Što se krije iza odnosa Beneditka i lažnog proroka?

Usprkos pokušajima da se prikaže kako vlada harmonija između pape Benedikta i lažnoga proroka sve više podataka izlazi na vidjelo koji ukazuju na dubinu jaza koji vlada među njima.

Podsjetimo se prvo da je nakon što je Benediktovo pismo o zlostavljanju izašlo u javnost, jedan dio Bergoglijevih pomagača direktno napao Benedikta, dok je drugi dio nastojao prikazati kako je Benedikt ustvari u suglasju s lažnim prorokom.

Nisu samo Bergolijanci tako tvrdili, slično su nastupali i neki pravovjerni prelati konzervativnog usmjerenja, poput kardinala Müllera, koji je u intervjuu za Tgcom.24mediaset.it prije tjedan dana tvrdio kako Benedikt i lažni prorok „surađuju“ i „nisu u suprotnosti“.

Potreba da se skrije ružna stvarnost i skrije očita šizma (heretici koji pristaju uz lažnog proroka su ionako odvojeni od Crkve) čini se da je jača od potrebe osuđivanja pogrješaka i hereza i upućivanja stada na put spasenja.

 

No, kakogod bilo, malo po malo prava istina izlazi na vidjelo.

 

 

 

Kako javlja Corriere della Sera Benedikt je svoje pismo o zlostavljanju, koje je počeo pisati još u rujnu 2018. godine nakon što su izašle na vidjelo grozote o zlostavljanju u Americi, predao vatikanskom državnom tajniku i povjereniku lažnoga proroka, Pietru Parolinu.

 

Ovaj je pismo u potpunosti ignorirao, no Benedikt je naknadno pismo objavio u bavarskom lokalnom časopisu Klerusblatt.

 

Službeni Vatikan ovu je objavu marginalizirao u svojim glasilima, dajući papi Benediktu drugorazredni tretman, što je jasno govorilo o tome koliko je režim lažnoga proroka frustriran Benediktovim pismom.

 

I dok su neki očekivali da će se lažni prorok u svojim homilijama okomiti na Benedikta na način kako se obračunavao sa svojim ostalim neistomišljenicima poput Viganoa i tradicionalista, ovoga puta Bergoglio je odgovorio tišinom, usporedivši sebe s Isusovom tišinom za vrijeme Njegove muke.

 

No, umjesto Bergoglia o Ratzingerovom pismu progovorile su njegove trube iz „Vatican insidera“ i „Avvenirea“ napadajući papu Beneditka otkud mu pravo miješati u poslove njihovog vladara i tražeći od Benedikta da šuti i da ostane sakriven od svijeta i nevidljiv.

 

Oni također govore o tome kako je nastao lom u odnosima lažnoga proroka i Benedikta.

 

U Benediktovu obranu tada je došao prethodno spomenuti kardinal Müller, koji je napomeno kako se biskupi emeritusi ne trebaju miješati u svakodnevno upravljanje, no kada su u pitanju doktrina, vjera i moral, oni moraju govoriti istinu, te da Ratzinger ima dužnost svjedočiti o objavljenoj istini.

 

Müller, kojega je Benedikt postavio za prefekta Kongregacije za nauk vjere, a kojem lažni prorok nije želio produžiti mandat, podržao je Benediktovo viđenje uzroka krize zlostavljanja i osudio viđenje da je uzrok „klerikalizam“ kako to tvrdi lažni prorok i njegova kamarila.

 

I dok se istoga dana lažni prorok opet slikao sa Benediktom dajući vjernicima utisak kako među njima cvatu ruže (što su objeručke rastrubili njegovi novinari i mediji) treba imati na umu njihov stvarni odnos i gore navedeno.

 

Car je gol i ovo su njegovi zadnji pokušaji da održi privid suglasja.

 

Poživio nam Uskrsli Gospodin papu Benedikta, Josepha Aloisa Ratzingera da nas vodi u susret Njegovom Drugom Dolasku.

 

Komentar:

Ovih dana smo iz Italije dobili informacije da se puno šuška o tome da onaj članak Pape Benedikta nije potpuno originalan i da je nadodano teksta osobito ona zadnja rečenica.

Da rečenica nije stil kakvi ima papa Benedikt, da odudara od cijelog teksta i da papa Benedikt nema običaj hvaliti baš nikoga na ovakav čudan način, osim što hvali Krista.

Iz Italije još komentiraju:

„Eto, šire se glasovi da je nešto manipulirano, dok kritiziraju orlovi lešinari u Vatikanu da zašto sada Benedikt govori kad nije papa i nema autoriteta kojeg je prije imao kad je bio na Petrovoj Stolici, da koji je cilj, itd. Da ako je sve znao, zašto nije prije progovorio.“

 

Kao odgovor ovim kritikama, mi znamo da sve ima svoj tijek i svoje vrijeme, tako i ova situacija sa Papom Benediktom.

Rečeno je u Knjizi Istine, prije šest godina i nekoliko dana, što je kratko vrijeme:

Nitko ne može spriječiti Širenje Istinske Riječi Božje. Nitko.

Vladavina u Petrovoj Kući bit će kratka i uskoro će Moj ljubljeni Papa Benedikt voditi Božju djecu sa svoga mjesta progonstva.

Petar, Moj Apostol, utemeljitelj Moje Crkve na Zemlji, vodit će njega u posljednjim teškim danima, dok se Moja Crkva bori za svoj život.

 

Vaš Isus

One Comment

 1. Ivan

  Vjerojatno smo svi isto mislili ,a koji pratimo detaljno sadašnja zbivanja u Crkvi, da papa Benedikt nije na kraju pohvalio Lažnog proroka u pismu, nego da je ta rečenica nadodana..
  Jedan sličan skandal pod imenom “Vatikanski Lettergate” dogodio se kada su pokušali lažirati pohvalu pape Benedikta, prema teologiji Lažnog proroka pod imenom “Teologija Pape Franje”.
  Tada su ključni dijelovi Benediktovog pisma namjerno učinili mutnim, kako bi se pismu dao drugi smisao, tj. pohvala. Međutim Benedikt je učinio upravo suprotno, odbio je pohvaliti teologiju Lažnog Proroka!
  Nakon što su novinari otkrili kako je iz Vatikana lažirana vijest o Benediktovoj pohvali, došlo je do hitne ostavke prefekta za komunikacije u Vatikanu.
  Da stvar bude gora, sve se to događa nedugo nakon što je Lažni prorok napao novinare kako lažiraju vijesti o njemu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *