Španjolski zakon uvodi LGBT edukaciju za Katoličke škole i obitelji

Andaluzija, Španjolska, siječanj 29, 2018. 

Španjolska provincija Andaluzija, promiče nametanje zakona LGBT edukacije, obiteljima, školama, medijima i medicinskom osoblju, tražeći “prevenciju LGBT fobije u socijalnoj sferi ili zdravstvu, edukaciji, rekreaciji i sportu, obitelji ili u drugim područjima.”

“Zakon koji garantira prava, jednak odnos i ne diskriminaciju LGBT osoba i njihovih obitelji u Andaluziji” prošao je socijalističkom većinom u parlamentu i čini se da će biti reguliran na području cijele Španjolske zakonom socijalista.

Više od polovice Španjolskih autonomnih zajednica imaju neku vrstu LGBT zaštite u zakonu, a Madridska verzija sadrži sličnu zakonsku prisilu na religiozne grupe.

Andaluzijski zakon osim zabrana raznih izraza, sadrži i obvezu za vladu da osigura preko medija prihvaćanje LGBT jezika.

Također ustanovljava da djeca imaju pravo na lijekove za blokiranje puberteta, koji će spriječiti razvoj sekundarnih seksualnih karakteristika koje osoba ne želi.

Zakon sprječava bilo kakvu psihološku pomoć osobama koje su zbunjene zbog svoje seksualne orijentacije, zabranjujući bilo kakav pokušaj konverzije, eliminacije ili supresije seksualne orijentacije ili spolnog identiteta.

Prema novom zakonu, edukacijski sadržaj ne smije više učiti kako postoje dva spola. Škole moraju promovirati pravo na različit spol.

Prekršaj ovog zakona karakteriziran kao lakši snosi odštetu od 6 000 eura, a onaj okarakteriziran kao teži i do 120 000 eura.

Biskupi Andaluzije izjavili su kako je novi zakon prijetnja obiteljskom životu, edukaciji, i medicinskoj profesiji. I stoga kompromitira slobodu misli, slobodu savjesti, slobodu edukacije i učenja i konačno religijsku slobodu.

“Crkva je do sada imala obvezu promicati život i obitelj, i ona ne može biti utišana mogućim zabranama savjesti građana, a posebno Katolika,” napisali su Biskupi. 

“U prvom redu, savjest roditelja, onih koji su primarno odgovorni za edukaciju svoje djece, a i drugih ljudi koji su posvetili svoje živote zdravlju i obrazovanju.”

Stoga oni nastavljaju:

“Prirodno svjetlo razuma i povijesti religija koje su inspirirale velike civilizacije su svjedočanstvo, prosvjetljeno Katoličkom vjerom, koja pokazuje da je ljudska osoba stvorena od Boga kao muško i žensko, priznajući da ova dualnost pripada samom temelju ljudske prirode.

Seksualno raznolika priroda ljudske osobe, dio je njegove konstitucije i nije ju moguće zamijeniti slobodnim izborom, u korist kulturnih i socijalnih konstrukcija. Niti savjest, niti volja, individualna ili kolektivna, ne može stvoriti ili promijeniti ono što smo mi.”

https://www.lifesitenews.com/news/spanish-law-mandates-lgbt-indoctrination-for-catholic-schools-and-families

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *