Razapeta krava na izložbi u centru Katoličke crkve

Lokalni katolici u Belgiji su van sebe, dok je razapeta krava uzdignuta pod krinkom umjetnosti u centru posvećene Katoličke crkve. Oni zaklinju lokalnog biskupa da je ukloni te da predvodi javne pokorničke molitve.

„Umjetnička izložba“ će biti otvorena još neko vrijeme u maloj župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Kuttekovenu.

Prošle nedjelje je grupa od nekoliko desetaka katolika došla moliti i prosvjedovati ispred crkve, gdje se još ponekad održavaju Svete Mise tražeći od biskupa Patricka Hoogmartensa da intervenira.

Grupa vjernih Katolika iz neprofitne organizacije Katholiek Forum koja je organizirala protest, mobilizirala je ljude. Molili su krunicu i nosili natpis sa riječima „ Zaustavite svetogrđe i degeneriranu umjetnost: molite za pokoru“

Ove mirne demonstracije su došle nakon nekoliko incidenata u jednom od kojih je netko razbio prozor i pokušao nožem koji je bio pričvršćen na štap presjeći konop koji drži križ na kojemu je razapeta krava.

Katholiek Forum izjavljuje da je lokalna biskupija bila prespora u odgovoru na svetogrđe koje se događa u Crkvi Svetog Ivana, koja nikada nije bila zatvorena i gdje se još povremeno održavaju Svete Mise. Oni kažu da je razapeta krava „sotonistička slika i odvratna uvreda Bogu i Katolicizmu“

„ Razočarani smo biskupom Patrickom Hoogmartensom. On nije učinio ništa protiv ovoga umjetničkog nedjela jer želi izbjeći sukob. On se užasno plaši medija. Zato smo došli moliti ovdje, jer je Katolicizam obeščašćen.

Lifesite je pokušao dobiti više informacija od biskupije telefonom, ali je rečeno da je voditelj odjela za medije na bolovanju, a nitko drugi nije mogao odgovoriti na pitanja.

Mnogo Katoličkih crkava i kapela u Belgiji je doživjelo prenamjenu u civilne svrhe zadnjih desetljeća i mnoge druge kako sada stvari stoje očekuje ista sudbina, s obzirom da je broj onih koji idu stalno u Crkvu pao ispod 5 %.

https://www.lifesitenews.com/news/crucified-cow-on-display-at-center-of-catholic-church-locals-outraged

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *