Seksualno sugestivne – Vatikanske jaslice, povezane su sa Talijanskim LGBT aktivistima

Rim, prosinac, 20, 2017, Vatikanske Božićne jaslice, u kojima je izložen obnaženi muškarac, a zatim i truplo nekog čovjeka, bez janjeta ili volova, predstavljaju umjetnički izričaj Talijanskih LGBT aktivista.

Opatija Montevergine u Italiji, koja je donirala ove svetogrdne jaslice pod nazivom “Rođenje Milosrđa”, čuva sliku Marije, koja je prihvaćena kao zaštitnica LGBT aktivista Italije. 

Svetište ove opatije predstavlja odredište za godišnje svetogrdno okupljalište gay pridea, koje je zadnjih godina steklo veliki utjecaj u LGBT zajednicama.

Dužnosnici Vatikanskog Guvernatorata objasnili su da su zajedno sa opatijskim aktivistima, razvili konačni dizajn, koji je konačno dobio propisno odobrenje Tajništva države Vatikan i pape Franje osobno.

(anđeo ovogodišnjih Vatikanskih jaslica)

“Prisustvo Vatikanskih jaslica ove godine, za nas je razlog još veće sreće “, rekao je Sannino, predsjednik homoseksualne aktivističke grupe Naples. 

“Za homoseksualnu i transseksualnu zajednicu u Napulju ovo je važan simbol uključivanja i integracije”, dodao je Sannino.

Bijes oko Božićnih jaslica rasplamsao se prošlog tjedna, kada su slike gole muške figure, koja je trebala predstavljati tjelesno djelo milosrđa – “obući gole”- izazvala oštre kritike u društvenim medijima.

Gledatelji ove Vatikanske Božićne scene sa žaljenjem su konstatirali kako muška figura stvara homoerotski ton jaslicama.

Facebook se pridružio kritikama, odbijajući objavu fotografija kao seksualno sugestivne i provokativne.

Jedan promatrač je komentirao mišićavost golog muškarca riječima “taj lik vježba dva sata dnevno – šest dana u tjednu”.

“Ova užasna izložba, svetogrdna, vrlo varljiva i zlobna u pokušajima, da se izokrene sveta nevinost Božanskih jasli na Trgu Svetog Petra u sredstvo za lobiranje homoseksualnog pokreta, najniže je đavolsko djelo i prava slika ovog pontifikata” rekao je jedan izvor blizak Vatikanu.

Za to vrijeme Talijanski umjetnik koji je osmislio jaslice – Antonio Cantone, otvoreno je sugerirao kako je želio da jaslice budu provokativne.

Osim toga u ovim jaslicama nalazi se i fotografija, drevne i prekrasne slike Naše Gospe iz Montevergine. Original se nalazi u kapelici svetišta i 12 stopa je visok , a 6 stopa širok, a opisuje Blaženu Djevicu kako sjedi na prijestolju sa Božanskim djetetom Isusom u njenom krilu.

Prema „legendi“ Gospa iz Monteveregine, spasila je dva homoseksualca od smrti, kada su istjerani iz svoga grada i ostavljeni svezani da umru na zimi 1256 godine.

La Repubblica , nazvala je ovo čudom “gay prijateljske Madone”.

Iskoristivši ovu legendu LGBT zajednica, imenovala je Gospu iz Montevergine za svoju zaštitnicu.

Tako da se formirala i procesija pod nazivom uzlazak femminielli-ja (termin femmnelli odnosi se na populaciju homoseksualnih muškaraca koji ističu žensku spolnost u tradicionalnoj Napuljskoj kulturi), koja se održava svake godine, a koja je mješavina poganskog nasljeđa Napulja u kombinaciji sa Katoličkom crkvom. 

Ovo, godišnje okupljanje femminiellija predstavlja neku vrstu gay pridea. 

Prema La Repubblica , za vrijeme Svete Mise stari opat Montevergine, Tarcisio Nazzaro rekao je okupljenim femminiellijima “Vaše molitve nisu molitve nego buka, koja nije po volji Našoj Gospi. Vi ste kao trgovci koji su se okupljali u hramovima prije nego ih je Isus istjerao iz Hrama Božjeg. Što je previše previše je. Moramo imati barem malo poštovanja za sveto mjesto, i očuvati dostojanstvo svetišta”.

Ubrzo nakon izbora 2014 god. , papa Franjo je imenovao novog opata Montevergina Don Riccardo Luca Guariglia.

2017 god. vođe LGBT zajednice sastale su se sa novim opatom, izjavivši kako su nove veze izvrsne, te da ove godine imaju priliku za dijalogom uz blagoslov opata.

Sannino, predsjednik ovih LGBT udruga, iskoristio je za svoj program riječi pape Franje “Tko sam ja da sudim”. 

“Crkva je izuzetno spora u svojim transformacijama, ali vjerujem kako će se ovo uskoro dogoditi”, rekao je Sonnino o prihvaćanju homoseksualaca i LGBT osoba u Crkvu.

Ostaje nejasno kakav će biti papin odgovor i ponašanje ispred ovih jaslica u nadolazećim danima.

Talijanski Crkveni povijesničar Roberto de Mattei, vidi ovo kao posljednji pokušaj paganiziranja Italije i Europe, kroz indirektne metode u ono što on zove meki neo – paganizam.

Ovo uključuje biranje mjesta Kršćanskog štovanja, te vraćanje njih u pogansko doba, njihovim poganskim običajima, a Kršćane u katakombe gdje su ih progonili pogani.

“LGBT pokret više nije samo politički ili kulturni , nago i religijski pokret sa poganskim karakteristikama”, rekao je Mattei.

“Sada se seksualna revolucija transformira u religijsku, gdje je seks još uvijek u centru ali transformiran u božansko, kako bi zamijenili Kršćanstvo”, zaključio je de Mattei.

https://www.lifesitenews.com/news/vaticans-sexually-suggestive-nativity-has-troubling-ties-to-italys-lgbt-act

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *