Radikalni Vatikan počinje odmazdu protiv Oca Stefana Manellija

Sankcije protiv oca Stefana Manellija, osnivača Franjevačkog Reda Bezgrešne, neodgodive su – napisao je Marco Tossati (21.07.2018). Manellijev Red nestaje pod neumoljivim pritiskom Vatikanskih službenika još od 13.07. 2013. godine.

Razlozi za raspuštanje ovog Reda nikada nisu navedeni iz Vatikana, ali su itekako očiti: Za sadašnju Vatikansku upravu Fratri su “previše Katolički”.

Prema Tossatiju, dokumenti koji sadrže sankcije protiv ovog reda nalaze se trenutačno na Franjinom stolu.

Nakon što sankcije počnu, Vatikan će prijeći na konačno poglavlje. Plan je promijeniti konstituciju Franjevačkog Reda te zabraniti zakletvu posvećenja Bezgrešnoj i zavjet siromaštva!!!

Ovo je stvorilo situaciju u kojoj sva materijalna dobra pripadaju laicima.

Vatikan se bezuspješno trudio steći upravljanje nad ovim Redom, ali izgubio je sve prave bitke na Talijanskim sudovima.

Stoga je Vatikan pokušao upotrijebiti oca Manellija kako bi učinio pritisak na vlasnike imovine ovog Franjevačkog Reda. Nakon što nije uspio, Franjo sada želi kazniti oca Manellija, što ukazuje na čudan osjećaj za pravdu kod pape Franje.

Jedan od vodećih birokrata koji se bori protiv ovih Franjevaca je i nadbiskup Rodriguez Carballo, tajnik Kongregacije za religiozne redove, Franjin prijatelj, a koji je i jedan od glavnih protagonista velikog financijskog skandala u Prosincu 2014 god. Skandal je hitno zataškan.

Zato što je Carballo radikallni liberal, nitko ga nije dirao, upravo suprotno, Franjo ga je unaprijedio za Nadbiskupa.

 

http://eponymousflower.blogspot.com/2018/07/radical-vatican-about-to-take-vengeance.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *