Split nije Sodoma, Hrvatska nije Gomora, a što je sa današnjim Vatikanom?

Danas je deveta pride povorka u Splitu. Prije devet godina jedna Katolička Udruga je organizirala javne propovijedi na splitskoj rivi, u proljeće i ljeto prije početka prve pride parade, pokušavajući ljudima pokazati što ih ubrzo čeka, vezano za promjene koje dolaze u školstvu i u zakonodavstvu, kako bi se legalizirala sodomija i kako bi nas natjerali da prihvatimo i javno odobravamo smrtni grijeh.

Međutim ni u toj udruzi nisu bili svjesni, koliko rapidno će se stvari promijeniti u Katoličkoj Crkvi, koja će također legalizirati sodomiju u katoličkim redovima.

Prije ne toliko puno godina, čitali smo u Knjizi Istine, da će u Crkvi biti legaliziran sodomski pokret. Moram priznati da od svega što sam pročitao u Božjem proroštvu o promjenama unutar Crkve, da je ovo bilo najnevjerojatnije. Danas međutim to postaje stvarnost.

Tako u Kanadi imamo nadbiskupa koji je ukorio svećenika, jer svećenikovo upozorenje kršćanima da izbjegavaju lgbt pride je bilo “neprikladno”, kaže nadbiskup.

Don Robert Chisholm iz župe Sv. Grgura Velikog u Pictonu, Ontario, rekao je župljanima da “katolici i svi drugi kršćani ne bi trebali sudjelovati na LGBTQ2” mjesecu ponosa “koji se održava ovog mjeseca.”

“Oni promiču kulturu i potiču aktivnosti koje su u suprotnosti s kršćanskom vjerom i moralom. To je posebno štetno za djecu jer bi ih moglo odvesti od Božje otkrivene Istine”, napisao je u svom biltenu 9. lipnja.

Ta je izjava izazvala trenutačnu reakciju LGBT aktivista koji su planirali održati demonstracije ispred crkve za vrijeme Mise ovog vikenda.

Roditelji i učitelji iz lokalne katoličke škole čak su se pridružili sukobu, tako da su u petak ujutro izvan škole nosili boje “pridea” kako bi pokazali svoju podršku LGBT pokretu.

Nadbiskup Kingston Michael Mulhall objavio je izjavu na web stranici nadbiskupije u petak poslijepodne, nazvavši svećenikovu izjavu “neprikladnom”.

“Nisam podržao ovu poruku, ona ne odražava duh prateće ljubavi i suosjećanja koja bi uvijek trebala obilježiti našu vjeru. Nadbiskupija je razgovarala s župnikom. Žali zbog bilo kakve povrede koju su prouzročili njegovi neprimjereni komentari“, izjavio je.

Nadbiskup Mulhall je imenovan u nadbiskupiju Kingston u ožujku nakon što je 12 godina bio biskup biskupije Pembroke, Ontario, poznat je kao jedan od jačih ortodoksnih kanadskih biskupa.

Već niz godina bio je jedini biskup u Kanadi koji je uskratio sredstva za dobrotvornu organizaciju kanadskih biskupa za razvoj i mir, jer ona preko svojih doprinosa pomaže organizacijama koje potiču pobačaje u zemljama u razvoju.

Zamislite kad je jedan takav nadbiskup stjeran u kut, što se događa sa ostalim biskupima i svećenicima u Kanadi?

Chisholmov bilten vrlo je sličan po temi tweetu, kojeg je ranije ovog mjeseca objavio biskup SAD-a Thomas Tobin, koji je tweetao “podsjetnik” katolicima, da oni „ne bi trebali podržavati ili sudjelovati u događajima LGBTQ pride mjeseca koji se održavaju u lipnju. Oni promiču kulturu i potiču aktivnosti koje su u suprotnosti s katoličkom vjerom i moralom. Posebno su štetni za djecu.“

Netrpeljivost protiv biskupa Tobina također je bila momentalna i brutalna. Koliko znam, samo jedan biskup u SAD-u mu je javno stao u obranu.

Kada su Global News pitali oca Chisholma zašto je u svoj bilten uključio poruku protiv pride događanja, odgovorio je: “Zato što je moja dužnost, kao pastira, da čuvam svoje stado.”

U međuvremenu smo dobili dokument iz Vatikana naslovljen:“‘Male and Female He Created Them’: Towards a path of dialogue on the question of gender theory in education,” objavila ga je Kongregacija za katoličko obrazovanje 10.06.

Dr. Gerard J.M. van den Aarweg, nizozemski psiholog i psihoanalitičar specijaliziran za liječenje osoba s homoseksualnim sklonostima, osudio je taj dokument Vatikana o rodnoj teoriji, govoreći: „agresivna neo-poganska seksualna ideologija svijeta nema mudrosti koju bismo mogli podijeliti. Zadatak Crkve nije dijalog nego podučavanje i ispravljanje, okrutni duhovni rat se događa na području seksualnosti, braka i obitelji. “

 

Dr. Gerard je posebno komentirao ovu rečenicu koja je nažalost u dokumentu:

“Obučite mlade ljude da budu otvoreni i zainteresirani za stvarnost koja ih okružuje, da budu sposobni za brižnost i nježnost.”

 

„To je upravo prodajni smjer neo-poganskog Pokreta za seksualnu reformu tijekom najmanje jednog stoljeća. Svaka vrsta seksualnih ili “ljubavnih” odnosa uklapa se u ovaj ideal, neoženjenih, kao i gay“, komentirao je Dr. Gerard.

„U vatikanskom tekstu nema ničega o seksualnom grijehu, borbi za čistoću, masturbaciji, nevjernosti u braku, zajedničkom životu neoženjenih, čistoći u braku; niti jedne rečenice dobrog savjeta za roditelje koji pokušavaju odgajati svoju djecu prema vrlinama potrebnim za kršćanski život i protiv pritiska neo-poganske kulture, škole, pa čak i crkve; ništa o kontracepciji, sterilizaciji i pobačaju.“

„Vatikanska kongregacija koja se usudi proizvesti i izdati takav dokument trebala bi ozbiljno razmotriti zatvaranje trgovine“, zaključio je Dr. Gerard.

Na žalost oni neće zatvoriti trgovinu, nego će je proširiti u veliki prodajni centar, u kojega će dolaziti kupci iz cijeloga svijeta, koji će biti po volji svim razvratnicima i hereticima, a napravit će današnji Vatikan u sklopu istog prodajnog centra i posebno odlagalište za reciklažu ostataka Katoličke vjere.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *