Svećenik otkrio dramatične posljednje riječi Kardinala Caffarre

Zadnjih godina, sve je više katolika gledalo na Kardinala Caffarru kao jednog od nekolicine svijetlih točaka u prisutnoj tami.

Jedan svećenik se povjerio Antoniu Socciu, prije nekoliko dana, kako je otišao reći Kardinalu Caffarri o nevolji koju trpi u Crkvi svaki dan, spominjući pojedine incidente koji su mu se dogodili.

Kardinal je briznuo u plač, govoreći:

“Gospodin neće napustiti Svoju Crkvu. Bilo je dvanaest Apostola i tako će Gospodin početi iznova sa nekolicinom. Zamisli patnju Svetog Atanasiusa, koji je ostavljen sam da brani istinu iz ljubavi prema Kristu, Crkvi i čovjeku. Moramo imati vjere, nade i hrabrosti.”

Svećenik mi se povjerio: “Kardinal je bio vrlo tužan, ali mi je prenio toliko hrabrosti i ljubavi za Crkvu.”

Caffarrin osvrt na Svetog Atanasiusa, odnosi se na najtamniji trenutak u povijesti Crkve, kada su Arianski heretici preuzeli kontrolu Crkve u četvrtom stoljeću.

Gotovo jedini, glas biskupa Svetog Atanasiusa  podigao se za obranu Katoličke Istine. On je ekskomuniciran od Pape i patio je progon četiri puta.

Ali kratko nakon toga, Crkva se vratila istinskoj vjeri i naknadno kanonizirala Atanasiusa proglašavajući ga Ocem i Doktorom Crkve.

Svećenik koji je razgovarao sa Kardinalom, rekao je da je on bio jako tužan. Čovjek bi pomislio da je on umro od slomljenog srca. Sigurno je u tajnosti molitve, ponudio  Bogu svoj život za ovo jadno izgubljeno Kršćanstvo.

On je bio siguran da će u svijetu i u Crkvi Gospodin na kraju pobijediti. Stoga, zadnjih godina, on je bio protagonist moćne obrane Katoličke Vjere i Sakramenata pred pobudnicom Amoris Laetitia pape Bergoglia.

Iz ovog svjedočanstva, on je bio utješen proročkim riječima koje je primio godinama prije od Sestre Lucie iz Fatime, u pismu u kojem mu ona piše kako će “konačna bitka između Boga i Sotone biti o braku i obitelji.”

Ova priča dodatno otkriva svima njegovu vjeru, hrabrost, a također baca svijetlo na njegovu duboku humanost.

Antonio Socci opisuje svoje osobno iskustvo sa ovim čovjekom:

“Bio je 15.08., Uznesenje Marijino 2010 god., moja kćer Catherine upravo se probudila iz kome te je primljena u “Kuću Buđenja” u brdima Bolognese. Na naše iznenađenje, tog dana, vidjeli smo Kardinala Cafarru, nadbiskupa Bologne, kako žurno stiže, na svoj skroman i jednostavan način.

Došao je vidjeti Catherine, čije je stanje pratio (bili smo u indirektnom kontaktu) i ostao s nama cijeli dan. Bio je obučen kao obični svećenik. Također je obišao sve bolesnike kao i njihovu rodbinu. Istinski čovjek Božji.

Do tada, poznavao sam ga kao vrlo oštrog teologa, prijatelja i suradnika Ivana Pavla II i Benedikta XVI koji su ga cijenili toliko mnogo.

Ali toga dana, na tom mjestu boli i nade, otkrio sam da je istinski otac. Njegova humanost i očinska mudrost zapanjila me, a to sam ponovno našao u njegovoj posljednjoj misiji za Crkvu.”

https://onepeterfive.com/priest-reveals-dramatic-last-words-cardinal-caffarra/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *