ušutkati, pa je ovaj vikend uzvratio na optužbe. Zanimljivo je da su sva trojica gore spomenutih visokih prelata, koji su hrabro svjedočili usprkos režimskim progonima, umirovljeni i u poznim godinama. Dakle, oni znaju da će za koju godinu stati pred Gospodina i položiti račun i zato su spremni hrabro svjedočiti Krista. Nadamo se i molimo da će i njihova mlađa braća smoći hrabrosti služiti Bogu radije nego ljudima.

Obračun s Benediktovim pristašama

Dakle, odmah nakon što je Benedikt progovorio protiv planiranog ukidanja celibata, još se više proširilo vjerovanje da je Benedikt zapravo papa (o tome smo i mi ovdje nedavno pisali). Lažnom proroku bilo je jasno da mora odlučno poslati javnosti suprotnu poruku kojom će obraniti svoje pretenzije na Svetu Stolicu. Koje je sve korake u PR pripremi napravio u tom smislu možete naći u našem članku od 25.2. No, tu je nedostajao zaključni udarac – javni proglas koji će začepiti usta svima koji govore da je Benedikt papa (ili da lažni prorok nije papa).

No, tu je problem. Takav proglas ne može donijeti lažni prorok, jer bi bilo potpuno nevjerodostojno i neozbiljno da on sam za sebe govori da je papa, a da djedica Benedikt (kako mu cinično tepa) nije papa. Takav proglas nije mogao izreći niti netko od Bergoglijevih pobočnika, poput Parolina, Marxa i ostatka ekipe ultra progresivaca i heretika, jer njih lažni prorok već godinama „troši“ na provođenju uništenja Crkve i uvođenja hereza koje se on sam ne usudi direktno provoditi, pa je zato i njihova kredibilnost izrazito upitna i puk im ne bi vjerovao.

Zato je lažni prorok posegnuo za slijedećim potezom iz „priručnika za diktatore“, a to je: kada ne možeš koristiti svoje ljude, u oporbi pronađi disidenta za provođenje svojih nakana.

I to je Bergoglio upravo učinio. Proglas koji šalje jasnu poruku da Benedikt nije papa, nego je papa lažni prorok, poslao je prije par dana ni više ni manje nego jedna od najcjenjenijih osoba u pravovjernom miljeu Crkve, osobito u tradicionalističkim krugovima – nadbiskup Athanasius Schneider.

Ironija je ta, da je upravo spomenuti nadbiskup Lenga, Schneidera prethodno zaredio za pomoćnog biskupa Karagande!

 

Raskol među pravovjernom oporbom i nova frakcija Franjinih tradicionalista

Ovim udarcem Bergoglio je iz defanzive prešao u napad i polučio ogroman uspjeh – podijelio je svoju oporbu! Naime, trenutno vlada veliki sukob između tzv. Franjinih tradicionalista i njihovih oponenata.

Franjini tradicionalisti vjeruju kako je lažni prorok stvarni papa Katoličke crkve kojeg je Bog dopustio kako bi se Crkva pročistila. Oni su ljuti na papu Benedikta jer smatraju da je samovoljno napustio Crkvu (ne vjeruju u „teorije zavjere“ o njegovom svrgnuću) i prepustio je razaračima koji su sada na djelu.

Ovakav položaj teško je održiv na duge staze, jer oni istovremeno žele biti lojalni lažnom proroku i opet nelojalni jer ne žele prihvatiti njegov nauk, tako da je sva njihova nada u skorom dolasku nekog novog pravovjernog pape koji bi sve vratio u normalu.

Nadbiskup Schneider sa lažnim prorokom

Ostatak pravovjerne oporbe vjeruje da smo u posljednjim vremenima za koja je navješteno postojanje dviju crkava: Katoličke crkve s naukom kakav je oduvijek imala i lažne crkve s novim lažnim naukom, koju vodi lažni prorok Bergoglio. To je u biti ono što je naviješteno i u Knjizi Istine.

Franjini tradicionalisti, poput Stevea Skojeca iz OnePeterFive, smatraju se realistima i racionalistima, jer svoj stav temelje na činjenicama i informacijama koje su do sada dostupne javnosti (mada većinom kroz filtere vatikanske medijske politike). Njihovi pravovjerni oponenti uporište za svoj stav također nalaze u upozorenjima o posljednjim vremenima koje je Crkva kroz povijest dobivala putem svetaca i vidjelaca i drugim izvorima poput upozorenja o posljednjoj kušnji Crkve (Katekizam Katoličke crkve, članak 675), kojeg je navodno sam Ratzinger unio u Katekizam.

Kad smo kod toga, ovim raskolom među Bergoglijevom oporbom, obistinilo se još jedno proročanstvo iz Knjige Istine. Naime, za tjedan dana će se napuniti sedma obljetnica slavne Kristove poruke Mariji od Božjeg Milosrđa pred sam Bergoglijev uspon na Svetu Stolicu u kojoj stoji:

Lažni prorok – on koji se postavio za vođu Moje Crkve – spreman je nositi halje koje nisu napravljene za njega.

On će oskvrnuti Moju Svetu Euharistiju i podijeliti Moju Crkvu na pola, a zatim ponovno na pola.

(Poruka od 8.3.2013., broj 726: On je poslan da raskomada Moju Crkvu na sitne komadiće)

Kriste, Kralju naš, hvala ti na Knjizi Istine, snažnom svjetlu koje nam svijetli u ovim mračnim vremenima obmane, kaosa i opće zbunjenosti u Crkvi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *