Rosica: “Crkva je u novoj fazi, neovisna od Svetog Pisma i Tradicije”

Molimo, pročitajte sljedeće riječi, preuzete iz članka kojeg je napisao o. Thomas Rosica, kanadski svećenik koji je jedan od glavnih članova Franjinog kruga insajdera s engleskog govornog područja. Novinska agencija Zenit, objavila ga je 31. srpnja 2018. godine:

Franjo krši katoličku tradiciju kad god zaželi jer je “oslobođen od poremećenih privrženosti.“ Naša je Crkva doista ušla u novu fazu: dolaskom ovog, prvog isusovačkog pape [Crkvom] otvoreno vlada pojedinac, a ne vlast Svetoga Pisma ili diktat Tradicije i Svetoga Pisma.

Ovo je zapanjujuće na tolikim razinama i teško za probaviti: prvo, navještaj da je Crkva ušla u navodno “novu fazu”, vođena ovom novom vrstom post-kršćanskog mesijanskog čelnika, poput neke vrste katoličkog Sun Myung Moona*; drugo, užasno priznanje da ova nova vrsta vođe posjeduje tiransku vlast nad Crkvom koja je posve odvojena, neovisna o Svetom Pismu i Tradiciji i koja nadilazi oboje.

Vratimo se onome što Crkva zapravo podučava o rimskom papi u svojim vrlo autoritativnim riječima iz Prvog vatikanskog sabora (Pastor aeternus):

A Petrovim nasljednicima nije naime obećan Duh Sveti kako bi uz njegovu objavu naviještali novi nauk, nego da uz njegovu pomoć sveto čuvaju i vjerno iznose objavu, ili poklad vjere, primljen od Apostola. A taj pak apostolski nauk prihvatili su svi časni oci, a sveti i pravovjerni učitelji su ga poštovali i slijedili; oni su najpotpunije znali da je ta Petrova stolica ostala uvijek netaknuta od svake zablude, prema božanskom obećanju Gospodina i Spasitelja našega, koje je dao prvaku svojih učenika: “Ali ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera. Pa kad k sebi dođeš, učvrsti svoju braću”

Papa Sveti Pio X. također je upozorio Crkvu:

Ali za katolike će uvijek postojati autoritet Drugoga nicejskog sabora koji je osudio „one koji se usuđuju, po uzoru na opake krivovjerce prezirati crkvene tradicije i smišljaju svakojake novitete i kuju zlobne spletke da zatru bilo koju legitimnu tradiciju Katoličke crkve“. Katolicima će zakon biti i svečana izjava IV. carigradskog koncila: „Svečano, dakle, izjavljujemo da čuvamo i branimo pravila koja su bilo najpoznatiji sveti Apostoli, bilo opći ili mjesni pravovjerni koncili te svaki crkveni otac i naučitelj, pun duha Božjega, dali Svetoj Katoličkoj i Apostolskoj Crkvi.“ Zato su rimski prvosvećenici Pio IV. i Pio IX. u ispovijest vjere dodali i sljedeće: „Čvrsto vjerujem i prihvaćam Apostolske i crkvene tradicije i sve drugo što ista Crkva nalaže vjerovati i obdržavati.“

Sveti Pio X.

Pascendi Dominici Gregis, 42

* Sun Myung Moon je korejski vjerski vođa i utemeljitelj tzv. crkve ujedinjenja.

https://rorate-caeli.blogspot.com/2018/08/member-of-francis-inner-circle-in.html#more

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *