Šef njemačkih biskupa podržao organizaciju koja javno suučestvuje u pobačaju

Njemački biskupi javno su pohvalili savjetodavnu organizaciju koja izdaje potvrde trudnicama kojima se dopušta legalni pobačaj.

Ovo se događa na kraju dvadesetogodišnjeg sukoba unutar Katoličke Crkve na ovom području.

Ovako je službena internetska stranica njemačkih biskupa Katholisch.de izvijestila u srijedu:

Njemačka biskupska konferencija službeno je istaknula, po prvi put, da udruga Donum Vitae radi na zaštiti života i da je uspješna u savjetovanju kod sukoba. Istodobno, biskupi sada dopuštaju bivšim zaposlenicima te organizacije zaposlenje u Katoličkim savjetodavnim organizacijama, što je do sada bilo zabranjeno.

Taj novi stav njemačkih biskupa može se vidjeti u pismu kardinala Reinharda Marxa – predsjednika Njemačke biskupske konferencije i papinskog savjetnika – laičkoj organizaciji, Središnjem odboru njemačkih Katolika (Zentralkomitee deutscher Katholischen, ZdK) kao što je proslijeđeno Katholisch.de.

Predsjednik ZdK-a dr. Thomas Sternberg pozdravlja ovu odluku u pismu članovima svoje organizacije kao “važnom pojašnjenju” i “kvalitativnom skoku naprijed” koji bi mogao izliječiti “neke rane”. Prema Katholisch.de, ovaj novi obrat prethodno je raspravljen na nedavnom sastanku stalnog vijeća njemačkih biskupa u Würzburgu u Njemačkoj.

Prema Katholisch.de, kardinal Marx piše dr. Sternbergu:

Nema sumnje da je cilj Donum Vitae – kao i savjetovanja trudnica koje se odvija pod odgovornošću biskupa – zaštita nerođenih osoba. Stoga navodim da su mnoge ženske savjetnice Donum Vitae bile uspješne u ohrabrivanju brojnih žena, odnosno roditelja da daju dobrodošlicu životu s djetetom, te da za to nude najbolju moguću pomoć. Za to možemo biti zajedno zahvalni.

Kardinal Marx dodaje: “Smatram samo očiglednim da osobe koje su prethodno radile u savjetovalištu Donum Vitae sada mogu biti zaposlene od strane savjetodavnih organizacija koje su odobrili biskupi.”

Godine 1999. papa Ivan Pavao II. zatražio je od njemačkih biskupa da više ne sudjeluju u specifično-njemačkom sustavu savjetovanju koje podupire pobačaj. Konačno, njemački biskupi su u studenom iste godine odustali od tog sustava. Budući da su Katoličke savjetodavne organizacije morale napustiti taj nacionalni sustav potvrda, njemačka Katolička laička organizacija, Središnji odbor njemačkih Katolika (ZdK) utemeljio je Donum Vitae kako bi još bio uključen u ovu praksu izdavanja potvrda o savjetovanju trudnicama kako bi mogle legalno ubiti bebe u njihovim utrobama.

Izvorno su njemački biskupi, nakon pritiska iz Rima, proglasili da Donum Vitae nije “katolička organizacija”. Kao što je u članku 24. siječnja Katholisch.de objašnjavao:

Donum Vitae je kršćanska udruga koja savjetuje u svjetlu zaštite života, ali još uvijek izdaje potvrde. Zbog toga su 2006. godine udrugu, koju su utemeljili istaknuti Katolici, njemački biskupi izbacili iz Crkve.

Prema informacijama udruge, Donum Vitae je savjetovala 2016. godine 50.000 žena, od kojih je 15.000 bilo u kriznim situacijama. Koliko se pobačaja nakon toga izvodilo nepoznato je udruzi.

Ova nova biskupska inicijativa u korist Donum Vitae stiže nakon nedavne vijesti da neki ugledni biskupi u Njemačkoj žele blagoslov homoseksualnih parova.

https://www.lifesitenews.com/news/head-of-german-bishops-honors-pro-abortion-organizatio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *