Saint Gallen Mafia opet uporno i samouvjereno napada na Vjeru

Kardinal Walter Kasper je 10. 02. odgovorio na nedavni Manifest Vjere Kardinala Gerharda Müllera. Katholisch.de, internetska stranica njemačkih biskupa, objavila je Kasperovu punu izjavu, koja optužuje Müller-ov tekst da sadrži “poluistine” i samo “osobne teološke poglede”, te stoga promiče “zbunjenost i raskol”.

 

Kasper čak uspoređuje kardinala Müllera, bivšeg prefekta Kongregacije za nauk vjere, s Martinom Lutherom, insinuirajući da pokušava zaobići papu u njegovom poticanju različitih reformi.

Katholisch.de objavio je samo vrlo kratko izvješće o Müller-ovom tekstu, ali je objavio cijelu Kasperovu izjavu.

 

 

Na početku, kardinal Kasper kaže, “bez sumnje,” Manifest sadrži “mnoge doktrine koje iskreni katolici mogu odobriti”.

Primjerice, njemački kardinal predstavlja retenciju kardinala Müllera o učenju o Presvetom Trojstvu, “što bez sumnje predstavlja temeljnu razliku” prema drugim religijama.

 

“Ali, postoje li i stvari koje imamo zajedničke, posebno s židovima kao i s muslimanima, u vjeri u jednog Boga?” Pita Kasper, dodajući da su to temeljni za “mir u svijetu”.

 

“Poluistina nije katolička istina!” Uzvikuje on.

 

Nadalje, Kasper optužuje Müllera da predstavlja “manifest privatnih teoloških pogleda”. Ovdje Kasper upućuje na izjavu svog kolege kardinala da “ponovno vjenčani” razvedeni i ne-katolički kršćani ne mogu “plodonosno” primiti Svetu Euharistiju “jer im ne donosi spasenje.”

Ovdje kardinal Müller spominje Katekizam Katoličke Crkve, koji uči: “Tko je svjestan da je počinio smrtni grijeh, ne smije primiti Svetu Pričest” prije primanja odrješenja u Sakramentu Pokore (CCC 1457).

 

Ali kardinal Kasper tvrdi da u ovom specifičnom broju Katekizma ne može pronaći vlastitu rečenicu kardinala Müllera: “Dvaput sam pogledao i tu rečenicu nisam našao na ovaj način.” Štoviše, dodaje: “Također ne znam bilo koju drugu dogmatski obvezujuću izjavu koja sadrži ovu rečenicu u ovom obliku.”

 

Kardinal Kasper pokušava dokazati da se u učenju Crkve ne može naći da “ponovno vjenčali” razvedeni i ne-katolički kršćani ne mogu plodonosno primiti Svetu Euharistiju, na spasenje.

 

Kasnije preispitujući doktrinarni dokument kardinala Müllera, Kasper tvrdi da su njegove riječi o celibatu nepotpune jer Katekizam iz 1992. kaže da svećenici “normalno” biraju celibat, ali da postoje i iznimke od ovog općeg pravila, kao što su u istočnim obredima i s prelaznicima iz Protestantizma i anglikanizma.

Kardinal Müller je izjavio: “Dakle, svećenici se dobrovoljno odlučuju za celibat kao” znak novog života “(KKC 1579).”

 

Štoviše, Kasper kaže da je “potpuno zgrožen” zbog kraja Müllerovog Manifesta i njegovih riječi o Antikristu. Müller je napisao: “Šutjeti o tim i drugim istinama Vjere i podučavati ljude u skladu s tim najveća je obmana protiv koje Katekizam snažno upozorava. Ona predstavlja posljednje iskušenje Crkve i vodi čovjeka u religijsku zabludu, “pod cijenu njihova otpadništva” (KKC 675); to je prijevara Antikrista. “On će zavarati one koji propadaju, putem svih zavođenja nepravde, zato što nisu primili ljubav istine koja bi ih bila spasila.”(2 Solunjanima 2,10).”

 

Ovo kardinala Kaspera gotovo doslovno podsjeća na argument Martina Luthera.

„I Luther je u to vrijeme ispravno mnogo kritizirao Crkvu. Ali optužba za Antikrista bila je čak i tada neprikladna – kao što danas govore i naši luteranski partneri u dijalogu. Krije li se iza manifesta Luther redivivus [ponovno rođeni  Luther], onaj koji s pravom radi za reforme u Crkvi, ali onda ih želi nametnuti dok zaobilazi papu i radi protiv njega? “

“Ne želim vjerovati u to, to bi samo moglo dovesti do konfuzije i raskola”, dodaje Kasper. “To bi uništilo katoličku crkvu.”

 

Ovdje bi moglo biti vrijedno znati da je 1993. godine tadašnji biskup Kasper bio jedan od tri njemačka biskupa koji su izdali svoje vlastite smjernice koje dopuštaju nekim “razvedenim i ponovno vjenčanim” pristup Svetoj Pričesti. Biskupi su izdali ove smjernice bez da su najprije zatražili Papino odobrenje. Nakon toga, Vatikanska Kongregacija za nauk vjere morala je intervenirati. Odbačena je izjava ta tri njemačka biskupa – Kaspera, Karla Lehmanna i Oskara Saiera.

 

Peter Winnemöller, njemački katolički novinar koji piše za austrijsku internetsku stranicu Kath.net, kaže da je ova Kasperova intervencija “manipulacija”.

Winnemoller piše: “Bilo je samo pitanje vremena dok netko iz St. Gallena ne uđe u ring.”

 

Kasper optužuje Müllera za poluistine, a predstavlja sebe kao “branitelja punih istina”, Winnemöller komentira: “Sjajno, cijela istina, na primjer ona kako Afrikanci ne bi trebali sudjelovati u raspravi na razini Univerzalne Crkve, jer oni ne razumiju probleme Europe, jednom nam je to objasnio. “

 

Ovo je referenca na incident kada je Kasper tijekom sinode o obitelji iz 2014. rekao nekim novinarima da Afrikanci “ne bi trebali previše govoriti” po pitanju homoseksualnosti.

Kardinal Kasper je najprije zanijekao da je izgovorio te riječi, a zatim, nakon što je Edward Pentin objavio audio datoteku koja je dokazala da ih je kardinal u stvari izgovorio, ispričao se.

 

Winnemöller također ističe da, “zato što se ne može napasti Manifest vjere kardinala Müllera u njegovoj suštini, Kasper igra igru ​​posredno i predstavlja svojevrsne aspekte istine koji su u ovom kontekstu nevažne”, kao što je referenca na monoteističku vjeru svih triju svjetskih religija.

 

“Kasper nam ne objašnjava zašto je to važno s obzirom na jačanje katoličke vjere”, kaže njemački novinar.

 

Kasper je, prema njemačkom novinaru, “manipulirao” čitatelje uvijajući riječi svog kolege kardinala kada je govorio o razvedenima pa ponovno civilno vjenčanima i ne-katoličkim kršćanima.

 

Dok je Müller govorio “iz unutarnje logike Sakramenta” Svete Euharistije i tako objasnio zašto takve osobe ne mogu plodonosno primiti Svetu Pričest, Kasper svodi raspravu na referencu na određeni broj Katekizma.

 

“Kasper optužuje svoga brata u Kardinalskom koledžu da pogrešno navodi Katekizam. To je najgori oblik manipulacije ”, komentira njemački novinar.

 

“Ovdje se jasno vidi kako kardinal Kasper manipulira čitateljima”, dodaje Winnemöller.

“Manipulacija će ići svojim putem”, nastavlja Winnemöller.

Nadamo se da će mnogi svećenici prikazati Müllerov Manifesto i distribuirati ga u svojim župama.”

https://www.lifesitenews.com/blogs/cdl.-kasper-accuses-cdl.-mueller-of-promoting-confusion-and-schism-with-man

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *