Sada cijela Crkva vidi tko laže

Lažni prorok je po prvi puta otvoreno zanijekao da je bilo što znao o seksualnoj izopačenosti i zlostavljanju koje je počinio kardinal McCarrick, te se na taj način direktno suprotstavio optužbama Nadbiskupa Viganoa.

 

“Nisam znao ništa…ništa, ništa,” rekao je Lažni prorok u novom intervjuu za Vatican News.

 

Kao odgovor na ovo, bivši apostolski nuncij Sjedinjenih Američkih Država nadbiskup Vigano direktno je optužio Franju da laže.

 

 

“Ono što je papa rekao o tome da ništa nije znao, obična je laž. Pretvara se da se ne sjeća što sam mu rekao za McCaricka, a pretvara se i o tome da me nije on direktno zvao i pitao o McCarricku.”, izjavio je Nadbiskup Vigano.

 

Podsjetimo se, sankcije su nametnute još 2008 godine za tadašnjeg kardinala McCarricka, zbog brojnih optužbi za seksualna zlostavljanja maloljetnika. 

No kad je lažni prorok stupio na scenu, kardinal McCarrick je učestalo počeo putovati po svijetu obavljajući razne funkcije najčešće diplomatske.

Tada je Nadbiskup Vigano uputio pismo Vatikanskom glavnom tajniku kardinalu Pietru Parolinu i Franji, sa upitom “Da li su sankcije za kardinala McCarricka sada skinute?”, na što normalno nije dobio nikakav odgovor.

No jasno je i zbog čega – dotični je kardinal McCarick na kraju odigrao ključnu diplomatsku ulogu za lažnog proroka oko novog kontroverznog dogovora sa komunističkom partijom Kine, preko kojeg je izdana prava Katolička Crkva Kine. Plodove tog dogovora već vidimo.

 

U zadnjem intervjuu od 28 svibnja lažni prorok je pokušao objasniti novinaru Valentinu Alazraki, zašto nikada nije otvoreno zanijekao optužbe Nadbiskupa Vigana još od intervjua u avionu, kada se vraćao sa susreta mladih u Dublinu.

Podsjetimo se, lažni prorok je tada vješto izbjegao pitanje novinara o optužbama nadbiskupa Viganoa, da je unatoč upozorenju o brojnim zlostavljanjima tadašnjeg kardinala McCarricka, ipak odlučio povjeriti mu ključne funkcije.

 

“Pročitajte pažljivo izjavu sami i donesite svoj zaključak. Neću reći niti riječi o ovome,” rekao je tada novinarima lažni prorok.

 

No sada nakon podrobnog savjetovanja sa svojim poslušnicima, mijenja svoje riječi :

“Kada je Nadbiskup Vigano rekao da je govorio sa mnom toga dana…ja se ne sjećam da mi je rekao o ovome, da li je to istina ili ne, nemam pojma! “rekao je lažni prorok.

 

No ubrzo kasnije kaže ovo: “Nisam znao ništa o McCarricku, očito, ništa, ništa. Rekao sam to nekoliko puta, nisam imao pojma o tome.”

 

Nadbiskup Vigano rekao je da je papa Franjo obećao osigurati novinarima svu potrebnu dokumentaciju o slučaju McCarrick, a na kraju ih nije dao.

 

Osim toga lažni prorok je otišao tako daleko da je pokušao optužiti Nadbiskupa Vigana da je potkupljen kako bi svjedočio protiv njega, usporedivši ga sa Judom Iškariotskim.

Također, umjesto da se osvrne na konkretne optužbe iz svjedočanstva nadbiskupa Viganoa, te dokaže suprotno, on je podmuklo napao nadbiskupa Viganoa pokušavajući ga diskreditirati, zbog njegovih obiteljskih problema.

Klasično skretanje pozornosti na nešto što uopće nije tema i što je jako diskutabilno i upitno. Lažni prorok je to napravio toliko prozirno, da ga sada mnogi na katoličkim portalima otvoreno nazivaju lažovom.

Nadbiskup Vigano se osvrnuo na primjedbe lažnog proroka:

“On pokušava ispasti pametan, tvrdeći da se ne sjeća što sam mu rekao, kada je on taj koji me je pitao o McCarricku.

Koliko je vremena prošlo od kada je Vatikan obećao istragu?

Sve je to kontradikcija. On je u potpunoj kontradikciji sa samim sobom. Zato jer laže.”

 

Što reći osim HVALA BOGU na ovom hrabrom svjedočanstvu Nadbiskupa Viganoa.

 

Istog dana na drugom kraju svijeta, objavljena su pisma koja potvrđuju tvrdnje Carloa Maria Viganòa, dokazujući da je papa Benedikt nametnuo ograničenja Theodoru McCarricku i da je tadašnji kardinal Donald Wuerl znao za ta ograničenja, unatoč tome što je cijelo vrijeme tvrdio suprotno.

Također dokazuju da je McCarrick ignorirao ta ograničenja.

Dopis koji je u utorak 28.05.2019. objavio mons. Anthony J. Figueiredo, bivši osobni tajnik McCarricka kada je bio na čelu nadbiskupije Newark, New Jersey, detaljno opisuje opseg kazni koje je nametnuo Papa Benedikt XVI.

 

Ovo je direktan dokaz protiv visokopozicioniranih dužnosnika u Vatikanu koji su lagali da nije bilo sankcija i tako se pozicionirali protiv Viganoa.

Ovaj dopis dokazuje da Vigano govori Istinu, a da Franjo laže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *