Skupina svećenika u Irskoj ne želi reći Katolicima da glasaju protiv abortusa

IRSKA – Prema maloj udruzi katoličkih svećenika Irske, katolici bi trebali glasovati o legalizaciji pobačaja prema njihovoj “savjesti” i kao svećenici, “nismo u najboljoj poziciji da imamo dogmatski stav o ovom pitanju.”

Jedan svećenik iz Dublina, zajedno s pro life aktivistima u Irskoj, izjavio je za LifeSiteNews,  da ova skupina svećenika “obično prva napada Crkvu i njena učenja”, i nije uopće predstavnik vjernika u Irskoj, uključujući svećenike i biskupe.

Udruga katoličkih svećenika (ACP) u Irskoj izdala je ovu izjavu 5. svibnja, rekavši “ne želimo nikome reći kako da glasaju” i da “glas koji se da u skladu sa savjesti svake osobe, bez obzira na rezultat, zaslužuje poštovanje svih”.

Svećenici su to naglasili tvrdeći: “Kao udruga koja zastupa katoličke svećenike, u potpunosti podupiremo katolički nauk da je sav ljudski život od početka do kraja svet, i da svaka ljudska osoba dijeli temeljno pravo na život”.

Ali oni zatim nastavljaju:

Također smo svjesni i stalno se podsjećamo u našoj službi, da je ljudski život složen, sa situacijama koje su češće sive nego crno-bijele i zahtijevaju od nas osjetljiv, ne-osuđivački, pastoralni pristup. Također, kao udruženje koje se sastoji od muškaraca koji su neoženjeni i bez vlastitog djeteta, nismo u najboljoj poziciji da imamo dogmatski stav po ovom pitanju.

Ne želimo nikome reći kako da glasaju. No, mi potičemo sebe i sve građane koji bi mogli biti zainteresirani za naš stav, da učinimo sve što možemo kako bismo upoznali točno ono za što se od nas traži da glasamo i koje su moguće posljedice našeg izbora. Učinivši to najbolje što možemo i često sa bolnim i teškim zadatkom savjetovanja naše savjesti, dajmo glas.

  1. svibnja, Emerald Isle će glasovati o tome treba li ukinuti svoj osmi amandman, koji jamči nerođenoj djeci pravo na život. Ova skupina svećenika osudila je praksu da se zastupnicima iz kampanje “Ne” za pobačaj dopusti da govore tijekom ili nakon Mise, jer “kao što postoji među vjernim katolicima velika raznolikost mišljenja o ovom pitanju, vjerujemo da je to neprikladno i neumjesno zlostavljanjem Euharistije. “

“Vjerujemo da bi bilo bolje ako bi ova praksa prestala do kraja kampanje”, rekli su. “Želimo Irskom narodu dobro u ovoj neizmjerno važnoj odluci koja nas očekuje. Vodstvo Udruge katoličkih svećenika se neće dalje angažirati u ovoj raspravi.”

Baš kao što je ljevičarima pogodno citirati dijelove Biblije kako bi opravdali svoje stavove – iako njih zapravo ne zanima što Biblija uči, tako je i prikladno za svećenike liberalnog mišljenja da se pretvaraju kako se brinu o liturgijskim normama kada to odgovara njihovom planu, iako se obično žale na “kruta” pravila Crkve.

(Primjerice, slična američka “Udruga svećenika” poznata po svojim starijim svećenicima koji nose uličnu odjeću, uživaju u “modernim liturgijama” i zagovaraju brojne liberalne sakramentalne promjene.)

Samo mali dio svih irskih svećenika dio je ove udruge.

Otac Terence Crotty iz Dublina objasnio je za LifeSiteNews da ova udruga “nema reprezentativni status za svećenike u Irskoj u cjelini”.

“Mi radimo svoj dio posla za referendum, za zaštitu nerođene djece”, rekao je Crotty za LifeSiteNews. “Mislim da smo mnogo tipičniji za Irski kler nego ova udruga. Nekoliko drugih crkava rade isto ili slično oko Dublina. Po mom iskustvu, katolici bez obzira na svoj stav su protiv abortusa na ovom referendumu.”

Ova udruga svećenika “uzrokuje mnogo skandala Tijelu Kristovom”, rekla je Lisa Hare iz Human Life International Ireland  za LifeSiteNews e-mailom. “Oni pokazuju koliko su daleko odmakli od Krista i Njegove crkve”.

Human Life International Irska održava Nacionalni dan obnove na raznim Irskim lokacijama 13. svibnja.

Katolička crkva uči da je pobačaj “intrizično zlo” ​​i stoga nikad nije moralno prihvatljiv.

“Moralna težina obavljenog pobačaja očituje se u cijeloj njezinoj istini ako prepoznamo da se radi o ubojstvu i osobito kada uzmemo u obzir specifične elemente”, napisao je papa Sveti Ivan Pavao II. U Evangelium Vitae. “Onaj koji je eliminiran je ljudsko biće na samom početku života. “

Irski katolički biskupi potiču glasače da odbace pobačaj i spase osmi amandman. Novi biskup iz Galwaya, Kilmacduagha i Kilfenora održao je pro life propovijed na svojoj Misi u veljači 2018. godine.

Biskupi Denis Nulty of Kildare i Leighlin, John Buckley iz Corka i Rossova, i Alan McGuckian iz Raphoea izdali su pisma kojima su pozvali župljane da glasuju ne 25. svibnja.

“Ništa nije tako važno za budućnost zajedničkoga čovječanstva kao pravo na život”, napisao je Nulty.

Isus Krist bio je i neoženjen čovjek i bez vlastite djece, ali imao je duhovnu djecu. Kao otac u duhovnom smislu, imao je dužnost biti dogmatik u zaštiti dječice od štetnog puta, bilo nadnaravna šteta (hereza) ili prirodna šteta.

Svećenici su zaređeni da budu predstavnici Isusa Krista na Zemlji i oni imaju dužnost podupirati i propovijedati zapovijed “ne ubij”.

https://www.lifesitenews.com/news/liberal-irish-priest-group-we-do-not-wish-to-tell-anyone-how-they-should-vo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *