Svećenici u Hrvatskoj i BiH ugostili osramoćenog zlostavljača usprkos zabrani!

Do koje mjere su neki od hrvatskih svećenika spremni ići u ignoriranju strašnog zla koje se uvuklo u Crkvu? Do koje su mjere spremni ignorirati postojanje zle anticrkve koja se lažno predstava za pravu Katoličku crkvu? Do koje mjere su spremni žmiriti na postojanje vukova u pastirskim haljama?

Najnovija vijest o osramoćenom slovenskom svećeniku, isusovcu Marku Ivanu Rupniku graniči sa zdravom pameti. Rupnik, o kojem već šest mjeseci bruje katolički i drugi mediji, osuđeni serijski zlostavljač časnih sestara boravio je ovaj mjesec među hrvatskim svećenicima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. No, kako prenosi Katolička novinska agencija (CNA), otac Johan Verschueren, Rupnikov superior odredio je Rupniku u siječnju restriktivne mjere i zabranio mu da napušta središnju Italiju dok traju preliminarne istrage. U veljači je Rupniku zabranjeno da čini bilo kakve javne umjetničke radove, osobito kada su u pitanju religiozni objekti i crkve.  Rupnik je tako prekršio mjere zabrane družeći se s hrvatskim svećenicima i radeći na „umjetničkim projektima“.

Već smo pisali o tome kako je Rupnika štitio sam Bergoglio i ukinuo njegovu ekskomunikaciju, te je nastavio koristiti Rupnika i njegovu „umjetnost“ usprkos dokazanim zlostavljanjima i općem skandalu. Moguće je da Slovenac i sada arogantno krši pravila znajući da ima zaleđe kod lažnog proroka.

Rupnikova „umjetnost“ nažalost nagrđuje mnoge hrvatske crkve. Mnogi su primijetili kako Rupnikovi likovi imaju velike crne oči, oči u kojima nema svjetla. Prikazani su kao da im je odstranjeno Svjetlo Života i kao da obitavaju u tami. I dok u Lurdu razmatraju uklanjanje Rupnikovih mozaika hercegovački fratri tek trebaju otvoriti svoju crkvu u Mostaru koja je sva nagrđena Rupnikovim mozaicima. Rupnik je tako ovaj mjesec bio u Mostaru, gdje je nadgledao završetak radova u franjevačkoj crkvi. Inače crkva se treba otvoriti 29. lipnja. Kakvo će to biti otvaranje – crkva serijskog zlostavljača časnih sestara koji boravi s fratrima usprkos zabrani. Je li to razlog za slavlje ili prvoklasni skandal?

I da to ne bude dovoljno, katolički mediji širom svijeta sada pišu kako je Rupnik putovao i na Hvar ovaj mjesec. Tu je navodno razmatrao mogućnost restauriranja biskupske rezidencije biskupa Ranka Vidovića koji je izgleda i pozvao Rupnika. Kakav užas!

Dodajmo za kraj da je danas, nakon ovih dodatnih prekršaja Rupnik napokon izbačen iz Družbe Isusove.

Neprijatelji Crkve svojim skandalima žele prikazati kao da je Katolička crkva, Neokaljana Nevjesta Jaganjca izgubila svoju svetost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *