Sirijski kršćanski lideri osuđuju raketiranje Sirije

Kršćanski vođe Sirije objavili su stvarno stanje ratnim jastrebovima:

1) Ova brutalna agresija jasno je kršenja međunarodnih zakona i Povelje UN-a, jer je to neopravdano napad na suverenu zemlju, članicu UN-a.

2) To nam uzrokuje veliku bol da ovaj napad dolazi iz moćnih zemalja kojima Sirija nije na bilo koji način izazvala nikakvu štetu.

3) Navodi SAD-a i drugih zemalja da sirijska vojska koristi kemijsko oružje i da je Sirija zemlja koja posjeduje i koristi takvo oružje, tvrdnja je koja je neopravdana i nedostatna dovoljnim i jasnim dokazima.

4) Vrijeme ove neopravdane agresije na Siriju, koja je izvedena kad bi nezavisno Međunarodno povjerenstvo za ispitivanje trebalo započeti s radom u Siriji, potkopava rad ove komisije.

5) Ova brutalna agresija uništava šanse za mirno političko rješenje i dovodi do eskalacije i više komplikacija.

6) Ova nepravedna agresija potiče terorističke organizacije i daje im zamah da nastave u svom terorizmu.

7) Pozivamo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da igraju svoju prirodnu ulogu u donošenju mira, a ne doprinose eskalaciji ratova.

8) Pozivamo sve Crkve u zemljama koje su sudjelovale u agresiji, da ispune svoje kršćanske dužnosti prema učenju Evanđelja, te da osude ovu agresiju i pozovu svoje vlade da se obvežu na zaštitu međunarodnog mira. (Ovo se odnosi na žalost i na Hrvatsku)

9) Pozdravljamo hrabrost, junaštvo i žrtve Sirijske arapske vojske koja hrabro štiti Siriju i pruža sigurnost svojim narodima. Molimo se za duše mučenika i oporavak ranjenika. Uvjereni smo da vojska neće popustiti pred vanjskom ili unutarnjom terorističkom agresijom; nastavit će se hrabro boriti protiv terorizma dok se svaki dio sirijske zemlje ne očisti od terorizma. Također, pohvaljujemo hrabro stajalište zemalja koje su prijateljske prema Siriji i njezinim narodima.

Komentar: Ovu izjavu su izdali Patrijarhati Antiohije i cijelog Istoka za Grčko-pravoslavne, Sirijske pravoslavne i Grčko-Melkitske katolike, objavljena je u Damasku 14. travnja 2018. Vjerojatno, ovi kršćani na terenu znaju malo više o tome što se zapravo dogodilo tamo negoli Anderson Cooper.

Ako se ovo ludilo ne provjeri, predsjednik Trump može zaboraviti na ono što bi mogao imati na umu za ponavljanje izbora. Ako izgubi bazu postajući neo-con lutka poput Georgea Busha, gubi sve.

Dakle, što se stvarno događa ovdje?

Donald Trump je čovjek naviknut da dobije što želi. Iskreno vjerujem da ne zna kako se nositi sa zlostavljačima koji mu stoje na putu upravo sada. ( Močvarska stvorenja, CNN, RINOs) Sa svim svojim milijardama, vjerojatno nikada prije nije bio ovako medijski zlostavljan i, sasvim iskreno, nije baš dobar u tome – takve reakcije na tweetovima.

Močvarska stvorenja imaju svoje milijarde, i čini se da ga razbijaju. Sve više i više vidimo predsjednika s rukama nespretno prekriženim na prsima, mrtvim znakom odbrane i izoliranosti. Razumljivo,

Trump je čovjek na užetu. No, uzimanje utočišta u rukama neo-consa nije odgovor. Osvojio je predsjedništvo upravo suprotstavivši se njima. A ako sada kreće tim putem, on je jednosmjerni.

Trumpova odmazda protiv Sirije činila se tako prisiljena. Prvo je bila odgođena, a potom se provela na način s kojim u stvarnosti nitko nije zadovoljan. Kirurški udari na navodna “postrojenja s kemijskim oružjem” – tako oprezni da izbjegnu civilne i ruske ciljeve – nisu izgledali kao napadi jastrebova, više kao golubova. Pa što je ovdje postignuto? Točno bombardiranje da nas zadrži u Siriji, udobrovolji Izrael i otuđi Rusiju. Misija izvršena. Pas je zamuckivao. Predsjedniče, dovoljno je već. Držite se vaših oružja, američkih i dovedite naše trupe kući!

HKZ – Ovako reagiraju amerikanci koji su glasali za Trumpa, a što reći za našu vlast. U čije ime su oni podržali ovaj napad? Svakako ne u ime Hrvatskog Naroda. Kako vidimo sa terena Sirijski Kršćani nisu u strah od Sirijske vlade, nego od ISISA. U svakom slučaju ispunjena je još jedna stranica proroštva Knjige Istine.

https://remnantnewspaper.com/web/index.php/headline-news-around-the-world/item/3850-syrian-christian-leaders-condemn-missile-strike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *