Što se događalo u Buenos Airesu polako izlazi na vidjelo

Svijet je trenutačno fokusiran na upletenost pape Franje u zataškavanje seksualnog skandala kardinala McCarricka. 

Ipak, nedavne tvrdnje bivšeg apostolskog nuncija Nadbiskupa Vigana, protiv pape Franje, samo su vrh sante leda, dugogodišnjeg zataškavanja seksualnih zlostavljanja od strane Franje – tadašnjeg kardinala Jorge Bergoglia, koji sežu desetljeće unatrag.

I mada je Franjo slavno izjavio u svojoj knjizi iz 2010 god. (On Heaven and Earth – Na Nebu i Zemlji), kako se zlostavljanje od strane klera nikada nije dogodilo u njegovoj biskupiji, pod njegovim vodstvom, dokazi indiciraju da je Franjo bio uključen u višestruka zataškavanja klerikalnih seksualnih predatora u Južnoj Americi, uključujući i njegovu vlastitu biskupiju.

Dva ovakva slučaja zataškavanja prate ga od kada je postao papa.

U Francuskom dokumentarcu iz 2017 god., šest različitih osoba tvrdilo je da su žrtve seksualnog zlostavljanja u biskupiji Buenos Airesa i da su seksualno zlostavljane od strane klera u toj biskupiji.

Te osobe pisale su tadašnjem kardinalu Jorge Bergogliu kako bi ga izvjestile o tim događajima.

Međutim nikada nisu dobile nikakav odgovor na njihove žalbe.

 

Video:

https://youtu.be/rEv2ubCoPn4

 

U nedavnom posjetu Irskoj, papa Franjo je rekao žrtvama seksualnog zlostavljanja kako se ti svećenici trebaju ukloniti i poslati na civilne sudove. Ipak, Franjo je učinio upravo suprotno i nastavio odbijati susret sa žrtvama seksualnog zlostavljanja i na taj način ne samo da ih je odbio pratiti u njihovim teškoćama (kako on to rado govori u Amoris Laetitia), nego ih je diskreditirao godinama kao svjedoke.

 

Slučaj Julio Cesar Grassi, osuđeni zlostavljač djece kojeg je branio Bergoglio

Možda je jedan od najvećih slučajeva opstrukcije i zanemarivanja svećeničkog zlostavljanja djece, od strane tadašnjeg kardinala Bergoglia, bio slučaj Julia Cesara Grassiae – svećenika poznatog diljem Argentine, zbog svog rada sa siromašnom djecom koja su bila siročad. Nakon niza optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnika, došlo je i do osude ovog svećenika na kaznu od 15 god. zatvora.

I dok je odbijao sastati se sa žrtvama ovog zlostavljanja, kardinal Bergoglio organizirao je kampanju, kako bi se diskreditirale žrtve i utjecao na suce, što je rezultiralo odbacivanjem nekoliko optužbi. Ali unatoč angažmanu tadašnjeg kardinala Bergoglia, Grassi je optužen zahvaljujući tome što je jedna žrtva mogla identificirati skrivene oznake i druge karakteristike svećenikovog tijela. Unatoč tome papa Franjo 2016 god., dozvolio je Grassiu obavljanje svećeničkog posla i unatoč traženju žrtava, još uvijek se nije sastao sa žrtvama niti im se ispričao.

Iako je osuđen i kažnjen na civilnom sudu, Grassi se još dan danas vodi kao svećenik župe Moron, te mu sadašnji papa Franjo i dalje garantira povlastice. 

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-long-record-of-coverups-and-obstruction-of-sex-abuse-case

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *