Švedska pred činom prisile svećenika da obavljaju obrede “istospolnog braka”

Prošlog mjeseca pojavila se interesantna vijest: Švedski premijer unosi promjene u zakone o “homoseksualnom braku”, prisiljavajući svećenike da posvete ove zajednice. Iznenađenje? Ovo je ipak Crkva Švedskih svećenika. Državna Luteranska Crkva službeno priznaje homoseksualne “brakove”, ali dozvoljava suzdržavanje od obavljanja takvog obreda svećenicima koji to ne žele. Sada možda neće imati izbora.


Kako je premijer rekao: Mi socijalni demokrati radimo kako bi osigurali da svi svećenici bez izuzetaka posvete svakoga, uključujući i istospolne parove. Vidim tu paralelu sa primaljama koje odbijaju izvesti abortuse. Ako radiš kao primalja moraš obavljati abortuse inače trebaš raditi nešto drugo… To isto vrijedi i za svećenike.
Govor je gotovo sarkastičan, podsmjehivački. Naravno da postoji paralela između istospolnih “brakova” i abortusa, oboje je protivno zakonima prirode, kao i Božjoj prirodi. Obje stvari su vođene smrtonosnom profinjenošću od strane liberala koji teže uništiti prirodni red od samih početaka stvaranja.

Kritičari homoseksualnih “brakova” cijelo vrijeme su upozoravali da bi se ovo moglo dogoditi. Bilo je samo pitanje vremena kada će se branitelji tradicionalnog braka i svetosti života, početi smatrati anti-socijalnim devijacijama. A, komentar Švedskog premijera o abortusima – nešto što svaka prilagođena osoba prihvaća, kao na primjer: žensko pravo na glasanje ili razvod od svog muža i odlazak sa osobnim trenerom – pokazuje Švedsku dekadenciju te da je ovo već došlo u tu državu.
Slično se dogodilo i Tim Farronu, vođi Britanskih liberalnih demokrata, koji je prisiljen dati ostavku jer je on – pobožni Evangelik – odbio reći da li je ili nije homoseksualnost grijeh. Naknadno je ipak rekao da nije, ali je šteta već bila učinjena. Farron se žalio kako Britanija još treba raditi na istinskom “tolerantnom , liberalnom društvu” jer se njegovoj privatnoj Kršćanskoj vjeri nije dozvolilo da ostane privatna.

Naravno da nije . Društvo koje podržava prava istospolnih parova na “brak” te ih izjednačava sa pravima parova suprotnog spola, ne može tolerirati prisutnost onih koji brane tradicionalnu definiciju braka. To jednostavno nije moguće. Razlog je taj da liberali nikad nisu držali do institucije braka kao ni do prava na život. 

http://remnantnewspaper.com/web/index.php/fetzen-fliegen/item/3275-sweden-to-force-priests-to-perform-same-sex-marriage

Komentar: Njihovo traženje priznanja istospolnih “brakova” ili prava na abortus, bilo je motivirano njihovom strahovitom željom da ih svijet prizna jer se nisu mogli nositi sa svojom savjesti (jer je savjest glas Božji u svakom ljudskom biću), koja im je govorila kako to nije dobro. Zatomivši glas svoje savjesti zbog niskih strasti, pokušali su naći racionalno opravdanje za svoj stil života, služeći se evolucijom, tolerancijom i miješajući protuprirodni blud i egoizam vlastitog života sa pojmom ljubavi i brigom za svakog čovjeka i njegova prava. Jasno, svako spominjanje Božjih zakona, bolno ih je vraćalo na početke njihove bezuspješne borbe samih sa sobom, sa grijehom, dok su još znali razliku između dobra i zla, otvarajući iznova rane koje može izliječiti samo jedan liječnik, a kojeg oni ne priznaju, a to je Isus Krist. Jednom kada su dobili svoje zakonsko priznanje u svijetu (svijetu kojeg oni tako ljube), bilo je samo pitanje vremena prije nego svi oni koji drugačije misle, ne dobiju etikete netolerantnih ili njihovih mrzitelja. 

Tradicionalisti s druge strane nikad nisu mrzili te ljude. Iz Kršćanske ljubavi prema njima i prema istini Božje Riječi postali su automatski njihovi zakleti neprijatelji. Našem društvu dan je izbor između prokreacije ili bluda. Već plaćamo cijenu lažnog milosrđa.

A što će učiniti “katolici” kad ovakvu sakramentalnu grozotu pod Franjinom diktaturom budu gledali u svojim crkvama? Hoće li tada napokon povjerovati Knjizi Istine?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *