Slušajte mlade ljude: Dolazi nam ređenje žena

U svibnju prošle godine objavio sam osvrt na Pripremni dokument za biskupsku sinodu “Mladi, vjera i profesionalno razlučivanje”, koja će se održati u listopadu 2018. godine.

U to doba, na temelju gorkih iskustava iz 2014. – 2015., razmotrili smo vjerojatnost da “bog iznenađenja” i njegova vesela klapa modernista već imaju na umu ishod i da će ga provesti pod svaku cijenu.

Što se tiče upravo onoga što možemo očekivati, iako nam Pripremni dokument nije dao mnogo materijala da se tako zaključi, mnogi su izrazili strah da je cijeli proces zapravo orkestriran kako bi utro put promjenama u svećeništvu.

Nedavno su ti strahovi potvrđeni kada je Grješna Stolica objavila Dokument pripremnog predsinodalnog sastanka s takozvanim “mladima”, koji se održao u Rimu 19. i 24. ožujka.

Prije nego što pogledamo relevantne izvode, razmotrimo način na koji se dokument prikazuje.

Očevidno, tekst prenosi “razmišljanja” ponuđena od strane “više od 300 mladih predstavnika iz cijelog svijeta okupljenih u Rimu” uz “sudjelovanje 15.000 mladih angažiranih preko interneta putem Facebook grupa”.

Napisano je uglavnom njihovim glasom; npr., “mi vjerujemo …” “mi trebamo …” “mi želimo …,” itd.

Nakon što pročitate čitavu bijednu stvar, mogu vam reći da je “mi” ništa drugo nego pseudonim za Jorge Bergoglio d.o.o.; s mnogim tzv. “refleksijama” koje su gotovo doslovne afirmacije otrovnih ideja koje su bačene u posljednjih pet nesretnih godina.

Na primjer, “mladi” kažu:

Još uvijek nema obvezujućeg konsenzusa po pitanju prihvaćanja migranata i izbjeglica … unatoč priznanja univerzalnog poziva za brigu o dostojanstvu svake ljudske osobe.

Koga oni zezaju? Ova tvrdnja došla je izravno iz usta modernističkog, socijalističkog, globalističkog (popunite prazninu svojom omiljenom “izmom”, pod uvjetom da to nema ni trunke katolicizma) šefa:

Na kocki je dostojanstvo ljudskog života … Često čujemo, da se kaže, kako je obzirom na relativizam i nedostatke našeg današnjeg svijeta, situacija s migrantima, na primjer, manje bitna. (Gaudete et Exsultate – 101, 102)

I upućeni mladi također kažu:

Ponekad je u Crkvi, teško nadvladati logiku “to smo uvijek radili na ovaj način”.

Molim vas … Bergoglio praktički ima autorska prava na ovaj slogan, evo u najnovijoj verziji:

Samozadovoljstvo je zavodljivo; ono nam govori da nema smisla pokušavati mijenjati stvari, da ne možemo ništa učiniti, jer je tako uvijek bilo … (Gaudete et Exsultate – 137)

Bit će dovoljan još samo jedan primjer. Kažu “mladi”:

Želimo svijet mira, koji usklađuje integralnu ekologiju s održivom globalnom ekonomijom.

E pa sad, gdje su “oni” mogli dobiti takvu ideju?

Globalne ekonomske krize otkrile su bolno očigledne štetne učinke zanemarivanja naše zajedničke sudbine … Ne možemo više govoriti o održivom razvoju bez međugeneracijske solidarnosti … više ne možemo vidjeti stvarnost na čisto utilitaristički način u kojem su učinkovitost i produktivnost potpuno usmjereni na našu individualnu korist … Integralnu ekologiju obilježava ova šira vizija. (Laudato Si ‘- 159) [Dodan je naglasak]

Još jednom, suočeni smo s dokazima da Vatikan ne samo da ima PR stroj; on jest PR stroj – onaj koji besramno koristi staru, bezbožnu liberalnu taktiku iskorištavanja “mladeži” kako bi zadobio potporu za svoje dijabolične inicijative.

Sada kada je jasno tko zapravo govori u ovom dokumentu, počnimo s razmatranjem onih dijelova teksta koji upućuju na to da se radi o nadolazećem napadu na Sveti red:

Često postoji veliko neslaganje među mladim ljudima, kako unutar Crkve tako i u široj zajednici, o nekim njezinim učenjima koja su danas posebno kontroverzna. Primjeri uključuju: kontracepciju, pobačaj, homoseksualnost, izvanbračne zajednice, brak i način na koji se svećeništvo percipira u različitim stvarnostima u Crkvi … još uvijek postoje neslaganja i kontinuirana rasprava među mladima o tim polemičkim pitanjima. [Naglasak je dodan]

Zaustavimo se ovdje na trenutak.

Iako postoje mnogi samozvani katolici koji se ne slažu s nepromjenjivom doktrinom Crkve (umjesto “polemičkim pitanjima”) o navedenim stvarima, nema takvog neslaganja među onima “unutar Crkve”, osobito s obzirom na svećeništvo.

Prije nego što prijeđemo na još mudrosti od strane … hmmm … “mladih ljudi” (ko fol), dobro je spomenuti da je samo tjedan dana nakon ovog predsinodalnog susreta u Rimu kardinal Christoph Schönborn – “veliki teolog” kako ga naziva Franjo – izjavio:

Pitanje ređenja [žena] je pitanje koje se jasno može samo razjasniti od strane sabora. O tome ne može odlučiti samo papa. To je preveliko pitanje da bi se moglo odlučiti s papinog stola. – kardinal Christoph Schönborn.

Drugim riječima, pitanje ženskog ređenja nije ni približno zaključeno. Dakle, što su “mladi ljudi” imali reći o ženama u životu Crkve?

Puno, zapravo. Zapravo, u tekstu se žene izdvajaju ne manje od šesnaest puta, uključujući sljedeće:

Danas postoji opći problem u društvu u tome što žene još uvijek nemaju jednako mjesto. To vrijedi i za Crkvu …

Jedno od ključnih pitanja proizlazi iz tih razmišljanja; gdje se žene mogu razvijati unutar Crkve i društva? Crkva može pristupiti ovim problemima s pravom raspravom i otvorenost prema različitim idejama i iskustvima …

Druga zajednička percepcija koju mnogi mladi imaju jest nejasna uloga žena u Crkvi …

Osobito prepoznajemo jedinstvene izazove s kojima se suočavaju mlade žene dok razlučuju poziv i mjesto u Crkvi …

Neke mlade žene smatraju da postoji nedostatak vodećih ženskih uloga u Crkvi i one žele dati svoje intelektualne i profesionalne darove Crkvi …

Imajte na umu da je “veliki teolog” Schönborn govorio posebno o svećeništvu.

To naravno ostavlja širom otvorena vrata za “boga iznenađenja” kako bi se petljao s đakonskim ređenjem, kako god bude htio.

Ljudi, spremite se za ovo.

https://akacatholic.com/youth-female-ordination/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *