Savjetnik pape Franje poziva preljubničke parove da budu kumovi i vjeroučitelji

Biskup koji se smatra jednim od najbližih savjetnika pape Franje izdao je dekret, kojim se dozvoljavaju različite vodeće uloge u Crkvenom životu rastavljenim parovima, koji žive u drugom civilnom braku.

Dokument pod imenom “Raduj se sa mnom”, traži implementiranje papine pobudnice AL. 

Ovaj dekret dopušta onima koji su rastavljeni i ponovno vjenčani, aktivno sudjelovanje u Liturgiji Riječi tijekom Mise, kao i predavanje i javno poučavanje drugih Božjoj Riječi, da služe kao “primjer” drugima, u školama, Crkvama itd…

Ovaj dokument nedavno je objavljen od biskupa Marcella Semerara iz biskupije Albano.

Ovaj dokument je u potpunoj suprotnosti sa dosadašnjim stavovima Crkve, gdje se za ove ljude (one koji će biti određeni od strane Crkve za podučavanje Božje Riječi – vjeroučitelji) tražilo da budu istinski primjeri Kršćanskog života (Kanon 804).

Semeraro je tajnik papinskog Koncila devetorice, poznatijeg kao C9, koji ima funkciju implementirati što je moguće bolje papinu pobudnicu AL.

U skladu sa ovim, biskup Semeraro ističe kako se grijeh preljuba može djelomično ili potpuno opravdati kod raznih slučajeva: neprilične privlačnosti, navika, socijalnih faktora itd…

 “Ne zaboravite kako se ubrojivost i odgovornost za neko djelo može umanjiti ili potpuno poništiti u slučaju neznanja, nepažnje, nasilja, straha, običaja, neumjerene privlačnosti ili drugih fizičkih ili čak socijalnih faktora” napisao je ovaj biskup.

Semeraro je i nekoliko puta upozorio svoje svećenike da ne inzistiraju na pitanjima prema parovima koji su u drugom civilnom braku, koja su preteška za njihovo stanje, misleći na uzdržavanje od seksualnih odnosa.

Budući da je ovaj čovjek jedan od najbližih savjetnika Pape Franje, te da ga papa Franjo nije ukorio ili demantirao, zdrav razum nam govori kako papa Franjo dijeli mišljenje svog savjetnika.   

Ovakve tvrdnje (Semerarove) su do sada nebrojeno puta osuđene od strane kardinala, biskupa i teologa koji su nazvali takve izjave i smjernice herezom i to zbog dozvoljavanja primanja Svete Euharistije osobama u trajnom teškom grijehu, kao i za krivo učenje drugih vjernika o ovim pitanjima.

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-adviser-invites-adulterous-couples-to-be-godparents-teach-reli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *