Seifert: Bergoglio je heretik ; Burke: U Crkvi vlada totalitarizam

Josef Seifert, poznati austrijski filozof i nekadašnji bliski suradnik Pape Ivana Pavla II, rekao je 31. svibnja u intervjuu za Gloria.tv kako je Bergoglio dao mnogo heretičnih izjava.

 

 

Također je rekao kako je popis od sedam hereza lažnoga proroka, koje su navedene u pismu kojeg je potpisalo sedamdesetak crkvenih znanstvenika nepotpun i napomenuo kako je lažni prorok sugerirao kako zle duše nestaju nakon smrti, te da je pakao prazan.

Osvrnuo se i na izjavu koju je lažni prorok potpisao u Abu Dhabiju, rekavši da je ona „gora od hereze, da je ustvari apostatna“.

Viđenja je kako papa koji širi krivovjerje gubi papinsku službu, što je utemeljeno u učenju Roberta Bellamarinea, no isto tako kaže kako to nikada nije postao službeni stav Crkve.

Zato smatra da lažnome proroku može suditi samo neki budući papa, jer ne postoji nadležno tijelo u Crkvi koje bi sudilo papi.

On se nada da će se lažni prorok odreći krivovjerja, zbog opasnosti da bude osuđen i izbrisan s popisa papa.

Profesor Seifert napominje i kako u Crkvi vlada atmosfera straha, što potkrjepljuje izjavama biskupa koji je naveo kako će izgubiti biskupiju ako pokaže bilo kakvu kritiku prema lažnom proroku.

Dan ranije, intervju za vodeću katoličku svjetsku televiziju, EWTN, dao je kardinal Burke. I Burke smatra kako u Crkvi vlada „totalitarni mentalitet“ i naveo primjer znanstvenika Johna Rista, kojem je zabranjen ulazak na sva papinska sveučilišta, jer je jedan od potpisnika spomenutoga pisma u kojem se lažni prorok optužuje za krivovjerja.

Govoreći o islamu, Burke kaže da je to oblik vladavine koji će u konačnici biti uveden u zemlje koje bez diskriminacije masovno primaju muslimanske izbjeglice, kada ovi postanu većina u njihovim zemljama.

Također se osvrnuo na mogućnost da je lažni prorok lagao o slučaju McCarrick rekavši kako se on mora jasno očitovati o tom pitanju.

3 komentara

  1. Ivan Milicevic

    Ovom čovjeku Josefu Seifertu samo fali Knjiga Istine da upotpuni svoje znanje. Molimo Te Kriste potakni nekoga od križara da mu što prije dostavi Knjigu Istine i da ju pročita i da postane Tvoj vojnik tvoje vojske Ostatka. Amen.

  2. marcijam

    A tko kaze da mu vec nije dosla pod ruke, a s druge strane i ako nije on dovoljno dobro shvaca sliku i nazalost u pravu je kad, ako Benedekt javno ne istupi i kaze istinu sto se dogodilo, Franji onda moze suditi samo neki buduci pap, no naravno vjerujuci u Ki nece biti nikakvog buduceg pape…

  3. Robert Ivanović

    Moj je pokojni otac prorekao da će se budući papa zvati Franjo. Ja sam samo na to odgovorio da papa ne bude baš izabran 13.03.2013. jer ako na konklavama bude izabran baš na taj datum mislim da taj papa Franjo ne će biti ni f od Asiškog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *