Snažna Božja poruka pastirima

Jučer smo objavili kakva je situacija u Irskoj što se tiče novih zvanja, a onda je sinoć na Svetoj Misi bilo ovo čitanje iz Knjige Proroka Ezekiela.

Riječ Gospodnja dođe mi ovako govoreći:

“Sine čovječji, prorokuj proti pastirima Izraelovim, prorokuj i reci njima, pastirima! Ovako veli svemogući Gospod: ‘Teško pastirima Izraelovim, koji pasu sami sebe! Ne treba li da pastiri pasu stado?

Trošite mlijeko i odijevate se vunom. Tovne životinje koljete, a stada ne pasete.

Slabih životinja ne krijepite, bolesnih ne liječite, ranjenih ne zavijate, odgnalih ne dovodite natrag, izgubljenih ne tražite, nego ih gazite žestinom i silom.

Stado se moje rasipa, jer nema pastira, i svima divljim životinjama služi za hranu. Ono se rasipa;

Po svim gorama i na svakom visokom humu luta naokolo stado moje. Po svoj zemlji razasuto je stado moje. A nitko ga ne traži, nitko se ne brine za njega.

Zato, pastiri, čujte riječ Gospodnju!

‘Tako ja bio živ!’ govori svemogući Gospod. ‘Jer je stado moje ostalo za grabež i stado moje postalo za hranu divljim životinjama, i nije bilo pastira, i pastiri se moji nijesu brinuli za stado moje, nego su pastiri moji pasli sami sebe, a ne stado moje’,

Zato, pastiri, čujte riječ Gospodnju!

Ovako veli svemogući Gospod: “Evo, ja ću izaći proti tim pastirima i iskat ću stado svoje iz njihove ruke. Učinit ću kraj pastirskoj službi njihovoj. Neće više pastiri pasti sami sebe. Otet ću stado svoje iz ralja njihovih. Neće im više služiti za hranu.

Jer ovako veli svemogući Gospod: ‘Evo, ja ću se sam zauzeti za stado svoje i gledati ga.

Ezekiel 34, 1-11

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *