Što Franjo zaista želi napraviti, govoreći kako ne želi da homoseksualci postanu svećenici

Cijela knjiga još nije objavljena, ali pojedini citati iz knjige pape Franje u kojoj govori o kleru i vjerskom životu uzrokuju komešanje. Knjiga sugerira kako aktivni homoseksualci u redovima svećenstva i redovnika nisu prihvatljivi. Samo najrigorozniji promatrači pape uvidjet će da je Franjo i prije spominjao takve stvari pošto se čini da proturječe tolikim njegovim riječima i djelima.

Citati navode kako papa upozorava protiv primanja aktivnih homoseksualaca u svećeništvo. “U posvećenom i svećeničkom životu nema mjesta za takvu ljubav”, kaže on. “Stoga Crkva preporučuje da se ljudi koji imaju tu ukorijenjenu sklonost ne smiju prihvaćati u službu ili posvećeni život. Služba ili posvećeni život nije njihovo mjesto.” Dodao je da se homoseksualni svećenici i muškarci i žene trebaju pozvati na” život u celibatu s integritetom”.

Namjerno ili ne, papa Franjo je utemeljio obrazac u kojem izgovori jednu kontroverznu stvar koja skreće pozornost s druge kontroverzne stvari. Na primjer, poznata primjedba “tko sam ja da sudim” – koja je eksplodirala u kampanju koja je donijela papu na naslovnice mnogih homoseksualnih časopisa – došla je zapravo kao odgovor na pitanje o homoseksualno aktivnom svećeniku.

Drugi takav slučaj bio je kada je papa Franjo postao prvi papa u povijesti koji je javno izjavio da je kontracepcija dopuštena u određenim slučajevima. Predočio je svoje primjedbe nazivajući pobačaj “zločinom” – pripovijest koja je privukla pažnju medija i osvojila srca pro-lifera. Ono što mnogi nisu primijetili jest da je ta primjedba bila uvod u njegovu izjavu da je uporaba kontracepcije (pilula i kondoma) dopuštena u teškim slučajevima kao što je slučaj kod kojih se virus Zika može prenijeti, povećavajući rizik od poremećaja novorođenčadi.

U svibnju ove godine, papa Franjo naložio je talijanskim biskupima da provode “pažljivo razlučivanje” u slučajevima moguće homoseksualnosti među potencijalnim sjemeništarcima.”Ako postoji čak i najmanja sumnja, bolje je da im ne dopustite da uđu”, rekao im je Papa.

Te su primjedbe došle nakon vijesti o osobito praćenom razgovoru između Franje i žrtve čileanskog seksualnog zlostavljanja, Juana Carlosa Cruza, koji se identificira kao “gay”, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost zbog integriteta vjere na temu homoseksualnosti. Vatikan je u komentarima odbio potvrditi ili zanijekati da je papa navodno rekao: “Juane Carlos, nije važno što ste homoseksualac. Bog vas je takvog stvorio i on vas voli takvog i meni to nije važno. Papa vas voli kakvi jeste, trebate biti sretni što ste takvi.”

Kada se objavi cijela knjiga, hoće li katolici vidjeti promjenu u katoličkom nauku o homoseksualnosti? Katekizam Katoličke crkve naziva homoseksualno ponašanje “teškim izopačenjem” koje je “inherentno neuredno” i naziva homoseksualne tendencije “objektivno neurednima”. Učenje Crkve također zabranjuje bilo kakvo priznavanje “građanskih brakova” između homoseksualaca ili šutnju o nemoralnosti homoseksualnih djela.

Evo nekoliko razloga zašto bi se mogli zabrinuti zbog takve mogućnosti:

Samo tijekom ovoga mjeseca, zloglasni zagovaratelj homoseksualnosti, isusovac o. James Martin, koji je postao savjetnik Vatikana tijekom ovog pontifikata i govornik na Svjetskom susretu obitelji u Irskoj, izjavio je da se papa Franjo silno trudio kako bi imenovao “gay-friendly” biskupe i kardinale u Katoličkoj crkvi.

Također ovog mjeseca, Vatikan je odobrio za rektora katoličkog sveučilišta u Njemačkoj svećenika koji je izjavio i nadalje drži kako homoseksualni parovi trebaju primiti blagoslove u Katoličkoj crkvi.

U kolovozu je papa Franjo posvetio za biskupa portugalskoga svećenika koji zagovara homoseksualnost i ovlastio ga da vodi vatikanske tajne arhive.

U srpnju je papa Franjo poslao pismo na tri stranice kojim “blagoslivlja” i podupire konferenciju o katoličkoj etici koju je organizirao isusovac James Keenan, javni promotor istospolnih “brakova”. Konferencija je sadržavala mnoge feminističke i pro-LGBT govornike.

U ožujku je francuski svećenik najavio u televizijskom intervjuu kako papa Franjo odobrava njegov blagoslov homoseksualnih parova.

U veljači, jedan od devetorice kardinala – vodećih savjetnika pape je sugerirao da treba poduzeti duhovno ohrabrivanje homoseksualnih parova, a blagoslov za homoseksualne parove ne bi trebao biti isključen.

U intervjuu duljine knjige u rujnu 2017., papa Franjo je dao znak potpore za pravno priznavanje istospolnih “građanskih zajednica”.

“Nazovimo stvari pravim imenom”, rekao je. “Brak je između muškarca i žene. To je precizan pojam. Nazovimo istospolnu zajednicu “civilnom unijom”. “

  1. listopada 2016. papa Franjo je nazvao „muškarcem“ ženu koja se podvrgla promjeni spola. Govoreći o njoj rekao je da se “udala” za drugu ženu i priznao je da ih je pozvao i primio u Vatikanu 2015. godine, opisujući ih kao “sretan” par. Pojašnjavajući njegovu upotrebu zamjenica, papa je rekao: “Onaj koji je bio ona, ali je on.”

Unatoč lavini dokaza o šteti koja je nanesena Crkvi kroz papinu primjedbu iz njegovog prvog avionskog intervjua 2013. [kada je rekao] “tko sam ja da sudim”, ponovio je ove riječi u lipnju 2016. dok je lažno predstavio Katekizam o homoseksualnosti.

Godine 2014. papa Franjo je imenovao biskupa Blasea Cupicha za nadbiskupa Chicaga unatoč njegovom pozivu svećenicima da se ne pridružuju [inicijativi] 40 dana za život. Nakon što je pokazao svoje neslaganje s katoličkim učenjem o homoseksualnosti, rekavši da homoseksualnim parovima treba dati Svetu Pričest, Cupich je ipak dobio kardinalsku titulu.

Kad je nuncij Sjedinjenih Država organizirao susret pro-obiteljske zagovornice Kim Davis s papom Franjom u nuncijaturi tijekom njegovog papinskog posjeta Sjedinjenim Državama, Davis nije dopušteno da fotografira susret. Kada su mediji pitali Vatikan o sastanku, prvo su ga odbili potvrditi, a nakon nekog vremena rekli su da je “jedina prava audijencija koju je papa imao u nuncijaturi (veleposlanstvu) bila s nekim od njegovih bivših učenika i njegovom obitelji”. Papin bivši student, Yayo Grassi, bio je tamo s njegovom sestrom, majkom i homoseksualnim partnerom. Ne radi se samo o fotografijama, već i videozapisima u kojima se mogu vidjeti papa Franjo, Grassi i njegov homoseksualni partner.

U svibnju 2014. papa Franjo je koncelebrirao Misu i poljubio ruku vodećeg homoseksualnog aktivista među svećenicima koji se bavio promjenama Crkvenog nauka o homoseksualnosti.

Kardinala Godfrieda Danneelsa, nadbiskupa emeritusa Bruxellesa, osobno je pozvao papa Franjo na biskupske sinode o obitelji 2014. i 2015. godine. Osim što je nosio liturgijsku odjeću duginih boja i bio uhvaćen na snimci kako prikriva svećeničko homoseksualno zlostavljanje, Danneels je 2013. godine rekao o prihvaćanju gay “braka”: “Mislim da je to pozitivan razvoj kojim se države mogu slobodno otvoriti građanskom braku za homoseksualce, ako to žele.”

https://www.lifesitenews.com/news/what-pope-francis-may-really-be-doing-by-saying-he-doesnt-want-gays-to-beco

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *