Reakcije Katolika na “dance party” biskupa i kardinala sa Sinode Mladih

Vatikan, Studeni 06.2018., Video Kardinala i biskupa kako plešu i plješću zajedno sa posjetiteljima Sinode Mladih, izazvao je niz kritika od strane Katolika diljem svijeta.

Kontroverzna i za neke namještena Sinoda, koja se događala od 3 do 28 Listopada ove godine, proizvela je završni dokument od 60 stranica, koji se bavio temama seksualnosti, sinodijalnosti i ulogom žena, a rezultirat će stvaranju više liberalne, homoseksualno otvorene Crkve.

Prema Vatican news-u, “večer zabave” dogodila se u Petak, 26 listopada, a organizirala ju je skupina mladih koji su željeli zahvaliti papi i ocima Sinode što su ih saslušali.

“Želimo potvrditi da mi dijelimo vaš san o otvorenoj Crkvi za sve”, napisali su 35-tero mladih papi Franji.

Slavlje, koje se odvijalo u atrijumu dvorane Pavla VI, uključivalo je razne svjetlosne efekte u bojama. Kardinal Baldisseri – Glavni Tajnik Sinode – svirao je piano, a ples i muzika bili su sastavni dio šoua – kako prenosi Vatican news.

Kardinal Baldisseri također je bio glavni tajnik i Sinode o Obitelji 2015 god.. (koja je rezultirala dopuštanje pričešćivanja za rastavljene Katolike koji žive u drugom braku).

Na Sinodi Mladih strastveno je branio termin LGBT u radnom dokumentu Sinode Mladih, unatoč tome što to mladi ljudi uopće nisu tražili.

Katolici na mnogim javnim mrežama bili su šokirani ovakvom zabavom, pogotovo u svijetlu aktualne seksualne krize zlostavljanja, koja trenutačno potresa Katoličku Crkvu.

Evo nekih od komentara na ovu razuzdanu zabavu:

“Ples sa Biskupima. Neki od njih optuženi su za prikrivanje seksualnog zlostavljanja mladih. A sada ovo?”

“Zato su neki izjavili kako nikada neće pustiti svoju djecu da sudjeluju na ovoj sinodi ” – napisao je Maike Hickson.

“Plešu i dok ih nitko ne gleda (užasno, neriješeni seksualni skandali)”  – Stephen Herreid

Brian Holdsworth, popularni Katolički videografer, opisao je biskupski ples kao pokušaj ulizivanja starijih ljudi, koji se nastoje “uklopiti” sa mladim ljudima.

Većina ovih rasplesanih biskupa i kardinala bili su također i na Svjetskom Danu Mladih u Brazilu 2013 godine, u Rio de Janero.

Ipak mnogi smatraju kako je daleko primjerenije bilo održati Svečanu Pontifikalnu Misu, kao način zaključivanja Sinode Mladih.

Dance party, međutim dogodio se još jednom na samom otvaranju Sinode Mladih 06. Listopada, također u dvorani PavlaVI, kada se plesao i hip-hop.

https://www.lifesitenews.com/news/top-church-leaders-attend-youth-synod-dance-party-catholics-react

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *