Sretno i Blagoslovljeno u 2018. jer naš Kralj je Isus Krist

Sva ljudska povijest uređena je prema Rođenju Krista.

Postoji ustaljena izreka da pobjednici pišu povijest. Značenje se krije u tome da nakon sukoba, pobjednici sami sebe prikazuju kao heroje, a njihove suparnike kao zločince čije su se ideje morale zauvijek ugasiti kako ih se ne bi ponovno čulo.

Postojala je prepirka, od ne malog broja ljudi, kako je poraz Njemačke u Drugom Svjetskom Ratu i pad Berlinskog zida 1989, značio poraz vladajuće filozofije koja nije liberalno demokratska.

Zadnjih dvadeset i više godina, dokazuje kako je ova teorija bila laž. Uspon Islamizma, demokratska deevolucija u despotizam, koji obuhvaća mnoge kontinente i povećano neprijateljstvo liberalizma prema religiji, sugerira da potresi koje čovječanstvo proživljava od 1900. nisu još završili.

Nadalje, rast anti-globalista u Europi, koje neki nazivaju anti-liberalima, pokazuje kako Kršćani nisu voljni sjediti mirno, dok se njihovo nasljeđe razara pod slikom tolerancije.

Temelj za pravilno razumijevanje ovih događaja, jest prepoznavanje socijalnih posljedica Rođenja Isusa Krista. Kako je papa Pio XII jednom primijetio, “nemoguće je potpuno pojmiti povijesne događaje i institucije bez svjetla Krista i Njegove Crkve, koja jasno sija nadljudskom jakošću.”

U 21 stoljeću, partizani liberalizma, u pokušaju da završe ono što su njihovi Komunistički oci počeli, a posebno izbrisati Katoličku vjeru, često će tvrditi kako podupiranje istospolnih brakova, transgender prava, abortusa i slično, stavlja čovjeka na pravu stranu povijesti.

Bez sumnje, mnogi će u našem agnostičkom vremenu pasti kao plijen ove vrste moralne dekadencije, da se nalaze na pravoj strani povijesti. Ali istina, koja nije prikladna za one koji vjeruju ovoj bajki, govori da biti na pravoj strani povijesti znači biti na strani Isusa Krista.

Otac Denis Fahey, Irski svećenik, čije knjige o ekonomiji i politici bi trebali pročitati svi koje ova tema zanima, napisao je 1940 god.:

Nakon njihovog jadnog pada od Boga, Stvoritelj i Darivatelj Nebeskih darova, odvojio je dva različita i suprotna dijela, od kojih jedan čvrsto čuva istinu i vrline, a drugi suprotno, one stvari koje su protivne istini i vrlinama.

Jedan je kraljevstvo Božje na Zemlji, pod imenom Crkva Isusa Krista, koja služi Bogu i Njegovom jedinorođenom Sinu, svim umom i voljom.

Drugi je kraljevstvo Sotone, u čijem posjedu i kontroli su oni koji slijede fatalni primjer njihovog vođe i naših prvih roditelja, kao i oni koji odbijaju poslušati Božanski i vječni zakon i koji preziru Boga.

Ono što otac Fahey govori je, da je Krist istinski gospodar povijesti. On je istinski pobjednik. Po Njegovom Rođenju sve stvari su uređene, i Njegova priča će na kraju nadvladati različite teorije oholog čovjeka, kako bi mu donijele pravdu i sud.

Kraljevstvo Krista uzdiže se iznad svjetskih nacija, ništa drugačije nego zakon gravitacije. Sveti Cyril od Alexandrije kaže : “Krist ima vlast nad svim stvorenjima, vlast koja nije ustanovljena na nasilju niti oteta, nego Njegova po biti i prirodi.”

Božić stoga nije samo još jedan period u godini. Nije samo dio godine u kojoj se osjećamo lijepo. On je sveto slavlje kada je Bog postao čovjekom, otkupljujući ga i pozivajući svaku osobu i naciju, da dijele Njegovu Slavu živeći po Njegovim zakonima.

Neka nam 2018 bude godina, u kojoj će Kršćani žarko slijediti svoju Nebesku dužnost, da idu i uče sve nacije i narode Istini Svete Riječi Božje.

https://www.lifesitenews.com/news/all-human-history-is-ordered-to-the-birth-of-christ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *