Supružnicima iz Kentacky-a prisilno stavljeni monitori oko gležnja

Zdravstvene vlasti u okrugu Hardin, država Kentacky, natjerale su ženu da nosi monitor oko gležnja, nakon što je test na COVID-19 pokazao da je pozitivna.

Naime iako je žena pristala na samoizolaciju, ipak je odbila potpisati cijelu izjavu o uvjetima samoizolacije jer smatra da je što tamo piše previše.

Prema izjavi lista WAVE sve je počelo kao mjera predostrožnosti s njene strane. Prije nego je otputovala svojim roditeljima u Michigan, Elizabeth Linscott testirala se i test je pokazao da je pozitivna na COVID 19. Bila je bez simptoma. Zdravstvene vlasti su je nakon toga zamolile da potpiše dokument o samoizolaciji i kontroli kretanja, u kojem se navodi da se prije izlaska iz kuće obavezno mora njima javiti.

Elizabeth Linscott je izjavila da se slaže ostati doma, ali nije željela potpisati dokument kojim bi se obvezala zvati njih prije bilo kojeg izlaska iz kuće.

“Ako trebam ići na hitnu ili u bolnicu ne želim čekati njihovo odobrenje.”izjavila je Elizabeth.

Također je rekla da bi se i u takvim situacijama i dalje pridržavala potrebnih predostrožnosti, npr. obavijestila bi osoblje hitne pomoći ili bolnice da je COVID pozitivna.

Fox News objavio je kako je Elizabeth više puta primila upozoravajuće poruke od strane zdravstvenih vlasti, te da je na koncu njeno ponašanje eskaliralo u zakonsko prisilni slučaj. 

Nekoliko dana poslije, službenici iz šerifova ureda su došli na njenu adresu.

“Otvorila sam vrata, i ugledala 8 nepoznatih ljudi, koji su došli sa 5 različitih auta,”

Elizabethin muž je pitao: “Što se događa?”

“Ovi tipovi u odjelima , sa maskama imali su tri papira za nas, za mene, moju kćer i suprugu. Stavili su nam monitoring narukvice oko gležnja, koje će aktivirati alarm ako se krećemo dalje od 200 stopa od našeg doma.”

“Mi nismo opljačkali trgovinu! Nismo ništa ukrali! Nismo učinili ništa loše! Ali to je ono što je direktor javno Zdravstvenog odjela rekao sucu. Kako ja odbijam ići u samoizolaciju. Ali to nije točno. Nikada to nisam rekao!” izjavio je Elizabethin muž.

Par je rekao kako su angažirali odvjetnika za ovaj slučaj.

Ovaj slučaj nije prvi u Kentackyju, gdje su vladini službenici prisilili ljude na karantene sa narukvicama za monitoring.

Ovakve dramatične mjere koje grad i država poduzimaju diljem Sjedinjenih Američkih Država, gaze građanska prava ljudi, zabranjuju religijske službe i potiču građane da prijavljuju svoje susjede ako ne nose maske.

Postavlja se pitanje gdje je granica ovakvom ludilu vladinih mjera. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *