Rim – Cupich, Marx i Tagle, glavni govornici Samita

Kardinali Cupich, Marx i Tagle, biti će glavni govornici samita o klerikalnom seksualnom zlostavljanju, koji počinje danas.

 

Cijeli samit trebao je biti odgovor na klerikalno zlostavljanje visokopozicioniranih kardinala i biskupa Crkvene hijerarhije, koje je osobno imenovao papa Franjo.

 

 

No kao što smo već vidjeli u avionskom intervjuu nakon optužbe nabiskupa Vigana, Franjo se već tada ponašao kao netko tko nikako ne želi da se istina dozna, ne prestajući optuživati sve one koji ga prokazuju, nazivajući ih raznim imenima kao npr. “veliki tužitelji, izdajice svoje braće, itd…”

 

No, budući da je pritisak javnosti, a i žrtava zlostavljanja bio prilično velik, Franjo vuče politički potez, organizirajući samit o klerikalnom zlostavljanju.

 

Ali postoji jedna zamka!

 

Glavni predavači na tom samitu su upravo oni kardinali koji štite i odobravaju takvo klerikalno zlostavljanje.

Jedan od njih je i kardinal Cupich.

 

Kardinal Cupich imenovan je kao glavni organizator ovog samita i to neposredno nakon što je u posljednjim minutama Vatikan blokirao Katoličku Biskupsku Konferenciju Amerike u studenom prošle godine, a koja je trebala donijeti kaznene mjere za posrnule biskupe i svećenike Amerike.

 

Njegovo imenovanje iznenadilo je mnoge koji prate zbivanja oko klerikalnog zlostavljanja u Americi, posebice što je Cupich vatreni pristaša homoseksualaca.

 

Osim toga Cupich je odbacio optužbe nadbiskupa Vigana u svezi zlostavljača McCarricka kao lažne, a koje su se nedavno pokazale istinitima, te je dotični Mc Carrick razriješen svećeničke službe i laiciziran.

 

Sada kardinal Cupich bez srama i dalje brani homoseksualnost u Crkvi, te će biti jedan od glavnih govornika na predstojećem Samitu.

 

Osim toga poznati su liberalni stavovi i druga dva kardinala Taglea i Marxa.

Posebno se kardinal Marx zauzimao za otvaranja Pričesti prema rastavljenima i ponovno civilno vjenčanim katolicima, te za blagoslivljanje istospolnih zajednica.

Postavlja se pitanje koja je prava namjera ovog samita, osim da se umiri javnost kako Vatikan nešto oko toga radi.

Ali kada pogledamo tko vodi samit jasno je kako se Vatikan uopće ne želi riješiti seksualnih predatora u Crkvi dok god predstavljaju Franjinu kritičnu glasačku masu za nove promjene Katoličkog nauka i vjere.

 

Napomena: U gornjem tekstu je zadržana terminologija našega suradnika, autora ovoga teksta.

Ipak, onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *