Prvo Kina, a onda svi ostali

Crkva u sjeverozapadnoj Kineskoj regiji Xinjiang je imala svoje križeve, kipove, zvonike i druga vjerska obilježja, koja su uklonjena po nalogu komunističkih vlasti.

Koristeći dizalicu, državni djelatnici uklonili su vjerska obilježja s Katoličke crkve u Yiningu u Urumkinoj biskupiji 27. veljače.

Izvor je rekao ucanews.com da nikakav razlog nije dan za akciju.

Izvor je rekao da su srušena tri križa i dva zvonika na vrhu Yiningovske Katoličke crkve i da su uklonjeni svi vjerski simboli, dva velika kipa i svi reljefi.

Župa je jednog dana primila pismo od vlasti, sa informacijom kako će doći do rušenja.

Izvor je rekao kako je bio zbunjen zbog onoga što se dogodilo crkvi zbog toga što se dogodilo neposredno prije nego što će se Kineska narodna politička savjetodavna konferencija i Nacionalni narodni kongres održati u Pekingu 3. i 5. ožujka, a dok je kinesko-vatikanski sporazum navodno razrađen.

Izvor je rekao da je prošlog studenog srušen i križ na crkvenom zvoniku u gradu Manas u Xinjiangu.

U istočnoj pokrajini Zhejiang, više od 1.500 crkava, kako Katoličkih tako i protestantskih, su bile ciljane za rušenje ili uklanjanje križa posljednjih godina, navode izvori. Kineske vlasti sve više koriste propise o imovini kako bi uklonile križeve i rušile crkve.

Izvor je rekao kako misli da se ono što se dogodilo u Yiningu Katoličkoj crkvi, može povezati s lokalnim političkim napetostima u regiji.

http://voxcantor.blogspot.hr/2018/03/the-bergoglian-parolin-blindness-or-is.html

Bergoglio, Parolin i ekipa izgleda da vam sve ide po nacrtu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *